Fontos mérkőzést vívnak a Zaragozával Hangáék

Ma kora délután, 12:30-tól újra pályára lépnek Hanga Ádámék, akik a Zaragoza ellen javítanának az elmúlt hetekben mutatott performanszukon. 

Laboral Kutxa – CAI Zaragoza
2016. április 10. – 12:30

A Zaragoza ellen reménykedhetünk, hogy megtörik Hanga Ádámék vesszőfutása, ugyanis idén közel sem tud olyan szezont futni az aragóniai csapat, mint az elmúlt időszakban - csupán a 14. helyen tanyázik a pontvadászatban. A Zaragoza legnagyobb fegyvere a lepattanók megszerzése: e műfajban a legjobb (átlagban 35,92), bár a baszkok szorosan követik (35,81); így ezen a téren kiegyenlített küzdelem várható. A Laboral Kutxa hatékony támadójátéka mellett a labdák elcsenésében is kiemelkedik (9,08), míg ellenfele utolsó e szegmensben (5,96). Szerkezetben nagyon hasonló gárdák néznek farkasszemet egymással, ám rotációs lehetőségekben a hazaiak felé dől a mérleg nyelve.

A baszkok karmesteri pálcáját ezúttal is a Darius Adams - Mike James amerikai kettős tartja kézben, amely előnyt élvez a Tomás Bellas - Henry Sek duóval szemben. Periméteren közel azonos statisztikával bírnak a felek, az aktuális forma döntő faktor lesz. A remek formában lévő honfitársunk ismét riválisa egyik legjobbjával mérkőzhet meg: az elmúlt héten a tripla-dupla határát súroló (11 pont, 13 lepattanó, 8 gólpassz) Pere Tomást kellene kikapcsolnia a játékból. Bár a lepattanózásban szoros  összecsapás alakulhat ki, ám ha védekezésben kiemelt figyelmet szentel a Henk Norel - Isaac Fotu duóra a Jannisz Buruszisz - Kim Tillie páros, úgy dominálhat a festékben. Mindkét félnél akadnak neves hiányzók: hazai oldalon továbbra sincs bevethető állapotban Tornike Shengelia és Fabien Causeur, míg túloldalon Nate Linhart és Joan Sastre nem ölthetnek mezt magukra. 

Bár a vendégek sok problémával küzdenek, korántsem szabad félvállról venni őket, jóval több van bennük, mint azt jelenlegi pozíciójuk mutatja. Ugyanakkor a Laboral Kutxa is bármikor képes a teljes formajavulásra, amely ha hozni tudná kontrollált játékát, úgy megszakíthatná vereségi szériáját. 

(Amennyiben a baszkok újfent kikapnának és a Herbalife Gran Canaria győzne, úgy utolérné ellenfelét a kanári-szigeteki együttes, amely Hangáék negyedik pozíciójába is kerülhetne.)

HAJRÁ HANGA, HAJRÁ MAGYAR KOSÁRLABDA!

A mérkőzés az alábbi linken élőképpel követhető!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus