Hangáék a Murciát fogadják

Hanga Ádámék a Murciát látják vendégül a hatodik fordulóban, míg Jermaine Thomasék Madridba látogatnak! A Barcelona otthon, míg az Unicja idegenben lépnek parkettre!

Minden mérkőzés egyperces néma gyászszünettel veszi kezdetét, megemlékezve a pénteken történt párizsi mészárlásra. 

CAI Zaragoza – Morabanc Andorra
2015. november 15. – 12:15

Mindkét gárda ugyanolyan mutatóval áll a bajnokságban (1-4), ám meg kell említeni, hogy a Zaragoza nehezebb sorsolással kezdte meg a szezont. Azonban nem lehet alábecsülni az Andorra együttesét sem: támadójátékát tekintve hasonló statisztikával bír, mint ellenfele (a Zaragoza átlagban 79,8 pontot dob, míg a vendégek 78,8-at). Nagyon sok múlik a Tomás Bellas-Henry Sek irányítópároson, amely kiváló összhangot mutat a Joan Sastre-Tomás Pere bedobó kettőssel. A hazaiak szemszögéből fontos lenne, hogy ismét elő tudjanak rukkolni agresszív védekezésükkel, amellyel a vendégek triplagyárosait (Vojdan Stojanovski-Thomas Schreiner) kellene elsősorban féken tartaniuk. A mérkőzés érdemi része a festékben dőlhet el: ott a maga javára tudja fordítani a találkozót a zaragozai egylet.

FC Barcelona Lassa – Rio Natura Monbus
2015. november 15. – 13:00

Veszélyes gárdával méri össze erejét a katalán óriás, amelynek nem férnek bele hullámvölgyek az eddig remekül pattogtató obradoiroi csapat ellen. Eltérő poszton, de pályára lépnek a liga –eddigi – legtöbb pontot dobó játékosai: hazai részről Ante Tomic, míg a vendégeknél a klub szekerét húzó Adam Waczynski. Az élete formájában játszó bedobóra kell a legtöbb figyelmet szentelnie Xavi Pascual legénységének, de mellette Eimantas Bendzius is komoly veszélyt jelent a triplavonalon túlról. A mezőny többi szegmensében azonban dominanciával élhet a Barcelona: a Tomás Satoransky-Carlos Arroyo irányítópáros látványos játékelemei mellett, Pau Ribas ponterős játékára és a Justin Doellman-Ante Tomic kettős fineszes megoldásaira is számítani lehet. Eddig látott kiváló csapatjátékával megnehezítheti riválisa életét a Rio Natura Monbus, de a katalánoknak mélyebb rotációjuk miatt is kötelező a győzelem. 

Real Madrid – ICL Manresa
2015. november 15. – 13:00

Nincs egy súlycsoportban a két fél; így az Euroligában botladozó Real Madridra ismét ráférne egy önbizalomnövelő győzelem. Örömteli tény számunkra, hogy honfitársunk Jermaine Thomas egyre több bizalmat kap Ibon Navarro vezetőedzőtől, amelyet most nem kisebb játékmester ellen kamatoztathat, mint a spanyol válogatott Sergio Rodriguez. Sergio Llull és Andrés Nocioni egykori egylete ellen lépnek parkettre. Pablo Laso jóval nívósabb játékoskerettel variálhat; a Királyi Gárdának csupán a hétről-hétre nagyszerű performansszal előrukkoló szerb óriás, Dejan Musli okozhat némi gondot. Rajongóik megnyugtatás céljából is nagy esély mutatkozik arra, hogy a „blancók” mindent megtesznek majd azért, hogy kiadós vereséggel küldjék haza a katalánokat. 

Baloncesto Sevilla – Unicaja
2015. november 15. – 13:00

Bár az elmúlt fordulóban bravúros győzelmet aratott a Sevilla, ezúttal az egyetlen (!) veretlen euroligás gárdát látja majd vendégül. A Nemanja Nedovics-Stefan Markovics szerb irányítópáros rendkívül precízen szervezi az andalúz támadásokat, amelyben olyan játékosok segítik, mint a bombaformában pattogtató ex-barcás Edwin Jackson-Jamar Smith duó, amely ellen Berni Rodriguez csak rutinjával léphet fel. A hazai LaDontae Hentonra se vár kisebb feladat, mint a litván Mindaugas Kuzminskas játékból való kikapcsolása. A lepattanózásban, a festékben való adok-kapokban is a vendégek felé dől a mérleg nyelve: Uros Slokarék kevesek lehetnek a masszív Fran Vázquez-Richard Hendrix-Will Thomas triumvirátus ellen. Az összecsapás toronymagas esélyese Joan Plaza hada. 

Laboral Kutxa – UCAM Murcia
2015. november 15. – 18:00

„A célkitűzésünk egy szoros mérkőzés kiharcolása, amely végén akár meg is lephetjük a baszkokat.” – fogalmazott Focisz Katszikarisz, a Murcia vezetőedzője. Ahhoz, hogy ez sikerüljön mindenképp pontosabb támadásokra lesz szükségük a vendégeknek: míg a Laboral Kutxa közel 57%-kal tüzel mezőnyből, addig a Murcia csak 45 százalékkal. Ám a jó erőkből álló Murciát nem vehetik félvállról Velimir Peraszovics tanítványai, ugyanis szinte minden ellenfelének komolyan megnehezítette dolgát. A vendégek sikerei elsősorban az ex-madridos Facundo Campazzo konstans teljesítményének köszönhető, aki remekül fogja össze a társaságot, szíve-lelke gárdájának – így kiemelt figyelmet kell szentelnie rá a Mike James-Darius Adams párosnak. Hanga Ádám ezúttal Thomas Kelatival néz farkasszemet, akivel érdemes lenne „erőltetnie” az 1-1-et, ugyanis riválisa lábbal jóval lassabb. A palánkok alatt nagy csata várható az ex-csapata ellen pattogtató Kim Tillie-Jannisz Buruszisz páros és a 150. tétmérkőzésén parkettre lépő Augusto Lima-José Angel Antelo-Victor Arteaga trió között. Sajnos ezúttal nem lesz élőképes közvetítés honfitársunk mérkőzéséről, de az alábbi linken követhető az összecsapás statisztikai menete. 

Dominion Bilbao Basket – Valencia Basket Club
2015. november 15. – 18:00

A 6. forduló rangadóját vívja a Bilbao a liga fizikálisan legkeményebb csapatával a Valenciával, amelynél kétséges egyik nyerőembere Bojan Dubljevics valamint Romain Sato játéka, így teljesen nyílt ütközet várható. A narancsmezesek soha nem kezdtek még ilyen jól egy idényt sem: mind a tíz mérkőzésüket – köztük EuroCup – megnyerték, támadásban és védekezésben is remekelnek! Bár nem várhatják a legjobb szájízzel a találkozót hiányzóik miatt, Antoine Diot debütálása lendíthet szekerükön, aki a Sam Van Rossom-Guillem Vives párosnak segíthet megkeseríteni Raul Lopezék életét. A 400. elsőosztályos tétmérkőzésén parkettre lépő Rafa Martinez-Fernando San Emeterio duó hatékonyságának csökkentése kulcskérdés lehet a találkozó menetében; a baszkoknak kiemelkedő defenzív megmozdulásokkal kellene előrukkolniuk, ha nem szeretnének ismét bajba kerülni a Miribillában. Bojan Dubljevics kiesése komoly érvágás a vendégeknek, ám amennyiben jól tudna megosztozni a festékbeli terheken a Justin Hamilton-Luke Sikma páros, úgy komoly esély nyílik arra, hogy tovább őrizze veretlenségét a Valencia. 

Retabet Gipazkoa Basket – Montakit Fuenlabrada
2015. november 15. – 18:00

Maximális koncentráltsággal törheti csak meg vesszőfutását a baszk egylet, amelyhez a hasonló játékerőt képviselő fővárosi kiscsapat látogat. Az „alsóházi rangadó” érdekessége, hogy két ikerpár (!) néz farkasszemet egymással (Txemi Urtasun-Travis Wear kontra Alex Urtasun-David Wear), amelynél utóbbi páros élvez előnyt. A mérkőzés leglátványosabb match-upja David Doblas és Josip Sobin között alakulhat ki a festékben. Amennyiben a ligában legtöbb pontot kapó hazaiak ismét képtelenek lesznek védekezésükre összpontosítani, úgy a Ricardo Uriz fémjelezte Fuenlabrada könnyen a szája íze szerint alakíthatja a találkozót. 

Movistar Estudiantes – FIATC Joventut
2015. november 15. – 18:30

Hiányzói tudatában (Demond Mallet, Alberto Abalde) nem vár könnyű mérkőzés a katalánokra, akik eddig szépen (4-1) menetelnek a pontvadászatban. Demond Mallet nélkül még nagyobb teher hárul majd támadásban Sergi Vidalra, ám az előző fordulóban is extrát nyújtó Brandon Paullal jóval komolyabb szintet képviselnek Javier Salgadóéknál. A Badalona a liga egyik legjobb tripladobó egylete, így Darío Brizueláéknak legjobbjukat kell nyújtaniuk periméter védekezésükben. Xavi Rey érkezésével ugyan acélosabb lehet a fővárosiak festékbeli játéka, ám a Goran Suton-Albert Miralles-Nacho Llovet triumvirátus rutinja ezúttal is többet érhet. Kemény, szoros mérkőzés is kialakulhat, ám hiányzói ellenére is bőven esélyes a diadal elorozására Salva Maldonado legénysége. 

Iberostar Tenerife – Herbalife Gran Canaria
2015. november 15. – 19:30

Kanári-szigeteki klasszikussal zárul a forduló, amely dupla fontossággal bír ezen csapatok életében, ahogy erre Eulis Báez, a Herbalife Gran Canaria erőcsatára is rámutatott. Könnyebb lélekkel küzdhetnek a felek annak tudatában, hogy az elmúlt héten agydaganata miatt megműtött Kyle Kuric jól reagált a beavatkozásra. Az Iberostar nyeretlenségi sorozatára a vezetőségnek is lépnie kellett, így menesztették Alejandro Martinez vezetőedzőt és Kerry Cartert, aki nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. A karmesteri pálcát Txus Vidorretának ítélték oda, míg a hátvéd helyett Joe Jones-t szerződtette a klub, aki még azonban nem debütálhat ma este. A „hazai fél” sérülések hadával (Saul Blanco, Blagota Sekulic, Tim Abromaitis) is küzd, így a Kevin Pangos irányította Herbalife Gran Canaria a derbi favoritja, amely elsősorban a festékben tarthat erődemonstrációt az Alen Omic-Sitapha Savané-Pablo Aguilar trió révén.


HAJRÁ HANGA, HAJRÁ THOMAS, HAJRÁ MAGYAR KOSÁRLABDA! 

A második, harmadik, negyedik, hatodik és utolsó mérkőzés az alábbi linken élőképpel követhető!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus