Hanga megint pont és rádobás nélkül, kikapott a Laboral

Másfél negyeden keresztül aludt a hazai csapat, miközben a vendégek extra dobóformát mutattak, de a Laboral francia kettőse, Heurtel és Causeur vezérletével felállt és szoros végjátékot produkált - ez végül kevésnek bizonyult. Hanga Ádámot mindössze bő öt percig láthattuk a pályán, gyakorlatilag nem tudott hozzátenni a meccshez.

Laboral Kutxa – Gipuzkoa Basket 66-72

A Gipuzkoa Will Hanley vezetésével irdatlan tempóban kezdte a találkozót, míg a Laboral beragadt a rajtnál, nyolc perc alatt csupán három pontot tudtak szerezni – eközben a vendégek 17-et szórtak be. Hanley tíz pontot tett hozzá ebben a játékrészben, csapata pedig 21-7-re hozta ezt az etapot.

A második negyed sem hozott változást, Hanga Ádám itt lépett pályára, de nagyon elszaladtak a vendégek, honfitársunk sem tudta összekapni a védekezést (támadásban nem nagyon kapott labdát) és két fault után le is ült. Volt pillanat, amikor 36-10 állt az eredményjelzőn, de a Gipuzkoa könnyelműen elkezdte dobálni a triplákat (20%-kal céloztak csupán innen), míg a Laboral az utolsó bő két percben kicsit összekapta magát, így egy 8-0-s futással húszon belülre kapaszkodtak vissza – de Robinson buzzerével és 40-21-es vendégvezetéssel mehettek szünetre a felek. A Laboral 15%-kal dobta a ketteseket, a Gipuzkoa 68%-kal – nehezen értelmezhető különbség.

A fordulás után San Emeterio és Causeur vezérletével megindította a felzárkózást a hazai csapat, miközben a Gipuzkoa részéről megállt Hanley és sorra hibázták el a dobásokat. Hanga Ádám nem lépett itt pályára, de a Laboral látótávolságba ért, ugyanis a vendégek szinte képtelenek voltak pontot szerezni, így 21-12-re a Laboral nyerte a negyedet és egy nagy rohammal még elérhetőnek tűnt a győzelem.

A záró etap elképesztő hibákkal indult mindkét fél részéről, egymást múlták alul a csapatok és nem potyogtak a pontok sem, aztán öt és fél perccel a vége előtt Poeta hármasával ötre zárkóztak a hazaiak. 26 pontos hátrányból csináltak meccset, ami mindenképpen megsüvegelendő, de Salgado megőrült, alig két perc alatt háromszor talált be kintről, így már úgy tűnt, hogy mégis eldőlt a meccs. Heurtel nem így gondolta, rendkívül fontos kosaraival egy labdán belülre hozta Hangáékat. Innentől jött a büntetőharc (a második negyed közepén nem igazán ez körvonalazódott), ahol higgadt tudott maradni a Gipuzkoa és végül egy csipetnyit megőrzött az előnyéből.

Hanga Ádám a második negyedben öt és fél percet játszott, ez alatt kétszer megforgatta Robinson és beütött két személyi hibát is, egy időkérésnél edzője is leteremtette, majd nem is küldte már vissza, így rádobás nélkül, mindössze két fault került a statlapjára.

A Laboral legjobb dobói: Heurtel 18, Causeur 15/6, Nocioni 10/3
A Gipuzkoa legjobb dobói: Salgado 20/18, Hanley 17, Winchester 13/9

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus