BSL, negyeddöntők: A Galata is bejutott az elődöntőbe

Egyedül a Galatasaray és a Karsiyaka kényszerült mindent eldöntő harmadik meccsre, ahol a címvédőnek ezúttal nem sok esélye volt.

Negyeddöntő, 3. mérkőzés

Galatasaray Odeabank (3.) – Pinar Karsiyaka (6.) 77-62

Az első meccset odahaza elbukó Galatasaray hatalmas hajrával hozta vissza esélyeit a második, izmiri találkozón a Karsiyaka ellen, most pedig élt a saját maga által megteremtett lehetőséggel és kivívta az elődöntőbe jutást az Ataman-legénység. A két szoros meccs után ezúttal elmaradtak az izgalmak, a Galata mind a négy negyedet megnyerte és az elejétől a végéig vezetett a mérkőzésen. Már a meccs első felében igyekezett dűlőre vinni a továbbjutást a házigazda, 11-11 után egy 16-5-es szériával hizlalták kétszámjegyűre a vezetésüket. Ebből aztán a folytatásban sem nagyon engedett a Galata, sőt, inkább a 20, mintsem a 10 ponthoz járt közelebb a csapatok közti differencia.

Elkészült erejével a vendégcsapat, a Karsiyakában nem volt több ezen a meccsen, de a továbbjutás nem is most, hanem a hazai meccsen ment el a címvédőnek, akiknél az a Kenny Gabriel (16/12 pont, 9 lepattanó, 2 blokk) volt a legjobb ezúttal, aki adós maradt a jó teljesítménnyel az utóbbi meccseken. A Galatának is volt egy „visszatérője” ugyanakkor, hiszen a szokásosnak mondható Stephane Lasme (14 pont, 7 lepattanó, 8/7 mezőnyből), Errick McCollum (12 pont, 6 gólpassz, 5 lepattanó), Vladimir Micov (14/12 pont) trió mellett szintén jó néhány gyengébb meccs után Blake Schilb (15/9 pont, 5 gólpassz, 4 lepattanó) is a szebbik arcát mutatta, a cseh-amerikai ráadásul csapata legeredményesebbje lett.

A két győzelemig tartó párharc végeredménye: 2-1 a Galatasaray javára.

 

A korábban véget ért párharcok eredményei:
Anadolu Efes (1.) – Royal Hali Gaziantep (8.) 2-0
Fenerbahce Ülker (2.) – Muratbey Usak Sportif (7.) 2-0
Darüssafaka Dogus (4.) – Banvit BK (5.) 2-0

 

A rájátszás állása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus