BSL, negyeddöntők: Nagy hajrával maradt életben a Galata

A meccs utolsó 9 pontját, közte egy győztes triplát szerezve kiharcolta a mindent eldöntő összecsapást a Galata a címvédő otthonában.

A meccs utolsó 9 pontját, közte egy győztes triplát szerezve végül kiharcolta a mindent eldöntő összecsapást a Galata a címvédő otthonában. A többi párharc viszont véget ért, az Efes, a Fener és a Darüssafaka is magabiztos volt a második meccseken.

 

Negyeddöntő, 2. mérkőzések

Royal Hali Gaziantep (8.) – Anadolu Efes (1.) 64-73

Nem adta könnyen magát most sem a Gaziantep, ám az Efes idegenben is le tudta győzni ellenfelét és rövidre zárta az első kört. A kék-fehérek előnye az egész meccs során maximum két-három labdabirtoklásnyi volt, ám ezzel is végig nyomás alatt tudták tartani a Gaziantepet, akiknek az erejét a végére teljesen felőrölte az állandó felkapaszkodás. A harmadik negyedben egy rövid időre még a vezetést is átvették a hazaiak, majd 47-47-nél ismét villant az Efes, 9 megválaszolatlan pontot szerezve eldöntötték a találkozót és a továbbjutást. A vendégek legjobbjai ezúttal Jayson Granger (19 pont, 5 lepattanó) és Derrick Brown (16 pont, 5 lepattanó) voltak, a Gaziantepben pedig Jawad Williams (18/9 pont, 6 lepattanó) és Jure Balazic (17/9 pont) voltak kiemelkedők. Pontszerzésben ezúttal sem tudott tényező lenni az egyébként hasznosan játszó, ám csak 12/3-mal mezőnyöző Earl Calloway (7/3 pont, 8 lepattanó, 7 gólpassz), ez pedig rányomta a bélyegét Gaziantep győzelmi esélyeire.

A két győzelemig tartó párharc végeredménye: 2-0 az Efes javára.

 

Muratbey Usak Sportif (7.) – Fenerbahce Ülker (2.) 64-81

Az első meccshez hasonlóan ezúttal is megoldhatatlan feladat elé állította a Fenerbahce az Usakot, a kiscsapat nem tudott mit kezdeni az isztambuliak kemény védekezésével. A meccset lényegében már az első negyedben dűlőre vitte a Fener, 7-5 ugyanis egy 16-2-es futással húztak el az Ekpe Udohot nélkülöző vendégek. Innen aztán már nem volt visszaút az Usaknak, a hátralévő időben egyszámjegyű is csak elvétve volt már a különbség. Udoh hiányában Pero Antics (18/12 pont, 9 lepattanó, 5/4 tripla) lépett elő a palánkok alatt, illetve Jan Vesely (11 pont, 11 lepattanó) dupla-duplázott, valamint pontjai mellett Luigi Datome (15/6 pont, 7 lepattanó) is bőszen gyűjtögette a lepattanókat. Az Usakból ugyanakkor nagyon hiányzott egy igazi vezér, Paul Harris (14/6 pont, 9 lepattanó) volt talán a legaktívabb közülük.

A két győzelemig tartó párharc végeredménye: 2-0 a Fenerbahce javára.

 

Pinar Karsiyaka (6.) – Galatasaray Odeabank (3.) 62-65

Hatalmas hajrával mentette meg a szezonját a Galatasaray, hiszen azután, hogy otthon kikaptak, a második meccsen is a szakadék szélén táncoltak a bordó-sárgák a címvédő Karsiyaka ellen. Néhány perccel a vége előtt ugyanis még 62-56-ra vezettek az izmiriek, ezt követően azonban már nem szereztek több pontot, míg a Galata extra védekezéssel és nagy dobásokkal a meccs utolsó 9 pontját szerezte. A vendégek két legjobbja a végén is villanni tudott, hiszen előbb Stephane Lasme (16 pont, 11 lepattanó, 2 blokk) kiegyenlített, majd Errick McCollum (14/6 pont, 5 lepattanó) egy triplával meg is nyerte a meccset csapatának. A találkozó egyébként végig nagyon szoros volt, de három negyeden keresztül inkább a Galata vezetett. A negyedik játékrész viszont már a tavalyi bajnoké volt, ahol ugyan csak egyszer, de a legjobbkor vette vissza előnyét az idei Eurocup-győztes. Lasme a pontjai mellett újfent az alfája és omegája volt a Galata védekezésének is, nagyban neki köszönhető, hogy csak 62 pontot kapott és győzni tudott csapata. Vladimir Micov (16/6 pont, 6 lepattanó, 5 gólpassz) szintén rengeteget tett azért, hogy a sorozat visszaköltözzön Isztambulba egy mindent eldöntő derbi erejéig.

A két győzelemig tartó párharc állása: 1-1.

 

Banvit BK (5.) – Darüssafaka Dogus (4.) 73-86

Scott Wilbekin (29/15 pont) parádéjával idegenben is le tudta győzni a Darüssafaka a Banvitot, így elmarad a sokak által vizionált harmadik összecsapás, a Dogus kivívta az elődöntőbe kerülést, ahol az Efesszel találkoznak majd. 33-30 után a Darüssafaka egy 15-2-es rohammal zárta az első félidőt, ami mint később kiderült döntőnek bizonyult, a Banvit már nem tudott visszajönni a meccsbe. A végletekig kiélezett első meccs után ismét egy szoros összecsapásra számítottunk, ám fordulás után a különbség szinte végig 15-20 pont között mozgott. Az alapszakasz legjobb pontszerzőjének és lepattanózójának járó díjat a meccs előtt átvevő Adrien Moerman (21/12 pont, 11 lepattanó) ezúttal is remekelt, ahogy A.J. Slaughterre (16 pont, 5 gólpassz) és Gasper Vidmarra (14 pont, 5 lepattanó) sem nagyon lehetett panasz, a többiek viszont nem sokat tudtak hozzátenni. A Darüssafakában a megállíthatatlan Wilbekin mellett Luke Harangody (13/3 pont, 10 lepattanó) volt ismét biztos pont.

A két győzelemig tartó párharc végeredménye: 2-0 a Darüssafaka javára.

 

A rájátszás állása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus