Életben marad a Barca vagy bajnok lesz a Madrid?

Tud-e élni utolsó esélyével a Juan Carlos Navarro nélkül pályára lépő Barca vagy akár már ma új bajnokot avat a spanyol liga? 

FC Barcelona – Real Madrid – SPORTKLUB ÉLŐ
2015. június 24. – 19:00

Fel tud-e állni a padlóról a gránátvörös-kék egylet? Ki tudott-e találni valamilyen megoldást Xavi Pascual a Real Madrid lendületének megtörésére? Amennyiben a Barcelona nem szeretné elveszíteni a bajnoki trófeáért vívott küzdelmet, úgy bele kell kapaszkodnia utolsó lehetőségébe és nagy formajavulást kellene felmutatnia. Duplán fájhatna a katalán rajongóknak, ha ősi riválisaik éppen a Palau Blaugranában lennének bajnokok...

A Sergio Rodriguez-Sergio Llull páros vezetésével nagyon hatékonyan működik a Real Madrid offenzívája, s bár előbbi inkább a játékszervezésben jeleskedett eddig, utóbbi nagyon komoly fejtörést okozott Xavi Pascual legénységének. A Barcelona irányítópárosa – Marcelinho Huertas és Tomas Satoransky – nem találta eddig a fogást Sergio Llull-on, pedig a hátvéd játékból való kikapcsolása elengedhetetlen a sikerhez. A 27 éves játékmester a mezőny minden szegletében otthonosan mozog, periméterről és betörésekből is egyaránt életveszélyes. A „blancók” eddig simán elbírták a Jaycee Carroll-Andrés Nocioni-KC Rivers triumvirátus csendesebb performanszát a 6,75-ös vonal mögül, de a hazaiak a harmadik mérkőzésen sem feledkezhetnek meg róluk. A katalán óriás hátvédsorán (Alex Abrines-Mario Hezonja-Tomas Satoransky) sok múlhat, ha nem szeretne még lemondani a bajnoki trófeáról - muszáj hogy az említett játékosok legjobb tudásuk szerint pattogtassanak. A magabiztosságtól duzzadó fővárosiak ellen nem fér bele, hogy csak egy-egy katalán vegye fel a versenyt. A Real Madrid egyik legnagyobb ásza elmondta, hogy a Barcelona elleni mérkőzések plusz motivácót adnak neki – nem vitás, Rudy Fernández teljesítményén abszolút meglátszik ez a kijelentés; a spanyol bedobó MVP formában kosárlabdázik. Az ő féken tartása is döntő faktornak számít, ám idáig egyik katalán játékosnak sem sikerült ezt megvalósítania. A legnagyobb változást azonban a festékben kellene eszközölniük Xavi Pascual tanítványainak: Ante Tomic nélkül nagyon kevés esélyük van elorozniuk akár egy győzelmet is – a horvát center ponterős, masszív játékára szükségük van, akinek a lepattanócsatában is nagyobb szerepet kell vállalnia, hogy méltó ellenfele legyen a Gustavo Ayón-Marcus Slaughter duónak. Nagyban növelné a katalánok győzelmi reményeit, ha a precíz megoldásairól ismert Justin Doellman ismét vezérként tudná vállára venni csapatát, ugyanis Juan Carlos Navarro rutinját ezúttal is kénytelenek nélkülözni. 

Az biztos, hogy nem férnek bele olyan „áramszünetek” a katalánok részéről a rangadóba, amelyeket az elmúlt két találkozó első negyedében láthattunk. Ellenfeleikkel szemben óriási teher van a vállukon, több hibázási lehetőség nem fér bele a párharcba. Csak egy koncentrált, a védekezésére nagyobb hangsúlyt fektető, több extra teljesítménnyel előrukkoló Barcelona lehet képes megverni Pablo Laso legénységét. A szurkolók minden támogatására szüksége van a gránátvörös-kék egyletnek, hogy szépítsen a párharc állásán – ám ha jól használja ki lélektani előnyét az Euroliga győztes, akár már szerda este bajnok lehet! 



A mérkőzés az alábbi linken élőképpel követhető!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus