Hanga Ádám "százados" a spanyol ligában!

Hanga Ádám 100. tétmérkőzésén lép parkettre Európa legnívósabb bajnokságában, míg Jermaine Thomas katalán rangadót vív. A Barcára kötelező győzelem vár, míg a Madrid Zaragozában izzadhat meg a diadalért!

Valencia Basket Club – Rio Natura Monbus
2015. október 31. – 20:00

Érdekesnek tűnő összecsapással veszi kezdetét a spanyol alapszakasz 4. fordulója, amelyen a Valencia az eddig nagyon kontrollált kosárlabdával előrukkoló obradoiroi csapatot fogadja – így nem számíthat könnyű találkozóra Pedro Martinez legénysége. A Valenciának kiemelkedő figyelmet kell szentelnie periméter védekezésére, ugyanis a Rio Natura Monbus értékesíti leghatékonyabban a hárompontosokat a ligában (48%). Különösen Rafa Martinezre hárul nehéz feladat Adam Waczynski játékból való kiiktatásával, aki jelenleg vezeti a bajnokság pontszerző listáját 18,7 egységet átlagolva meccsenként. Bár túloldalon szorosan követi a lengyelt Bojan Dubljevics (18 ponttal), aki ezúttal is komoly fejtörést okozhat a vendég magasembereknek. A Valenciának érdemes a gyors játékot, a betöréseket valamint a festékbeli megoldásokat erőltetnie a könnyű pontszerzés reményében, ugyanis a legjobban büntetőző egyletnek számít a pontvadászatban (88,52%). Bár Sam Van Rossom hiánya érzékenyen érintheti a narancsmezeseket, Fernando San Emeterióéknak akkor is illendő behúzniuk a mérkőzést hazai pályán. 

Baloncesto Sevilla – UCAM Murcia
2015. november 1. – 12:30

Az elmúlt fordulóban már mutatott némi fejlődést a Sevilla, akkor sikerült megszorongatnia a listavezető Herbalife Gran Canariát, míg a Murcia a Barcának okozott kellemetlen perceket. Mindkét gárda 3 vereséggel áll a tabella végén, ám míg a hazaiak hatalmas pofonokba szaladtak bele, addig a vendégek többször is megnehezítették jóval magasabban rangsorolt ellenfeleik (Unicaja, Barca) életét. Kulcsfontosságú szerepet tölthet be a mérkőzésen a lepattanózás: bár a Sevilla hatékonyan szedi a támadókat (13,67), a védő lepattanókkal igencsak hadilábon áll (17), míg túloldalon az Augusto Lima-Nemanja Radovics-José Angel Antelo triumvirátus erőssége utóbbiban rejlik. Ha újfent jó performansszal tudna szolgálni a Berni Rodriguez-Scott Bamforth-Bostjan Nachbar trió, úgy lehet keresnivalója a hazai alakulatnak, de a Facundo Campazzo irányította Murcia idegenben is esélyesként pályázik a klub 200. győzelmének megszerzésére. 

FC Barcelona Lassa – Retabet Gipuzkoa Basket
2015. november 1. – 13:00

„A tavalyi év után sokan szerették volna, ha visszavonulok, de én hiszem hogy újra produktív tagja lehetek a csapatomnak.” – nyilatkozta a gránátvörös-kékek csapatkapitánya, Juan Carlos Navarro, akinek csupán egy gólpassz hiányzik ahhoz, hogy újabb mérföldkövet –  1500 assziszt kiosztása – érjen el. A katalán óriás bajnokesélyesként 3 győzelemmel, míg ellenfele 3 vereséggel nyitotta a szezont. A dobott pontokat illetően is óriási dominanciát mutat a statisztika a Szuperkupa győztes javára (87,67 vs 62,67). A két fél nincs egyenlő súlycsoportban; a katalánok nívósabb rotációjuk révén a játék minden szegmensében felülkerekedhetnek Pedro Llompartékon - nem okozhat gondot a san sebastiani egylet két vállra fektetése. 

Laboral Kutxa – Herbalife Gran Canaria
2015. november 1. – 13:00

Két – ezidáig – veretlen csapat néz farkasszemet egymással, amelyen a Laboral Kutxa jó eséllyel pályázik arra, hogy továbbra is megőrizze tökéletes mutatóját. Számunkra külön örömöt jelent, hogy Hanga Ádám immáron 100. spanyol bajnoki tétmérkőzésén lép parkettre, amelyen ismét kiemelkedő szerephez juthat mind támadó, mind védő oldalon – az ex-barcás Xavi Rabasedát, esetlegesen Brad Newley-t kellene kikapcsolnia a játékból. Mindkét fél önbizalomnövelő és látvánnyal teli mérkőzéseken van túl, kiváló match-upok várhatóak. Irányító poszton pikáns adok-kapok alakulhat ki a Darius Adams-Mike James duó és a Kevin Pangos-Oliver Albert páros között, de Fabien Causeur és Klye Kuric külön párbaja sem vehető félvállról. Honfitársunk atletikus megoldásaival ismét nagy segítségére lehet a baszk alakulatnak, ahogy a festékben a Kim Tillie-Jannisz Buruszisz kettős, amennyiben élni tud fizikális fölényével a Sitapha Savané-Alen Omic duó ellen. Szoros, kiélezett küzdelemre, látványos egymásnak feszülésekre lehet számítani, amely mindkét gárdának komoly erőpróba.

A MÉRKŐZÉS ERRE A LINKRE KATTINTVA JÓ MINŐSÉGŰ ÉLŐKÉPPEL TEKINTHETŐ MEG!

Montakit Fuenlabrada – Morabanc Andorra
2015. november 1. – 13:00

Hasonló minőségű játékoskerettel felálló gárdák találkoznak a forduló második játéknapjának negyedik meccsén is, amelyen az Andorra meglepetésre készül, ám ehhez minden bizonnyal lesz némi hozzáfűznivalója a fővárosi kiscsapatnak is. A Fuenlabradának elsősorban periméteren kellene óriási javulást felmutatnia, ugyanis a mezőny azon szegmensében jócskán a vendégek felé billen a mérleg nyelve. A mérkőzés legnagyobb match-upját Ivan Paunics vívhatja David Navarróval, a vendégek legnagyobb ászával. A festékben azonban a maga javára alakíthatja a meccs érdemi kérdését Zan Tabak legénysége: a David Wear-Josip Sobin páros kellő agresszívitással előnyt élvezhet az ex-csapata ellen parkettre lépő Daniel Clarkék ellen. Nehéz egyértelmű esélyest megnevezni, fordulatos és szoros mérkőzésben bízhatnak a szurkolók. 

Iberostar Tenerife – Movistar Estudiantes
2015. november 1. – 13:30

Bár mindkét gárda 3 vereséggel kullog a tabella végén, a nagyobb negatív meglepetést a kanári-szigeteki együttes szolgáltatja, amelynek legalább hazai pályán illendő lett volna megvernie az Andorrát. A Tenerifére ezúttal sem vár könnyű meccs: egyik legjobbja, Blagota Sekulic sérülés miatt nem tudja vállalni a játékot, aki mellett Saul Blanco sem ölthet magára mezt. Némi öröm lehet az ürömben a hazai rajongóknak, hogy túloldalon is neves játékosok hiányoznak: Vlagyimir Stimac elhagyta a klubot, Oroszország felé vette az irányt, míg Nacho Martin combsérüléssel bajlódik. A tenerifei hátvédek (Rodrigo San Miguel, Nicolás Richotti) játékszervezésén sok múlhat, kevesebb eladott labdával pattogtatnak, mint a vendég játékmesterek. Mélyebb rotációjuk révén kötelező a győzelem a hazaiaknak. 

CAI Zaragoza – Real Madrid
2015. november 1. – 18:00

A Zaragoza személyében nem vár könnyű ellenfél a Királyi Gárdára, ám a Real Madrid számára csakis a siker elfogadható. Az összecsapás egyperces gyászszünettel kezdődik majd, amelyen az egykori zaragozai játékosra Ranko Zeravicára emlékeznek, aki a héten hunyt el 85 éves korában. Fontos hiányzója akad a Zaragozának: Sek Henry sérülés miatt nem tudja vállalni a játékot, így Tomas Bellásra hárul Sergio Rodriguez fékentartása. Mindkét gárda a top tripladobók közé tartozik, de a Rudy Fernández-Jaycee Carroll-Sergio Llull triónak bármikor életveszélyesen elsülhet a csuklója. A festékben felveheti a versenyt  riválisával a Zaragoza; az Isaac Fotu-Henk Norel-Stevan Jelovacs triumvirátus méltó ellenfele lehet Willy Hernangómezéknek. A Zaragozának érdemes erőltetnie a betöréseket, a kontaktokat, ugyanis a második legjobban büntetőző egylet a ligában (86,36), míg a „blancók” meglepetésre csak az utolsó előttiek e műfajban (72,92). Pablo Laso mélyebb rotációval variálhat, de bizonyosan kemény ellenállást fog nyújtani a hazai fél. 

ICL Manresa – FIATC Joventut
2015. november 1. – 19:00

A katalán rangadónak a Jermaine Thomast is a soraiban tudó Manresa ad otthont, amelynek elsősorban a tisztes helytállás lehet a célja „nagyobb testvérével” szemben. Honfitársunkra kőkemény összecsapás hárul, hiszen a Joventut rutinos játékmesterével Demond Mallettel méri össze tudását! A Manresának már a legelején nagyon koncentráltan kell pattogtatnia, nem férnek bele hullámvölgyek, ugyanis a Joventut keményen büntet mindenfajta megingást. Fontos, hogy a Manresa kellő figyelmet szenteljen periméter játékára, hiszen riválisa kiválóan tüzel a 6,75-ös vonalon túlról. A Manresa magasembere, Dejan Musli ugyan előrukkolhat szép megoldásokkal a palánkok alatt, de a Goran Suton-Nacho Llovet-Albert Miralles trió rutinja ellen kevés lehet. Hatalmas diadal lenne a Manresa számára a Badalona skalpja, de a Joventut nagyobb sansszal lép parkettre a győzelemért.

Dominion Bilbao Basket – Unicaja
2015. november 1. – 19:30

A forduló rangadójaként lett beharangozva a két fél egymásnak feszülése, de a Bilbaónak nem férnek bele mélypontok, ha otthon szeretné tartani a győzelmet. A Malaga irányítópárosa (Stefan Markovics-Nemanja Nedovics) kitűnően építi fel csapata offenzíváját - Clevin Hannah-éknak legjobbjukat kell nyújtaniuk, hogy mérsékeljék hatékonyságukat. A Dairis Bertans-Tobias Borg párosra sem vár egyszerű feladat a Jamar Smith-Edwin Jackson duó játékból való kikapcsolásával. Pikáns match-upnak ígérkezik Alex Rouff és Mindaugas Kuzminskas külön párbaja, amelyből szintén az andalúz színekben játszó litván jöhet ki jobban. Amennyiben valóban kénytelen Sito Alonso nélkülözni German Gábrielt és Axel Hervelle-t, úgy a festékben még nagyobb nyomás nehezedik Georgios Bogrisra. Jelenlegi performansza miatt esélyesebbnek vélem az Unicaját a végső sikerre. 

HAJRÁ HANGA, HAJRÁ THOMAS, HAJRÁ MAGYAR KOSÁRLABDA!

A harmadik, a negyedik, az ötödik, a hetedik, valamint az utolsó mérkőzés az alábbi linken élőképpel megtekinthető!
 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus