Hanga Ádám a forduló rangadóján

Ismét nem lehet panaszunk a spanyol bajnokság 21. fordulójának párosításait elnézve, remek mérkőzések várnak ránk, amelyek közül kettőt a Sportklub is műsorára tűz! Élőben tekinthetjük meg a Real Madrid-Iberostar Tenerife összecsapását, amelyen a Királyi Gárda látványos show-val őrizheti meg makuláltan mérlegét. A forduló rangadójában Hanga Ádámékért szurkolhatunk, akik Valenciában vívnak fontos találkozót - a hazai sport tv egy órás csúszással vetíti képernyőre. A Barcelona pedig Malagában igyekszik megőrizni a tabella harmadik pozícióját. (+ÉLŐKÉPES LINKEK)

Cajasol – UCAM Murcia CB
2014. március 1. – 19:00

A 21. forduló szombati játéknapjára csupán egyetlen összecsapás került, Aito Garcia Reneses legénysége a kieső helyen álló Murciát fogadja. A Cajasol az elmúlt fordulóban idegenben szerzett bravúros győzelmet, míg a Murcia ismét egy kosárnyi vereséget szenvedett. A Murcia dolgát tovább nehezíti, hogy az egykori Barcelona ász, Pete Mickeal elhagyta a klubot, azonban a vezetőség nyomban megtalálta helyettesét a montenegrói Nemanja Radovic személyében. Hazai pályán mindenképp a sevillaiak a mérkőzés esélyesei, a Marcus Landry-Tomas Satoransky-Scott Bamforth fémjelezte vendéglátók kiegyensúlyozott formát mutatnak, a túloldalon kérdés lesz az amerikai triumvirátus (Kim Tillie-Scott Wood-Davis Dwayne) hatékonysága, védelmük kulcsfontosságú lesz. A Cajasolnak érdemes a palánk alatti játékot erőltetnie: a sevillaiak a támadó lepattanóért folytatott csatában előkelő helyen állnak, míg a Murcia az utolsó előtti helyen a védő lepattanók listáján.

Gipuzkoa Basket – La Bruixa D’or
2014. március 2. – 12:15

Egyik fél sem várhatja túl magabiztosan a találkozót, a baszkok az utóbbi fordulókban meglehetősen nagy arányú vereségeket szenvedtek el, míg a katalánok továbbra is igyekeznek elkerülni a kiesőzónát. Az átlagban kiosztott gólpasszok tekintetében mindkét csapat leghátul kullog, a Gipuzkoa 5,8-cal, a Manresa 5,7-tel. Raul Neto hiánya érzékenyen érinti Sito Alonso tanítványait, ám nagy bizonysággal a brazil kisember nélkül is azon lesznek társai, hogy edzőjük 150. tétmérkőzésén győztesen hagyhassák el a parkettet. Az erőviszonyokat tekintve erre jó eséllyel pályáznak.

Baloncesto Fuenlabrada – CAI Zaragoza
2014. március 2. – 12:15

A vasárnapi játéknap egyik legizgalmasabb összecsapását játszhatja a Fuenlabrada és a Zaragoza. Damjan Rudez, a vendégek egyik legjobbja magabiztosan nyilatkozott a találkozó előtt, de kiemelte: nagy feladat hárul rá február hónap MVP-jének, Andy Pankónak védelmével – egyértelműen a mérkőzés legjobb match-up párosítása. A zaragozaiak egyik közönségkedvence, Henk Norel visszatérhet, így Giorgi Shermadini mellett nagy segítség lehet a palánkok alatt. Ismét nagy kérdés lesz James Feldeine és Carlos Cabezas aznapi formája, Andy Panko mellett mindenképp szükség lesz rájuk, hogy versenyben legyenek az elmúlt fordulóban a Valenciát legyőző Zaragoza ellen. A fogadóirodák 81 százaléka bízik a vendégek sikerében.

Unicaja Malaga – FC Barcelona
2014. március 2. – 12:30

Azonos mérlegű Euroligás klubok összecsapásával folytatódik a kör: csütörtökön Hanga Ádámék otthonában aratott győzelmet a Joan Plaza had, míg a Barcelona Isztambulban őrizte meg Top 16-os veretlenségét, egy őrült végjátékot követően a hosszabbításban – így mindkét fél magabiztosan tekinthet előre. A Malaga felkészülését sérülések nehezítették (Sergi Vidal, Rafael Hettsheimeir), de az andalúziaiak számára mindenképp örömteli hír, hogy Fran Vázquez zöld jelzést kapott orvosaitól. Ennek ellenére a festékben dőlhet el a csata, a Barcelona mélyebb rotációval él ezen a területen (is). Juan Carlos Navarróéknak nagy hangsúlyt kell fektetniük a periméter védekezésre; az Unicaja remek tripladobókkal rendelkezik. A rangadó esélyese a katalán óriás; higgadt, koncentrált és a sokat látott remek csapatjátékával vendég pályán szerezheti meg Xavi Pascual vezetőedzőként eltöltött 200. győzelmét.

FIATC Joventut – CB Valladolid
2014. március 2. – 12:30

A katalánok közelebb érkezhetnek a rájátszást érő pozíciókhoz, amennyiben sikerül két vállra fektetniük a ligautolsó Valladolidot. Kitűnő formát mutatott a badalonaia Sitapha Savane az elmúlt négy forduló során: átlagban 15,5 pontot, 4,5 lepattanót produkált, amelyre ezúttal is szüksége lesz csapatának, hiszen nem számíthatnak egyik vezérükre Devoe Joseph-re. Ennek ellenére toronymagas esélyese a derbinek a triplagyáros katalán alakulat, a Danilo Andjuszics-Dimitrisz Haritopulosz fémjelezte Valladolidnak csak momentumai akadhatnak.

Real Madrid – Iberostar Tenerife - SPORTKLUB (ÉLŐ)
2014. március 2. – 13:00

Hazai pályán őrizheti meg továbbra is makulátlan mérlegét a Real Madrid: elképesztő, egészen egyedi, ahogy Európa legerősebb bajnoksága „egyetlen klubról szól”. A Királyi Gárda csapatként is remekül funkcionál, ám Sergio Llull a győztes Király Kupa finálé után megállíthatatlan tempóban kosárlabdázik: átlagban 5 (!) triplát hint minden mérkőzésen – nem is akármilyen eredménnyel: 65,1 százalékkal! Ellenfelüket ellenben az ág is húzza: Lazarosz Papadopulosz játéka kérdéses, térdproblémákkal küzd a görög magasember, aki mellett lehetséges, hogy Saul Blanco sem lesz bevethető állapotban. A fővárosiak is nélkülözni kényszerülnek Jaycee Carrollt és Dontaya Drapert, ám diadaluk így sem forog veszélyben: óriási fölényt tudhatnak magukénak minden poszton.

Herbalife Gran Canaria – Rio Natura Monbus
2014. március 2. – 13:00

Izgalmak tekintetében ez sem lesz egy elhanyagolható találkozó, a vendég alakulat egyértelműen új erőre kapott, sorozatban hatodik győzelméért száll harcba a Kanári-szigeteken – bár tény, hogy tette mindezt Mike Muscala vezetésével, ám az amerikai kihagyhatatlan ajánlatot kapott az Atlanta Hawks-tól, így átette székhelyét a tengerentúlra. Így sokkal nagyobbb sansszal érhet révbe a Brad Newley-Thomas Bellas-Ben Hansbrough irányította Gran Canaria, amely szintén nagy menetelésben van. Új debütáló tűnik fel a Liga Endesában Albert Homs személyében: a fiatal spanyol a Rio Natura Monbus gárdáját fogja ezentúl erősíteni. Szükség is lesz rá, hiszen Muscala mellett a sérült Oriol Junyent játékára sem számíthat Moncho Fernández.

Valencia Basket Club – Laboral Kutxa - SPORTKLUB (19:00 órától)
2014. március 2. – 18:00

A forduló rangadójának ezúttal magyar szereplője is lesz, Hanga Ádám személyében. A vitoriai együttes Valenciában néz farkasszemet a tabella második helyezettjével, nem számíthat könnyű összecsapásra Sergio Scariolo legénysége. Az Euroligában már átesett a tűzkeresztségen Lamar Odom, vasárnap pedig a Liga Endesában is bemutatkozik a 2010-es világbajnok. A dobott pontokat tekintve egymás után áll a két gárda (85,8 Valencia – 81,2 Laboral Kutxa), így izgalmas dobópárbajra készülhetünk. Mindkét csapat felkészüléseit megnehezítették sérültjeik hiánya. Honfitársunkra komoly feladat várhat Lubos Barton őrzésében, a cseh a triplavonalon túlról is magabiztosan céloz. Azonban gyorsaságban, atletikusságban nem veheti fel a versenyt Hangával, akinek így érdemes lesz az 1-1-et „erőltetnie”. A Sportklub egy órás csúszással tűzi műsorára a találkozót.

Tuenti Movil Estudiantes – Bilbao Basket 
2014. március 2. – 19:00

Szomorú megemlékezéssel ér véget a spanyol bajnokság 21. fordulója: a fővárosi kiscsapat meghatározó alakja, Dejan Ivanov a héten veszítette el testvérét, így egyperces néma gyászszünettel kezdődik a találkozó. A játékos érthető módon nem lesz ott a parketten, ezzel pedig az Estudiantes győzelmi reményei halványodnak. A Bilbao is nagyon fontos láncszemet veszített el: Raul Lopez még az elmúlt fordulóban törte el ujját, a játékmester csak a padról figyelheti társait. Ám a játékoskeret összetétele így is baszk sikert ígér, German Gabrielnek és Alex Mumbrúnak kell vállára vennie csapatát. 

Az első négy találkozó, a Real Madrid-Iberostar Tenerife valamint a Valencia Basket Club-Laboral Kutxa összecsapások az alábbi linkre kattintva élőképpel követhetőek.

HAJRÁ HANGA, HAJRÁ MAGYAR KOSÁRLABDA!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus