HEBA: A negyedik fordulóban

Továbbra is tartja makulátlan mérlegét az Olympiacos és a PAOK. Ellenben nyeretlen a Kolossos és a Trikalla…

PAOK (4-0) – Apollon Patras (2-2) 78-74

A játékkör legszorosabb mérkőzését hozta a PAOK illetve az Apollon Patras parolája. A Patrasiak végig nagyon jól tartották magukat, ám a harmadik játékrészt leszámítva nem sikerült számukra felborítani a papírformát. Az Alba Fehérvár Eurókupa ellenfelénél Mihalis Tsairelis (19 pont, 4 lepattanó), Mark Payne (17 pont) és Kostas Haralampidis (15 pont) triója tündökölt, míg válaszként Demarius Bolds (27 pont, 7 lepattanó) és Joseph Taylor (10 pont, 7 lepattanó) kettőse válaszolgatott. A szűk differencia ellenére magabiztosan győzött a PAOK.

Ikaros (1-3) – Panelefsiniakos (2-2) 74-84

A hazai Ikaros egyszerűen nem tudta kihasználni annak előnyét, hogy hazai pályán szerepelt, aminek következtében a második negyed során a vendégek a Larry Turner (17 pont), Mouhammad Faye (12 pont, 6 lepattanó) és Nikos Houhoumis (11 pont, 6 gólpassz) alkotta hármasuknak köszönhetően állva is hagyták őket. Ezt követően már csak egyfajta macska-egér játékhoz hasonlított az összecsapás. Ivan Aska (15 pont, 10 lepattanó) és Romel Beck (15 pont) kettőse még küzdött, ez azonban csak az eredmény kozmetikázásához volt elegendő.

Ilysiakos (1-3) – Trikalla (0-4) 69-59

A két nyeretlen csapat parolájából a házigazda Ilysiakos jött ki jobban, amely Marland Smith (13 pont), D.J. Stephens (11 pont, 7 lepattanó, 9 gólpassz) és Cheikh Mbojd (11 pont) vezérletével a második negyedben dűlőre is vitte a dolgot. Az újonc Trikalla a harmadik játékrészben egy nem mindennapi védekezéssel rukkolt elő, ám hiába játszott nagyot Patrick Ewing Jr. (15 pont, 14 lepattanó) és Khalid Mutakkabir (14 pont) kettőse ez az első győzelmük megszerzéséhez ez édes kevés volt.     

Panionios (3-1) – Nea Kifisia (1-3) 64-39

A Panionios a feldobás pillanatától kézben tartva az irányítást, magas szintű védekezést és mély rotációt bemutatva alázta a Nea Kifisia csapatát a két gárda történetének első összecsapása okán. Hazai oldalon Landon Milbourne (9 pont, 5 lepattanó) és Alexis Kritsis (9 pont) húzta az igát, míg az újoncnál Ogooluwa Adegboye (9 pont) emelkedett ki az övéi közül.

AGOR (3-1) – Aris (2-2) 84-77

Az AGOR véresen komolyan veszi ezt az évadot, vonhatjuk le a következtetéseinket az első néhány forduló alapján. Bár ezúttal az Aris egy komolyabb vetélytárs szerepkörét mutatta mégis negyedről, negyedre növelte előnyét a Justin Hurrt (23 pont), Nikos Angelopoulous (14 pont) illetve Kenny Gabriel (11 pont, 9 lepattanó) által vezetett hazai armada. Vendégoldalon Ioannis Athineou (17 pont) és Antonis Asimakopoulos (12 pont, 8 lepattanó) duója húzta az igát, ám a vezetést ennek ellenére sem sikerült egyetlenegy alkalommal sem magukhoz ragadniuk.

Kolossos (0-4) – Olympiacos (4-0) 61-94

A nyeretlen és a veretlen randevúján a papírformának megfelelően az esélyesebb gárda vagyis az Olympiacos már a feldobás pillanatától kezdve a kezében tartotta a mérkőzés irányítását. Matt Lojeski (15 pont), Vassilis Spanoulis (14 pont, 5 gólpassz) és Brent Petway (12 pont) kosaraira egyszerűen nem lehetett válasza a tabellautolsónak. A Kolossos oldalán Bambale Osby (19 pont, 5 lepattanó) és Trevis Simpson (14 pont, 6 lepattanó) kettőse próbálta húzni az igát.

Panathinaikos (3-1) – KAOD (2-2) 93-72

A vendég KAOD komoly célokkal érkezett Athénba, azonban a házigazda már az első negyedben 35 ponttal terhelte meg a gyűrűjüket elsősorban Stephane Lasme (16 pont) és Antonis Fotsis (13 pont) iránymutatására. A Panathinaikos számára még az is belefért, hogy a záró játékrészben már lényegében a szertárosait játsztassa, hisz a Julian Vaughn (13 pont) és Stamatis Benas (12 pont, 5 lepattanó) által gardedámozott vendégek erejéből csak a húszpontos differencia megközelítése volt lehetséges.

Az 5. forduló párosítása:

Nea Kifisia (1-3) – Panathinaikos (3-1)       

Aris (2-2) – Panionios (3-1)

Apollon Patras (2-2) – AGOR (3-1)

Olympiacos (4-0) – PAOK (4-0)

Panelefsiniakos (2-2) – Kolossos (0-4)

Trikalla (0-4) – Ikaros (1-3)

KAOD (2-2) – Ilysiakos (1-3)

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus