HEBA: A második fordulóban

A görög bajnokság 2. fordulójából: Hosszabbítás után győzelemmel hangolt az Alba szerdai ellenfele, megszülettek az európai kosárlabdázás első kínai pontjai…

Ikaros (1-1) – Apollon Patras (1-1) 72-64

Ellenkező előjelekkel várta a két gárda a soros összecsapást, amelyen végig a hazaiak domináltak. Dominique Sutton (15 pont, 17 lepattanó), Darrin Govens (14 pont, 7 lepattanó, 9 gólpassz) és Ivan Aska (12 pont) hármasának vezérletével már a második negyedben lelépték ellenfelüket. A fordulást követően a Patras, Jeremiah Wilson (11 pont, 5 lepattanó) és Joseph Taylor (10 pont, 5 lepattanó) kettősének irányításával már csak futott az eredmény után.

Ilysiakos (0-2) – Olympaikos (2-0) 57-78

A papírformának megfelelően az Olympiakos már a feldobás pillanatától kezdve a kezében tartotta a mérkőzés irányítását. Végig mély rotációval játszva egyetlen játékosuk kivételével mindenki szerzett kosarat. Matt Lojeski (21 pont, 8 lepattanó) és Georgios Printezis (11 pont) kettőse emelkedett ki közülük, leginkább előző volt elemében a triplavonalon kívülről. A házigazda közben végig csak nyomozta a labdát, egyedül Nikos Chatzis (16 pont) dobóformájára nem lehetett panasz.

Kolossos (0-2) – AGOR (2-0) 66-76

A vendég AGOR már a tavalyi évadban is az egyik pozitív meglepetést okozó csapata volt a bajnokságnak, s úgy tűnik, hogy ezt a fonalat tovább is tudják vinni. Az első negyedben még tartotta magát a házigazda, a második tíz percben azonban Justin Hurtt (25 pont), Giannis Kalambokis (12 pont, 4 lepattanó, 4 gólpassz) és Kenny Gabriel (10 pont, 10 lepattanó) vezetésével 21-9-es futást produkálva, állva hagyták ellenlábasukat. A Kolossos oldalán Taylor Smith (14 pont, 5 lepattanó) és a padról érkező Bambale Osby (13 pont, 4 lepattanó) kettőse még próbálkozott ugyan, de ez csak az eredmény szorosabbá tételére volt elegendő.

Panionios (2-0) – Trikala (0-2) 69-62

Szinte végig úgy tűnt, hogy az esélyesebb Panionios, Errick McCullom (17 pont, 5 lepattanó) és Landon Milbourne (15 pont, 7 lepattanó) vezérletével rajt cél győzelmet arat, ám az újonc Trikala a nagyszünetet követően olyan mértékben rákapcsolt, amely hirtelenjében szorossá varázsolta az összecsapást. Vendégoldalon Chris Evans (17 pont, 7 lepattanó) és Nestoras Kommatos (12 pont) kettőse kapart, ám a vezetést és az ezzel együtt járó győzelmet már nem tudták megkaparintani.     

Nea Kifisia (1-1) – KAOD (1-1) 84-95

Az első negyedben úgy tűnt, hogy a zöldfülű Kifisia megtartja makulátlanságát és magabiztosan fekteti két vállra a KAOD csapatát. A remek kezdésnek elsősorban a korábbi Albacomp kosaras Tony Crocker (30 pont, 4 lepattanó, 4 gólpassz) volt a főszereplője, aki Darrius Garrett (12 pont, 8 lepattanó) hathatós közreműködésével korán vezetéshez juttatta övéit. Csakhogy a vendégek szép lassan kúsztak egyre közelebb, amelynek következtében a harmadik negyed végére meg is fordították az eredményt. Christian Polk (22 pont) méltó vetélytársa lett Crockernek mialatt Linos Chrysikopoulpos (17 pont, 6 lepattanó) és Lazeric Jones (15 pont, 5 lepattanó, 4 gólpassz) megadta a kellő segítséget számára.

Aris (1-1) – PAOK (2-0) 75-79 hu.

Az Alba szerdai ellenfele a PAOK győzelemmel hangolt a görög bajnokság e-heti rangadóján ősi riválisa az Aris ellenében. A hazaiak kezdtek jobban elsősorban Michalis Pelekanos (19 pont, 4 lepattanó) és Ioannis Athineou (17 pont) irányításával. A nagyszünetet követően azonban megrázta magát az Eurokupa résztvevője és Giorgios Bogris (21 pont, 8 lepattanó), DJ. Cooper (15 pont) és Kostas Haralampidis (15 pont) zászlóbontására előbb kiharcolták a hosszabbítást, majd a ráadásban a győzelmet is megkaparintották.

Panathinaikos (1-1) – Panelefsiniakos (0-2) 74-35

A Pana nemes egyszerűen lemészárolta a Panelefsiniakos gárdáját, ám ez a mérkőzés mégsem a nagyarányú győzelemről marad emlékezetes. Sokkal inkább arról, hogy Shang Ping 4 pontot dobva az első kínai kosárlabdázó lett, aki kosarat szerzett egy európai!!! csapat színeiben. Vladimir Jankovic (12 pont, 11 lepattanó) volt a zöldek húzóneve, de ez a mérkőzés két zsinórbeli vereséget követően (vesztettek az Euroligában is) inkább a kísérletezésről szólt.

A 3. forduló párosítása:

Aris (1-1) – Nea Kifisia (1-1)

AGOR (2-0) – PAOK (2-0)

Apollon Patras (1-1) – Kolossos (0-2)

Olympiakos (2-0) – Ikaros (1-1)

Panelefsiniakos (0-2) – Ilysiakos (0-2)

Trikalla (0-2) – Panathinaikos (1-1)     

KAOD (1-1) – Panionios (2-0)

Fotók: Esake.gr

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus