Hangáék az életben maradásért játszanak a Barca ellen

Hanga Ádám és a Laboral Kutxa ma este 21:00-tól a Barcelonát fogadja - a tét az életben maradás a baszkok számára.

Laboral Kutxa Baskonia - FC Barcelona Lassa
2016. június 8. – 21:00

Hanga Ádám és csapata, a Laboral Kutxa ma este 21:00-tól az életben maradásért játszik a Barcelona ellen a spanyol első osztály elődöntőjében - a három nyert mérkőzésig tartó párharc állás 2-0 a katalán sztárklub javára, úgyhogy Hangáék már nem hibázhatnak. Az előző találkozón közel voltak a győzelemhez, vezettek hét ponttal is a második félidőben, de a Barca fordított, 5 ponttal nyert a 27 pontos különbségű első összecsapás után, úgyhogy a döntő kapujába léptek Xavi Pascualék.

A Laboralnak otthon sem lesz egyszerű feladata, az eddigi két mérkőzés alapján ugyanis nem nagyon tudnak senkire sem külön készülni - hogy mennyire nem egyemberes gárda az idei Barcelona, azt jól mutatja, hogy az első meccsen 10-en jutottak 5 pontig, a másodikon pedig 9-en érték el a legalább 6 pontot. A két találkozó között igazából a triplák és a pattanózás volt a fő különbség: a második összecsapáson utóbbi nagyjából egál lett, ennek, illetve a Barca gyenge (22%), valamint a Laboral 38%-os triplamutatójának köszönhetően volt szoros az összecsapás. A két meccs alapján két dolgot kell sokkal jobban megoldania a baszkoknak, mint eddig. Egyrészt jóval több csapatjáték kellene, mert összesen 19 gólpasszt osztottak ki a két ütközetben, Mike Jamest (4-4) leszámítva egyetlen játékos sem jutott 2, a második meccsen 1 fölé - ez mondjuk Darius Adams játékát ismerve nem lesz egyszerű feladat. A másik dolog a védekezés, a Barca ugyanis az első meccs 51%-a után (amikor a 10/25-ös, 40%-os triplamutatójuk és a 49-28-ra megnyert pattanózás miatt mindegy volt) 62%-kal célzott a kétpontosokat tekintve, ezzel nyerték meg gyakorlatilag az előző ütközetet.

Nincs egyszerű dolga Hangáéknak, mert a gránátvörös-kékek jó védekezésével nem sok mindent tudtak kezdeni, de hazai pályán azért saját szintjükhöz képest jóval jobb játék várható majd tőlük. Hogy nem lesz egyszerű dolguk ettől függetlenül, azt egyrészt az első két meccs mutatja, másrészt az, hogy az alapszakaszban, illetve az Euroligában hiába végeztek 3-1-re a Barcelona ellen, a két hazai meccs közül az egyiket 4 ponttal, a másikat pedig hosszabbításban húzták be - dominanciáról, nagy fölényről nem igazán lehetett akkor sem beszélni. 

HAJRÁ HANGA, HAJRÁ MAGYAR KOSÁRLABDA!

A mérkőzés az alábbi linken élőképpel követhető!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus