Hazai pályán lép parkettre Hanga és Thomas is

A spanyol liga második fordulójában Hanga Ádámék a Rio Natura Monbust, míg Jermaine Thomasék az Estudiantes együttesét fogadják! 

CAI Zaragoza – UCAM Murcia
2015. október 18. – 12:15

„Azt a karakteres játékot szeretném látni a fiúktól, amit az Unicaja ellen.” – fogalmazott Focisz Katszikarisz, a Murcia vezetőedzője. Bár mindkét gárda vereséggel nyitotta a szezont, ám alaposan megnehezítették jóval magasabban rangsorolt ellenfeleik dolgát (FC Barca, Unicaja). A vendégektől kemény védekezés szükséges, hogy megakadályozzák a Zaragoza hatékony támadójátékát, amelyhez elsősorban Tomás Bellast kellene kikapcsolniuk a mérkőzésből. A Murcia összeszokottsága ezúttal is komoly fejtörést jelenthet riválisának, főként ha a festékbeli harcban az Augusto Lima-Stefan Jelovacs duó felül tudna kerekedni Isaac Fotuékon. Szoros középmezőnybeli rangadó várható, amelyen a Zaragoza a hazai pálya miatt talán esélyesebb, hogy megszerezze első győzelmét. 

Laboral Kutxa – Rio Natura Monbus
2015. október 18. – 13:00

Mindkét csapat nagyarányú győzelemmel nyitotta a 2015/2016-os idényt, kiválóan sikeredett Hanga Ádámék bemutatkozása. Az obradoirói gárda azzal a szándékkal utazott Vitoriába, hogy bebizonyítsa múlt heti diadala nem a véletlennek volt köszönhető – ám minden bizonnyal ehhez a Laboral Kutxának is lesz hozzáfűznivalója, főleg hogy az aktív rotációkat tekintve minden poszton a hazai klub felé billen a mérleg nyelve. Fran Cardenaséknak legjobbjukra lesz szükségük, ha meg akarják állítani a Mike James-Darius Adams kettős rohanását, de Fabien Causeurre is komoly figyelmet kell szentelniük, hisz a francia a mezőny minden területén otthonosan mozog. Az ex-monbusi Alberto Corbacho Adam Waczynskivel néz farkasszemet, míg hazánk legmagasabban jegyzett kosarasa a litván Eimantas Bendzius-szal mérheti össze tudását, akinek életét elsősorban gyorsaságával, atletikus megmozdulásaival nehezítheti meg. A festékben is nehéz kihívás vár a vendégekre: bár Darko Planinic sérüléssel küzd, ám a Jannisz Buruszisz-Kim Tillie páros fékentartása sem nevezhető egyszerű feladatnak. Ha a mérkőzés néhány szegmensében meg is tudja szorongatni ellenfelét a Rio Natura Monbus, a végső siker akkor is kötelező Hanga Ádáméknak. 

A MÉRKŐZÉS ERRE A LINKRE KATTINTVA JÓ MINŐSÉGŰ ÉLŐKÉPPEL NÉZHETŐ!

Dominion Bilbao Basket – Herbalife Gran Canaria
2015. október 18. – 13:00

A Herbalife Gran Canaria masszív performansszal ütötte ki ellenfelét az első fordulóban, így a baszkok nagyon kemény összecsapásra számíthatnak. Meghatározó része lehet a találkozónak az irányítók párharca, amelyben Clevin Hannah és Kevin Pangos feszül egymásnak. Tökéletes pick and roll akciók, produktív periméter vállalkozások színesítették a kanári-szigeteki együttes játékát - Alex Mumbrúékra kőkemény adok-kapok vár, hogy megakadályozzák a Sasu Salin-Brad Newley-Kyle Kuric triumvirátus rohanását. A palánkok alatt kiegyenlített csatára van kilátás: a Shawn James-Georgios Bogris duó méltó ellenfele lehet a Pablo Aguilar-Sitapha Savané kettősnek. Amennyiben a Bilbao kontrollálni tudja a mérkőzést, kevés hibát vét úgy otthon tarthatja a győzelmet, ám ellenkező esetben Aito Garcia Reneses együttese leléptetheti a baszkokat. 

Valencia Basket – FIATC Joventut
2015. október 18. – 13:00

Bár „benne volt a levegőben”, hogy a Valencia megtréfálhatja a Real Madridot az előző fordulóban, ám talán mégis kevesen hittek benne, hogy képes is lesz rá a gárda. Nagyon komoly harcban gyűrte le a bajnokot Pedro Martinez legénysége, amelyben a Justin Hamilton-Bojan Dubljevics centerpáros parádés performansza jelentette a bravúr kicsikarását. A badalonai győzelmi reményeket ismét a festékben vehetik el a narancsmezesek; ott kevésnek bizonyulhat a Nacho Llovet-Albert Miralles duó. Látványos match-up alakulhat ki Sam Van Rossom és Demond Mallet között, míg a többi posztokon szintén erődemonstrációt tarthat a Valencia. Úgy tűnik nemcsak az öltözőben, hanem a pályán is remek összhang uralkodik a hazaiaknál, akik a derbi toronymagas favoritjai. 

Iberostar Tenerife – Morabanc Andorra
2015. október 18. – 13:30

Mindkét fél vereséggel indított a szezonnyitón, ám az Andorra szépen helytállt a Bilbao ellen. Nem vár könnyű összecsapás a tenerifei egyletre: az elsőosztályba tavaly visszatérő Andorra remek erőkből merítkezik, főként a Thomas Schreiner-David Navarro-Vojdan Stojanovski trióra épülnek támadásai, amelyekhez elengedhetetlen lesz a keményebb védekezés a kanári-szigeteki együttestől. A festékben azonban komoly ellenállásba ütközhet a vendég gárda: a támadó lepattanók visszaszerzésében előkelő helyen álló Blagota Sekulic-Ian O’Leary fémjelezte Iberostar Tenerife  a mezőny e szegmensében el is döntheti az érdemi kérdéseket. A lelkes vendég alakulat bár periméterről ellensúlyozhatja gyengeségeit, ennek ellenére is a hazai fél a mérkőzés esélyese.

Baloncesto Sevilla – FC Barcelona Lassa
2015. október 18. – 18:00

Az előző körben óriási pofonba szaladt bele a Sevilla, amely ha ma sem tud agresszívabb védekezéssel előrukkolni, hasonló kiütésre számíthat a Szuperkupa győztestől. A hétközi Euroliga nyitányon meglepő vereséget szenvedett el a Barca, amely javítani készül renoméján, percek alatt átrohanhat ellenfelén. Tomas Satoransky egykori sikerei helyszínére tér vissza, míg Bostjan Nachbar ex-csapatát látja vendégül. Xavi Pascual minden poszton jóval mélyebb rotációval élhet, míg a Sevilla sorsát sérülések is nehezítik. Hat hét után öltheti magára újra gránátvörös-kék mezt Samardo Samuels, aki ujjtöréses sérüléséből tér vissza. Míg Juan Carlos Navarrónak két gólpasszra van szüksége ahhoz, hogy újabb történelmi mérföldkövet érjen el. A Sevillától már az is bravúros teljesítmény lenne, ha meg tudná nehezíteni a Barcelona dolgát. 

Unicaja – Montakit Fuenlabrada
2015. október 18. – 18:00

Az első fordulóban vért izzadva csikarta ki a győzelmet az Unicaja, amely ma otthonában látja vendégül a fővárosi kiscsapatot. Hazai pályán, publikuma előtt azonban joggal reménykedhetünk egy acélosabb andalúz csapatban, amelynek nem okozhat gondot a Fuanlabrada két vállra fektetése. A szerb hazai irányítópáros, Nemanja Nedovics és Stefan Markovics ezúttal is kezükbe véve a karmesteri pálcát indíthatnak komoly rohanást Ricardo Úrizék ellen, amelyekben olyan játékosok segédkezhetnek, mint pl. Jamar Smith, Mindaugas Kuzminskas vagy éppenséggel a 100. elsőosztálybeli tétmeccsén parkettre lépő Dani Diez. Egyik legnagyobb fegyverével, a palánk alatti játékkal kényszerítheti végérvényesen térdre ellenfelét az Unicaja: Josip Sobinék könnyen megtörhetnek a Fran Vázquez-Richard Hendrix páros uralma alatt. Minden jel arra mutat, hogy az Unicaja ezúttal jóval könnyedebben szerezheti meg második diadalát. 

ICL Manresa – Movistar Estudiantes
2015. október 18. – 19:00

Ezúttal sem vár könnyű ellenfél a Jermaine Thomas-t is a soraiban tudó Manresára, amelynek nagyon fontos lenne, hogy hazai pályán gyűrje le a vele hasonló erősségű – talán kicsivel erősebbnek vélt - fővárosi egyletet. Honfitársunkra komoly feladat hárulhat, hiszen a rutinos, több éve a spanyol ligában pattogtató Javier Salgadót kellene kikapcsolnia a játékból. Nagyon fontos lenne, hogy a katalán kiscsapat periméteren is javulást mutasson fel, ott komoly hiányosságokkal küzd. Az Estudiantes ellen mégis a legnagyobb hangsúlyt a festéken belüli játékra kell, hogy fektesse, ugyanis Vlagyimir Stimac és Nacho Martin személyeiben képzett centerek ellen mérettetik meg magukat az újoncok. 

Retabet Gipuzkoa Basket – Real Madrid
2015. október 18. – 19:30

Nem sikerült jól a szezonkezdet a Királyi Gárda számára: hazai pályán szenvedett vereséget a Valenciától illetve az Euroligát is kudarccal nyitotta. Rudy Fernándezék San Sebastianban javíthatnak, az egyik leggyengébbnek tűnő gárda otthonába utaztak. Nagy kérdés lesz mire megy a Pedro Llompart-Andrew Lawrence hátvédpáros a Sergio Rodriguez-Sergio Llull energiabomba kettőssel. Periméter védekezésükre kiemelkedő figyelmet kell szentelniük a baszkoknak, amennyiben nem szeretnének egy triplafesztivál elszenvedő alanyai lenni. A bajnoki aranyérmes legsebezhetőbb pontja – a festékbeli szereplés – ezúttal nem csúcsosodhat ki annyira, mint a Valencia ellen, ugyanis a Gipuzkoa Basketnek sem ez a legerősebb támadásbeli eszköze. A „blancók” egy önbizalomnövelő győzelemmel kell, hogy megörvendeztessék rajongóikat. 

HAJRÁ HANGA, HAJRÁ THOMAS, HAJRÁ MAGYAR KOSÁRLABDA!

Az első, az ötödik, a hetedik valamint a nyolcadik találkozó kivételével az összes mérkőzés megtekinthető az alábbi linken.
Minden összecsapás statisztikája itt követhető.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus