BSL, negyeddöntő: Csak az Efes kényszerült döntő meccsre

Ahogy az első meccseken, úgy a második találkozókon is alaposan meggyűlt a baja ellenfeleivel a Fenerbahce, Besiktas, Darüssafaka triónak, ám végül mindannyian fordítani tudtak és bejutottak az elődöntőbe. Nem úgy az Efes, akik nem bírtak a megérdemelten diadalmaskodó Galatával, így az ő esetükben harmadik találkozó dönt a továbbjutásról.

Negyeddöntő, 2. mérkőzések

Tofas Bursa (8.) – Fenerbahce (1.) 73-79

Szépen fejezte be a szezont a rájátszásba nagy bravúrral bejutó Tofas, hiszen a bursaiak továbbra is Tony Crocker nélkül játszva alaposan megnehezítették a szintén foghíjasan felálló, két legjobbját, Bogdan Bogdanovicsot és Ekpe Udoht nélkülöző friss Euroliga-győztes Fener dolgát. A Tofasban Baris Ermis (21/9 pont, 10 gólpassz) és Vaszilij Micics (14/3 pont, 4 gólpassz, 4 lepattanó, 3 labdaszerzés) voltak a főszereplők, az ő vezérletükkel nemcsak végig tapadt esélyesebb ellenfelére, hanem többnyire vezetett is ellenük a házigazda. A második félidő elején már 8 pont is volt a hazai előny (ez volt a meccsen a legnagyobb különbség), így a hajrában 67-67 után egy huszáros hajrára volt szüksége a győzelemhez Fenernek. Ezt aztán teljesítette is az isztambuli sztárcsapat, akiknél az öt triplát elsüllyesztő Melih Mahmutoglu (17/15 pont, 4 gólpassz) lépett elő a hiányzók helyett, illetve Kosztasz Szlukasz (13/3 pont, 4 gólpassz) mellé, így pedig végül nem történt meglepetés és továbbjutott a Fener.

A két győzelemig tartó párharc végeredménye: 2-0 a Fenerbahce javára.

 

Gaziantep Basketbol (7.) – Besiktas Sompo Japan (2.) 70-77

Bár három negyeden keresztül vezetett és jobban is játszott a Gaziantep a Besiktasnál, a második kiemelt végül egy nagy hajrával azonban fordított és idegenben is nyerni tudott, így időrendben elsőként bejutott az elődöntőbe, ahol majd az Efes vagy a Galatasaray vár rá. A hazaiak 25-15-nél már kereken 10 ponttal is vezettek (ez volt a találkozón a legnagyobb differencia a csapatok között), majd félidőben már a Besiktas minimális előnyét mutatta az eredményjelző (33-34), ám fordulás után ismét a Gaziantep percei következtek. A meccset eldöntő fordulat 63-63 után következett be, innen ugyanis 9 megválaszolatlan ponttal húzott el a Besiktas, amire már nem volt válasza a nagyot küzdő, szépen meghaló Gaziantepnek. A házigazdákat ismét a két Marcus, Marcus Denmon (20/6 pont, 8 lepattanó) és Marcus Haislip (20/6 pont, 5 lepattanó) húzta 20-20 pontjával, a győztes legjobbja pedig kimagaslóan Earl Clark (21/12 pont, 8 lepattanó) volt.

A két győzelemig tartó párharc végeredménye: 2-0 a Besiktas javára.

 

Galatasaray Odeabank (6.) – Anadolu Efes (3.) 73-63

Az első két meccs képe alapján egy győzelemre feltétlenül rászolgált a Galatasaray az Efes ellen (sőt talán többre is), ezt a sikert pedig a második találkozón hozta is az Ataman-legénység, méghozzá teljesen megérdemelten. A Galata ugyanis egy-egy első félidei momentumtól eltekintve végig vezetett a találkozón, a nagyszünet után pedig már abszolút az ő kezükben volt a találkozó, egy 11-0-s roham után már 15 ponttal (59-44) is vezettek, ekkor dőlt el végérvényesen a mérkőzés. A Galatában Vladimir Micov (18/9 pont), Sinan Güler (13/3 pont, 5 gólpassz, 4 lepattanó, 3 labdaszerzés), Tibor Pleiss (12 pont, 10 lepattanó) és Errick McCollum (10 pont, 8 lepattanó), az Efesben pedig Bryant Dunston (15 pont, 7 lepattanó), Derrick Brown (14/3 pont, 7 lepattanó) és Tyler Honeycutt (12/6 pont, 9 lepattanó) játszottak a legeredményesebben és leghasznosabban.

A két győzelemig tartó párharc állása: 1-1.

 

Banvit BK (5.) – Darüssafaka Dogus (4.) 70-74

Ahogy a Fenernek és a Besiktasnak, úgy a Darüssafakának sem volt könnyű dolga a második meccsen, ám ahogy az első két kiemelt, úgy a Dacka is megfordította és behúzta az idegenbeli fellépését is és bejutott az elődöntőbe, ahol majd a Fenerrel nézhet farkasszemet. A most is egészen fantasztikus meccset játszó, és összességében pazar szezont futó Jordan Theodore (18/6 pont, 10 gólpassz, 5 lepattanó) vezérletével remekül, 10-2-vel kezdett a Banvit, az ekkor megszerzett előnyük pedig sokáig ki is tartott. 39-29-es állásnál vonulhattak félidőre a felek, majd 51-37-nél már egészen nagy volt a távolság a felek között. A Darüssafaka azonban nem esett össze, és a szezon során már sokadszor nagy hajrába kezdett. Egy 16-4-es rohamnak köszönhetően a vendégek így már csak kétpontos hátrányból (55-53) vághattak neki a záró felvonásnak, ahol ez a jó széria folytatódott és egészen 21-4-ig nyúlt. Ezt követően aztán már nem is tudott vezetni a Banvit, a Blatt-alakulat kikaparta magának a gesztenyét. A Dackában a Brad Wanamaker (20/6 pont, 5 gólpassz), Will Clyburn (18/3 pont, 8 lepattanó), Luke Harangody (17/9 pont, 4 lepattanó) trió remekelt és vitte a hátán csapatát.

A két győzelemig tartó párharc végeredménye: 2-0 a Darüssafaka javára.

 

A rájátszás alakulása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus