BSL, elődöntők: A Fener is bejutott a fináléba

A negyedik, zártkapus meccsen a Fener is bejutott a döntőbe, miután a végére felőrölte az addig vezető és jobban is játszó Galatát.

Elődöntő, 4. mérkőzés

Galatasaray Odeabank (3.) – Fenerbahce Ülker (2.) 75-82

Zártkapus meccsen volt kénytelen fogadni a Galatasaray a Fenerbahcét, miután a harmadik meccsen ismét megcsinálták a balhét a hazai szurkolók, akik megdobálták a Fener játékosait, ami miatt félbe is kellett szakítani a mérkőzést. Azt a meccset végül behúzta a Galata, de a győzelem sokba került nekik, talán ennek is köszönhető, hogy ezúttal már nem bírtak nagy riválisukkal, akik így megszerezték a harmadik győzelmüket is és lezárták a párharcot. Pedig ragyogóan kezdett az Ataman-legénység, a harmadik negyed derekáig a cipőcsikorgás által szolgáltatott alapzaj ellenére is egyértelműen uralták a mérkőzést. Az Errick McCollum (15/3 pont, 4 gólpassz), Stephane Lasme (15 pont, 5 lepattanó, 2 blokk), Vladimir Micov (13/9 pont) hármas, helyenként kiegészülve Sinan Gülerrel (15/3 pont, 4 gólpassz) és Chuck Davisszel (12/6 pont, 8 lepattanó) ugyanis befűzte az oktatófilmet és ragyogó játékkal a kezükben tartották ekkor a vezetést.

A harmadik negyed elején 11 ponttal (47-36) jártak előrébb a hazaiak, és bár mutatott már életjeleket a Fener, de a negyedik játékrész kezdetén is még 3-mal (63-60) ment a Galata. Ekkor azonban jött a végig stabil Melih Mahmutoglu (16/12 pont, 6/4 tripla) mellé a szintén fantasztikusan triplázó Bobby Dixon (18/12 pont, 4/4 tripla), illetve szépen megjátszották a sárga-kékek a két magasembert, Jan Veselyt (11 pont, 9 lepattanó) és Ekpe Udohot (12 pont, 4 lepattanó, 3 blokk), aminek köszönhetően 15-2-es rohamot vezényelt a Fener. Fordított és immár kétszámjegyű előnyben volt tehát a vendégcsapat, akik a végére bedarálták riválisukat és magabiztosan zárták le a mérkőzést. Az első kiemelt Efes után tehát a második Fener is bejutott a négy győzelemig tartó fináléba, ami pénteken veszi majd kezdetét a kék-fehérek pályaválasztásával.

A három győzelemig tartó párharc végeredménye: 3-1 a Fenerbahce javára.

 

A másik elődöntő végeredménye:
Anadolu Efes (1.) – Darüssafaka Dogus (4.) 3-0

 

A rájátszás állása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus