BSL, elődöntők: Nagyon érik az Efes-Fener döntő

A Fenerbahce ismét magabiztosan intézte el a Galatasarayt, és ezúttal az Efesnek sem okozott gondot a Darüssafaka legyőzése.

Elődöntő, 2. mérkőzések

Anadolu Efes (1.) – Darüssafaka Dogus (4.) 88-73

Az első meccset csak nagy nehézségek árán és Heurtel klasszisának köszönhetően tudta megnyerni az Efes a Darüssafaka ellen. Akkor a negyedik negyedet 33-14-re nyerte meg az első kiemelt, nagy fordítás is kellett tehát a sikerhez. Ezúttal azonban elmaradtak az izgalmak, hiszen az Efes most a rajtot is fantasztikusan kapta el. 17-2-vel kezdték a meccset a hazaiak, így lényegében már első öt perc szinte tökéletes játéka után eldőlt a találkozó. A folytatásban biztosan őrizte előnyét az Efes, nem engedték közel férkőzni ellenfelüket. A harmadik negyedben feljött 10 pontra még a Darüssafaka (48-38), erre azonban 13 megválaszolatlan ponttal válaszolt az Efes, így a különbség minden addiginál nagyobb lett. A már tét nélküli záró játékrészt 27-15-re nyerte meg a Darüssfaka, így lett a végére vállalható a különbség a Dogus számára, ami talán adhat egy kis erőt nekik a soron következő hazai összecsapás(ok) előtt.

Az Efes játékosai ezúttal abszolút megosztották egymás között a terheket, öten értek el kétszámjegyű ponttermést közülük, összességében pedig nyolcan dobtak 8 és 13 pont között. A legeredményesebb Dario Saric (13/6 pont, 4 lepattanó, 3 labdaszerzés) lett, Bryant Dunston (12 pont, 7 lepattanó, 7/6 mezőnyből) és Jayson Granger (8/6 pont, 6 lepattanó, 5 gólpassz) pedig kiemelkedően hasznosak voltak. A túloldalon egyedül Scott Wilbekin (18/12 pont, 4 gólpassz, 4 lepattanó) emelhető ki, a többiektől sokkal több kell a folytatásban.

A három győzelemig tartó párharc állása: 2-0 az Efes javára.

 

Fenerbahce Ülker (2.) – Galatasaray Odeabank (3.) 80-55

A második félidőben leradírozta a pályáról a Fenerbahce a Galatasarayt, így az Efeshez hasonlóan ők is behúzták a második hazai meccsüket is és 2-0-ra vezetnek. A sárga-kékektől is karnyújtásnyira van tehát már a döntő, nehéz elképzelni, hogy innen zsinórban három meccset elbukjon a Fener. Főleg azzal a védekezéssel, amivel a második félidőben teljesen megbénították a Galata játékát, hiszen a harmadik és a negyedik negyedben egyaránt 9-9 pontot engedélyeztek a vendégeknek. Az első negyedben végig a Galata vezetett, ekkor még egyetlen pillanatra sem volt a Fenernél az előny. A hazaiak azonban szorosan ott loholtak ellenfelük nyakán, majd 20-21 után zsinórban bedobott 3 triplával és 9-0-s villámgyors rohammal megfordították az állást. Innentől aztán már a Galata nem vezetett egyszer sem a hátralévő időben, még a harmadik negyedben, 41-41-nél tudtak kiegyenlíteni, ez volt tőlük a maximum ezen az estén.

Ezt követően azonban már csak egy csapat volt a pályán, a Fener hihetetlen energiával játszva robbantott, és egy 17-2-es futással megtörte az addig szoros meccs ritmusát. A folytatásban sem változott semmi, a negyedik negyedben is csinált egy hasonló, 16-2-es szakaszt a Fener, így pedig már igazán tetemes is lett a különbség, kiütés lett a vége. Az első meccshez képest hatalmasat javult Bogdan Bogdanovics (17/9 pont, 3/3 tripla), aki Bobby Dixonnal (19/9 pont) együtt csapata vezére volt. Az „iparosok” közül Nikola Kalinics (10 pont, 8 lepattanó, 6/5 mezőnyből) és Kosztasz Szlukasz (12/3 pont, 4 gólpassz, 6/5 mezőnyből) is eszméletlen nagy munkát végzett, ráadásul mindketten extra hatékonyak voltak támadásban is. A Galatában egyedül Vladimir Micov (13/6 pont) érte el a 10 pontos határt, a többi pontfelelőst szinte teljesen kikapcsolta a Fener védekezése.

A három győzelemig tartó párharc állása: 2-0 a Fenerbahce javára.

 

A rájátszás állása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus