Hangáék elvennék a Barca pályaelőnyét

Ma 12:30-tól újra pályára lépnek Hangáék a Palau Blaugranában, ahol feledtetve első mérkőzésüket, meglepnék a katalán óriást! 

FC Barcelona – Laboral Kutxa
2016. június 5. – 12:30


Gyorsan el kellett felejtenie a Laboral Kutxának az elődöntő első mérkőzését, amelyen borzalmas dobószázaléka mellett az sem mentette meg a kiütéstől, hogy háromszor több büntetőt dobhatott (9-27) – egyedül Hanga Ádám tudta felvenni az összecsapás ritmusát! Ezúttal muszáj lesz megtörnie a Vitoriának a Barca kőkemény védelmét, ha nem szeretne újra elbukni. Az első meccsen Tomás Satoransky valóságggal lejátszotta a pályáról Darius Adamset – az amerikaitól mindenképp több kell, nélküle kevés esély mutatkozik a pályaelőny elorozására. A gránátvörös-kékeknél jól működött az összjáték az alacsony szerkezeteknél is, Carlos Arroyónak és Pau Ribasnak is voltak emlékezetes megmozdulásai.

Periméteren is sokkal jobban dominált a Barca, a meccs ezen szegmensében is nagyot kell javulnia a Laboral Kutxának. Öröm volt az ürömben, hogy Hanga Ádámot annak ellenére sem tudták megfékezni, hogy többször ketten is védekeztek ellene. Honfitársunk a baszkok vezéralakjává nőtte ki magát a szezon során, elengedhetetlen, hogy újra csapata élére álljon mind támadó, mind védőoldalon. A festékben szintén óriási fölénnyel élt Xavi Pascual legénysége (49-28-ra nyerte meg a lepattanócsatát), kulcsmomentumnak számított továbbá, hogy Samardo Samuels fizikailag is képes volt tartani Jannisz Burusziszt, ráadásul Ante Tomic újra kiváló performansszal szolgált.

Ahhoz, hogy legyen esélyük megtréfálniuk a katalán óriást Hanga Ádáméknak, nagyot kell javulniuk a játék minden elemében. Ha sikerülne győzniük, nem nyomná az elengedhetetlen győzelmi kényszer vállukat következő hazai meccsükön, amely felszabadultabbá tehetné támadójátékukat.

HAJRÁ HANGA, HAJRÁ MAGYAR KOSÁRLABDA!

A mérkőzés az alábbi linken élőképpel követhető!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus