Hazai pályán kell bizonyítaniuk Hangáéknak!

Hanga Ádámékra nagy feladat vár, az Unicaja ellen kell egyenlíteniük. A Sport Klub két mérkőzést tűz műsorára a rájátszás második köréből!

Valencia Basket Club (5.) – Dominion Bilbao Basket (4.)
2015. május 30. –  18:15

Azzal, hogy a Bilbao elbukta hazai találkozóját, nagyon nehéz helyzetbe került. A Valencia formáját tekintve ma sem számíthatnak sok jóra Alex Mumbrúék, akiknek csak legjobbjukat előhúzva lehet esélyük arra, hogy továbbra is harcban maradjanak az elődöntőért. A Valencia hátvédtriója (Pau Ribas-Sam Van Rossom-Guillem Vives) remek munkát végzett az első összecsapáson, a Raul Lopez-Quino Colom párosnak mindenképp többet kell felmutatnia, hogy megakadályozza a triumvirátus rohamát. A két fél periméter játéka ezúttal is döntő faktornak bizonyulhat: ha a baszkok képesek lennének pontosabban célozni, úgy lehetne keresnivalójuk Rafa Martinezék ellen. Ám ha ezúttal is magára marad Marko Todorovic a festékben, úgy nem sok sansza marad Sito Alonso legénységének a továbbjutásra. Az utolsó esély terhe a baszkok vállát nyomja, ám abban biztosak lehetünk, hogy Alex Mumbrú irányításával az utolsó pillanatig küzdeni fognak – ennek ellenére is meglepetésként szolgálna, ha a Valencia ma nem tudná lezárni a párharcot. 

FIATC Joventut (7.) – FC Barcelona (2.) – SPORTKLUB ÉLŐ
2015. május 30. – 18:30

Hazai pályán talán nagyobb ellenállást tud majd kifejteni a Joventut gárdája, ám a katalán rangadó esélyese ezúttal is a Barcelona. A badalonaiaknak mindenképp precízebben kell tüzelniük a mezőnyből, ha nyerni szeretnének  – az első találkozón borzalmas mutatót produkáltak, nemcsak a 6,75-ös vonalon túlról, amely egyébként a gárda egyik legnagyobb fegyvere is volt az alapszakaszban. Irányító poszton ezúttal is látványos adok-kapok várható, bár a Demond Mallet-Clevin Hannah duónak szintet kellene lépnie, hogy megzavarja a Marcelinho Huertas-Tomas Satoransky páros hatékony offenzíváját. Ugyan az előző fordulóban nem remekeltek túlzottan a hárompontos vonal mögül Brad Olesonék, ám ha ma távolról is többször betalálnak, úgy idejekorán eldőlhet az összecsapás érdemi része. A festékben sem tudott maradandót alkotni a Joventut: óriási fölény mutatkozott a bajnokcsapat részére a lepattanócsatában, Sitapha Savanééknak nem sikerült kivenniük a játékból az Ante Tomic-Maciej Lampe kettőst. Amennyiben Salva Maldonado tanítványai képtelenek lennének ezúttal is dominálni a palánkok alatt, úgy a lelkes hazai közönség is kevés lehet ma ahhoz, hogy belehajszolja kedvenceit a győzelembe – a gránátvörös-kékek pedig minden bizonnyal már ma szeretnék lezárni a párharcot, amelyet a Sportklubon követhetnek a spanyol kosárlabda szerelmesei. 

Laboral Kutxa (6.) – Unicaja (3.)
2015. május 30. – 20:15

Óriási formajavulást kell produkálniuk ma a baszkoknak, hogy legyen esélyük kiegyenlíteni az újra magabiztosan pattogtató Unicaja ellen. Mike Jamesre ezúttal is kiemelkedő feladat hárul nemcsak az offenzívában, hanem védekezésben is féken kell tartania az andalúzok nyerőemberét, Jayson Grangert. A baszkoknál Fernando San Emeterio kiegyensúlyozott performanszára nagy szükség lenne a siker eléréséhez – a spanyol válogatott az előző fordulóban csupán két pontig jutott. Ibon Navarro tanítványainak nagy figyelmet kell szentelniük periméter védekezésükre is, ugyanis a Ryan Toolson-Mindaugas Kuzminskas páros bármikor életveszélyesen képes tüzelni távolról. A diadal megszerzéséhez azonban a legnagyobb javulást festékben kell produkálniuk a hazaiaknak: az első találkozón óriási andalúz fölényt mutatott lepattanózásban a statisztika, Vlagyimir Golubovicsék rengeteg támadó lepattanót kaparintottak meg, ezzel megemelve a második esélyből szerzett pontok számát. Ha a Kim Tillie-Colton Iverson-Tornike Shengelia fémjelezte Laboral Kutxa dominálni tudna a palánkok alatt, úgy komoly sanszot teremtene az egyenlítésre. Ibon Navarro egyre több bizalmat szentel Hanga Ádámnak, aki Carlos Suárez kikapcsolásával sokat segíthet csapatának. Talán ebben a párharcban mutatkozik a legnagyobb esély arra, hogy mindent eldöntő harmadik mérkőzésre kerüljön sor, ugyanis a Laboral Kutxa kiszámíthatatlan: egyaránt képes bármikor legjobbját nyújtani.

Herbalife Gran Canaria (8.) – Real Madrid (1.) – SPORTKLUB ÉLŐ
2015. május 31. – 12:40

Hiába kezdett pazarul a Herbalife Gran Canaria a fővárosban, a Real Madrid könnyűszerrel dolgozta le hátrányát, majd vette kezébe az irányítást. A visszavágón is toronymagas esélyes a Királyi Gárda, a két fél egyszerűen nincs egy súlycsoportban. A „blancók” a mezőny minden szegmensében erőt demonstráltak, az Albert Oliver-Tomás Bellas irányítópáros pedig nem tudta megakadályozni a Sergio Rodriguez-Sergio Llull kettős rohamát. Pablo Laso minden pozícióban jóval mélyebb rotációs lehetőséggel rendelkezik, ám a legnagyobb különbség a festékben jelentkezik. Walter Tavares nagyon egyedül van a palánkok alatt, s bár a hórihorgas center az első találkozón sem játszott rosszul, a mérkőzés végére teljesen elfogyott a Felipe Reyes-Salah Mejri-Marcus Slaughter trió szorításában. A Real Madridnak ezúttal sem kell teljes gőzzel játszania, ám valószínűleg így is látványos, közönségszórakoztató derbinek nézünk elébe, amelyet a Sportklub élőben tűz műsorára. 

Minden összecsapás az alábbi linken élőképpel követhető!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus