Hanga csapata Sevillában játszik ma!

A negyedik fordulóhoz érkeztünk Spanyolországban is, ahol a Hanga Ádámot továbbra is nélkülöző Laboral Kutxa ma Sevillában szerezheti meg második győzelmét, míg Dobos Lászlót is a soraiban tudó Zaragoza otthon fogadja a manresai gárdát. Juan Carlos Navarro 550. spanyol elsőosztályos bajnoki tétmérkőzésére készülhet, de élményszámba mehet a két kanári-szigeteki együttes összecsapása is. Nézzük meg, mit érdemes tudnunk az egyes mérkőzésekről!

 

Asefa Estudiantes (1-2) – UCAM Murcia (1-2) 
2013. november 2. – 19:00

Azonos mérleggel álló csapatok küzdelmével kezdődik a spanyol bajnokság 4. alapszakaszbeli köre. A hazaiaknál sérülés miatt Lucas Nogueira nem léphet majd pályára, szerepét valószínűleg Guille Rubio veszi majd át. A vendég együttesnél mindenki harcra kész. Az elmúlt fordulóban a Murcia nagyon megnehezítette a Real Madrid helyzetét, a „blancok” csak a végjátékban tudták legyűrni őket. Ám ezzel együtt is talán esélyesebb otthoni környezetben a madridi kiscsapat, szoros, akár egylabdás mérkőzés is benne van a végső eredményben.

Valencia Basket (2-1) – CB Valladolid (1-2)
2013. november 2. – 19:00

Nagy skalpot gyűjtött a Valencia múlt héten azzal, hogy idegenben sikerült megtréfálni a malagai együttest. Ám ezért komoly árat fizetett: Bojan Dubljevic kificamította bal vállát, hetekig nem számíthat rá Perasovic mester. Pau Ribas sem térhet még vissza, de így is a narancssárga mezeseknek áll a zászló, a meglepetés kategóriába tartozna egy esetleges vendég siker.

Cajasol (0-3) – Laboral Kutxa (1-2)
2013. november 2. – 20:15

Hanga Ádám csapata ma este Sevillában lép pályára, ahol a Laboral Kutxa megszerezheti második diadalát is. A legmagasabban jegyzett magyar kosaras még nem segíthet gárdájának, de jó hír, hogy már teljes értékű edzéseket végezhet, a visszatérésére 7-10 napot jósolnak. A sok hiányzó mellett (Hanga Ádám, Lamont Hamilton, Thomas Heurtel, Fabian Causeur) van sansz arra, hogy Thomas Kelatit és Fernando San Emeteriot is bevetheti Sergio Scariolo mester, sőt a héten egy új-régi ismerőst üdvözölhettek Vitoriában: Milko Bjelica személyében. Joseph Franchéknál is akad sérült, Joan Sastra egészen biztosan nem lesz bevethető. A kispad hosszúságát tekintve nincs előnyben a vendég egylet, ám játéktudásban mindenképpen, garantálható a baszk siker, még tovább kapaszkodhatnak Hangáék. 

CAI Zaragoza (2-1) – Bruixa D’or Manresa (2-1)
2013. november 3. – 12:15

Alex Hernández, a fiatal katalán játékmester centenáriumi mérföldkőhöz érkezett: holnap 100. spanyol elsőosztályos mérkőzésén vesz részt. A Manresa még soha nem tudott győzni Zaragozában, a fogadóirodák most sem voksolnak vendég győzelemre. Hanga Ádám ex-csapatában sok múlik majd Marcus Eriksson, Rasmus Larsen és Dominic Waters aznapi formáján, a hazaiaknál is szükséges, hogy Stefansson vállára vegye csapatát és legyen még valaki(k), aki(k) csatlakozik/csatlakoznak hozzá. Mindkét gárdánál akad egy-egy hiányzó (Henk Norel ill. Darryl Monroe). Érdekes, izgalmas derbire van kilátás, ahol az a gárda fog nyerni, aki a véghajrában jobban tudja megőrizni a hidegvérét.

Real Madrid (3-0) – Bilbao Basket (0-3)
2013. november 3. – 12:15

Nincs könnyű helyzetben a Bilbao, kisebb csodára lenne szükségük Raul Lopezéknek, hogy megszerezzék első diadalukat a Real Madrid otthonában. Az eddig parádézó bajnokcsapatnál mindenki bevethető, a baszkoknál visszatérhet Zoran Vrkic. A bilbaoi vezetőedző nem adná könnyen a győzelmet, sőt kijelentette: bízik annyira tanítványaiban, ha tökéletes napot fognak ki meglephetik a „blancokat”. Egy esetleges vendég sikerhez azonban arra is szükség lenne, hogy a Madrid nagyon rosszul játsszon, abszolút a forduló meglepetése lenne. Minden poszton erősebbek Rudy Fernándezék, akik remek egységük mellett a látványra is sokat adnak.  

FC Barcelona Regal (3-0) – Gipuzkoa Basket (1-2)
2013. november 3. – 12:30


Óriási malőrrel szolgáltak a gránátvörös-kékek csütörtök este, amikor az Euroligában kikaptak az újonc francia Nanterre-től hazai pályán. Hogy szurkolóikkal feledtessék a súlyos hibát, vasárnap fél egytől egy magabiztos győzelemmel kellene törleszteniük. Az ellenfél játékoskeretét elnézve erre jókora esély van, így duplán ünnepelhetne a katalán publikum: élő legendájuk, Juan Carlos Navarro 550. bajnoki tétmérkőzésére készül. Bár úgy tűnik még mindig nem csiszolódott össze a sztárgárda és Erazem Lorbek sem térhet vissza, mégis kötelező behúzniuk az összecsapást.

Herbalife Gran Canaria (3-0) – CB Canarias (3-0)
2013. november 3. – 18:00

Soha nem látott érdeklődés övezi ezt az ütközetet, a két kanári-szigeteki együttes fantasztikus rajtot vett, az élbolyban tanyáznak; mindkettőjüknek eddig makulátlan a mérlege. Múlt héten is e két csapatból jutottak ki a legjobb performanszok; Blagota Sekulic (Herbalife GC – 41 indexmutató) illetve Nacho Martin (CB Canarias – 40 indexmutató). Elképesztő hangulatra van kilátás, biztosak lehetünk benne, hogy már az első pillanattól kezdve felfűtött állapotban pattogatnak majd a játékosok. Bármelyik fél megnyerheti a rangadót, a hazai pálya kulcsmomentum lehet.

FIATC Joventut Badalona(1-2) – Unicaja Malaga (2-1)
2013. november 3. – 18:00

Nincsenek egyszerű helyzetben a vendégek, Txemi Urtasun és Sergi Vidal mellett egyik kulcsemberük, Nik Caner-Medley térde is kificamodott, határozatlan időre kiesett, míg a badalonai együttesnél immár mindenki egészséges. Így extra teher nehezedik a Jayson Granger-Zoran Dragic párosra, ha szeretnék elorozni a pontokat Badalonából. Mindenképp lényeges kérdés lesz a periméter levédése, a hárompontosok terén a hazai gárda jóval hatékonyabb, míg a malagaiak gyors játékkal, lerohanásokkal operálhatnak. Ha vért izzadva is, de nagyobb kilátás van a vendég diadalra.

Baloncesto Fuenlabrada (1-2) – Rio Natura Monbus (0-3)
2013. november 3. – 19:30

A Fuenlabrada eddig átlagosan 85 pontot kapott, amely a második legtöbb a ligában, így Andy Pankoék legnagyobb feladata javítaniuk a védekezésükön. Nagyon megterhelő mérkőzés elé néznek, a Monbus együttese fizikálisan jobb felépítésű. Hiába állnak nyeretlenül, a hazai együttes nem számíthat könnyű mérkőzésre. Nagyon fontos lesz, melyik fél tudja akaratát jobban a másikra erőltetni, a ki-ki meccset talán a hazaiak betudják húzni a rendes játékidő lejártával. 


A FIATC Joventut Badalona – Unicaja Malaga meccs kivételével az összes mérkőzés elérhető az alábbi linken. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus