Hangáék Badalonában, míg Roscóék a Valenciát fogadják

Hanga Ádámék a szebb napokat is megélt Joventut otthonában lépnek parkettre, míg Rosco Allen csapata a Valenciát látja vendégül! 

Tecnyconta Zaragoza – UCAM Murcia
2016. október 22. – 18:30

Tegnap lejátszották.

Morabanc Andorra – Dominion Bilbao Basket
2016. október 22. -21:00

Tegnap lejátszották.

FC Barcelona Lassa – Real Betis Energía Plus
2016. október 23. – 12:30

A katalán rajongók eddig nem lehetnek felhőtlenül elégedettek kedvenceik teljesítményével, hiszen már a Baskonia ellen is majdnem megégtek, míg múlt héten nagy pofonba szaladtak bele a Bilbao otthonában. Ezúttal sem egy magát könnyen adó ellenfél érkezik a Palau Blaugranába: a Bostjan Nachbar vezette Sevilla igyekszik meglepetést kiharcolni. A gránátvörös-kékek életét sérülések sorozata is nehezíti: Shane Lawal és Juan Carlos Navarro mellett péntek este a Fenerbahce ellen Justin Doellman is megsérült illetve – bár a héten már edzést végző – Petteri Koponen játéka is kérdéses. Ennek ellenére is impozánsabb kerettel rendelkezik a Barcelona: irányító poszton Tyrese Rice okozhat fejtörést a vendég hátvédeknek, aki mellett Pau Ribas és Brad Oleson is bármikor képes levezényelni a támadójátékot. A Sevilla leginkább periméterről jelenthet komoly veszélyt: Bostjan Nachbar mellett a Kenny Chery-Vojdan Stojanovski páros szintén bármikor képes életveszélyesen tüzelni a 6,75-ös vonalon túlról. Az összecsapás egyik kulcsmomentumának számíthat, mennyire tudja féken tartani a Sztratosz Perperoglu-Victor Claver duó a kitűnő formában pattogtató szlovén erőcsatárt. A festékben horvát match-up színesítheti a találkozót: Ante Tomic Luka Zoric-csal méri össze erejét. A katalánok nehézségeik ellenére is kötelező győzelem előtt állnak, amellyel talán javíthatnak kissé megcsorbult renoméjukon. 

Rio Natura Monbus – Valencia Basket Club
2016. október 23. – 12:30

Múlt héten sikerült megtörnie peches szériáját a parádés szezonkezdetet teljesítő Rosco Allen csapatának, amely most az Európa Kupában héten hazai pályán vereséget szenvedő Valenciát látja vendégül. Ennek ellenére is borzasztóan kemény mérkőzés előtt állnak a hazaiak, akiknek mindenképp javítaniuk kellene kétpontos dobó statisztikájukon, amely jelenleg a leggyengébb a mezőnyben. A faultokkal is óvatosan kell bánnia a Rio Natura Monbusnak, hiszen a Valencia a legjobban büntetőző együttes a ligában (90% felett). Az Eimantas Bendzius-Alberto Corbacho párosnak legjobb formájára lesz szüksége, hogy megállítsa a Rafa Martinez-Fernando San Emeterio-Sam Van Rossom triót. A festékben is előnyt élvez a narancssárga alakulat: Will Thomas és Bojan Dubljevics fizikálisan is a hazai magasemberek fölé nőhet, ám Rosco Allen külön harca Luke Sikmával izgalmas szegmense lehet a találkozónak. A vendégek az összecsapás egyértelmű kedvencei; csak extra performanszokkal, kevés hibával lehetne esélyük megszorongatniuk a hazaiaknak. 

Divina Seguros Joventut – Baskonia
2016. október 23. – 12:30

Hanga Ádámék a ligautolsó otthonában lépnek parkettre, amelyről ugyan tudni lehetett, hogy alaposan meggyengült a nyáron, mégis hatalmas csalódás patinás múltja miatti utolsó helye a pontvadászatban... A baszkok minden poszton erődemonstrációt tarthatnak – gyors, robbanékony játékukkal hamar eldönthetik a mérkőzés érdemi részét. Egyenlőre úgy fest, hogy a Badalona becsületét még Sergi Vidal és Luka Bogdanovics rutinja sem mentheti meg. A csapatkapitányi pozíciót betöltő honfitársunk vállára az idei évben még nagyobb teher került, amelyet kiváló produkciókkal hálál meg  – fő részese a Baskonia eddigi menetelésének. A Joventut ellen is számíthatunk hatékony és látványos támadójátéka mellett kiemelkedő védőmunkájára. Sito Alonso legénysége elsősorban a palánkok alatt érvényesítheti akaratát: az Andrea Bargnani-Tornike Shengelia kettős nemcsak a pontgyártásban, hanem a lepattanócsatában sem maradhat alul a katalánokkal szemben. 

Herbalife Gran Canaria – Montakit Fuenlabrada
2016. október 23. – 13:00

Nagy meglepetésre, még csak első győzelmére készül  az Európa Kupában egyébként szenzációsan menetelő  Szuperkupa győztes, amely a bajnokságban eddig nagyon nem találja optimális játékát... Ezen most változtathatnak Albert Oliverék, akik a szintén többre taksált fővárosi kiscsapatot fogadják! Érdekes match-upok sorozata emelheti a mérkőzés színvonalát: rögtön egyes poszton nagy csata alakulhat ki az 500. (!) spanyol tétmérkőzésén pályára lépő Albert Oliver-Bo McCalebb és a Barcelonában pallérozódó ifjú tehetség, Ludde Hakanson-Carlos Cabezas párosok között. Periméteren inkább a hazai fél kerülhet fölénybe (Kyle Kuric-Xavi Rabaseda-Sasu Salin), bár a kanárik sem vehetik félvállról a Marko Popovic-Ivan Paunic duót. A festékben is kialakulhatnak kőkemény adok-kapok szituációk: a vendég Blagota Sekulic-Diagné Moussa páros képes lehet felvenni a versenyt a Darko Planinic-Richard Hendrix-Pablo Aguilar triumvirátussal.  Ha a Herbalife Gran Canaria képes levetkőzni eddig mutatott görcsös játékát és előhúzza a keretben rejlő potenciált, akkor kicsikarhatja első bajnoki diadalát. 

Iberostar Tenerife – Unicaja
2016. október 23. – 13:30

A kanári-szigeteki együttes fennállása óta legjobb szezonkezdetén van túl (4-0), míg az Unicaja felemás arcát mutatta eddig. Remek ütemben hozza játékba társait a Rodrigo San Miguel-Davin White kettős, amely hatékony támadójátéka mellett a védekezésre is komoly energiát fektet. Külső dobásokban mindkét gárda az élen jár: kiváló csatát hozhat a Javier Beirán-Marius Grigonis kettős ütközete az Adam Waczynski-Jamar Smith párossal. A palánkok alatt azonban az elmúlt szezonban még a Malagát erősítő Fran Vázquez és Georgios Bogris duója uralkodhat, amely döntő faktornak bizonyulhat. A hazai pálya és az aktuális forma tenerifei sikert ígér.  

Movistar Estudiantes – Real Madrid
2016. október 23. – 18:30

Csak nevében mondhatjuk a két fél találkozását fővárosi rangadónak, hiszen az Estudiantes jóval szerényebb kerettel rendelkezik a gigászi klubnál. A leghatékonyabb támadójátékkal rendelkező (96 pont meccsenként) Real Madrid minden poszton óriási dominanciával élhet, a hazaiaknak csak a tisztes helytállás maradhat célul. A „blancók” legnagyobb sikerkovácsa a szenzációs produkciókat nyújtó Sergio Llull, aki ellen egész egyszerűen nincs ellenszer, elképesztő szezonkezdetet tudhat magáénak a spanyol hátvéd, aki tökéletes pick and roll akciókat épít fel akár Othello Hunterrel, akár Anthony Randolph-fal. A vendégeknél üde színfoltot jelent Luka Doncic szerepeltetése; a fiatal látványos megmozdulásokkal okozhat fejtörést riválisainak. A Királyi Gárda pazar formában várja a derbit, amelyen újabb közönségszórakoztató játékkal rukkolhat elő. 

HAJRÁ HANGA, HAJRÁ ALLEN, HAJRÁ MAGYAR KOSÁRLABDA!

Az összes mérkőzés az alábbi linken élőképpel megtekinthető!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus