Herbalife Gran Canaria - FC Barcelona rangadó a Sportklubon!

Az Euroliga negyeddöntők miatt ma játssza elhalasztott mérkőzéseit a két óriás klub, amely közül a nagyobb rangadónak titulált Herbalife Gran Canaria - FC Barcelona összecsapást a Sportklub is élőben tűzi műsorára! A kanári-szigeteki együttes személyében kemény ellenállásra számíthatnak a katalánok, míg a Real Madrid múlt hétvégén elszenvedett első (!) veresége után a FIATC Joventut gárdáját látja vendégül. Nézzük meg, mit várhatunk a 28. forduló két elhalasztott találkozójától! (+ÉLŐKÉPES LINKEK)

Herbalife Gran Canaria – FC Barcelona – SPORKLUB ÉLŐ
2014. május 1. – 12:30

Igazi presztízscsata várható a már biztos rájátszás szereplő gránátvörös-kék had és a tabella jelenlegi ötödik helyezettje között, amelyet a hazai Sportklub is élőben tűz képernyőre! A kanári-szigeteki együttest hajthatja a visszavágás vágya – a 12. fordulóban egy pontszegény mérkőzésen (62-52) maradt alul Xavi Pascual legénységével szemben. Továbbra is kérdéses Juan Carlos Navarro és Ante Tomic játéka – a Barcelona két ásza az elmúlt fordulóban nem léphetett pályára -, hiányuk érzékenyen érintheti a katalánok – főként – támadójátékát. Bár hazai fronton sem felhőtlen a helyzet: Xavi Rey nagy valószínűséggel szintén kihagyni kényszerül a derbit, amely a festékben komoly hátrányt jelenthet a Gran Canariának. Érdekes match-upnak ígérkezik a Thomas Bellás-Marcelinho Huertas páros, de a Barca nagyot húzhat(na) a sokszor érthetetlenül sokat mellőzött Jacob Pullen robbanékonyságából. Hármas poszton sem akármilyen összecsapás várható: a kanárik ásza, Brad Newley néz farkasszemet Kosztasz Papanikolauval. Ha Xavi Rey valóban nem ölthet még magára mezt, akkor a Barcelona Tomic nélkül is domináns szerepkörben lehet a palánk alatt; akár ott el is döntheti a rangadó lényegi kérdését az Erazem Lorbek-Maciej Lampe-Joey Dorsey trió által. Egyik félnek sem lesz könnyű dolga a siker kicsikarásáért, szoros ütközetre van kilátás, ahol a katalánok némiképp esélyesebbek mélyebb rotációs lehetőségeik miatt. 

Real Madrid – FIATC Joventut
2014. május 1. – 19:00

28 (!!!) forduló kellett ahhoz, hogy megtörjék a Királyi Gárda makulátlan mérlegét – ez a legutóbbi körben a Valenciának sikerült, méghozzá Madridban egy elképesztő dobópárbaj során! Rudy Fernándezék elsődleges célja nyilván a „botlás” kijavítása, amelyet a Badalona ellen meg is tehetnek. Nagyon kemény összecsapás vár a továbbra is a playoffért küzdő katalán csapat számára – csak extra teljesítménnyel lehet partiban Pablo Laso tanítványaival. Muszáj, hogy legnagyobb fegyverükkel, a periméter játékukkal meglepjék a „blancókat”, ám valószínű ez sem lesz elég a diadal megszerzéséhez. Festékben óriási fölényt tudhat magáénak a házigazda együttes: ha nem figyelnek John Shurnáék hamar nagy bajba kerülhetnek. Ez a találkozó inkább szólhat a támadójátékban rejlő szépségekről, semmint a defenzív elemekről - pontgazdag meccsre számíthatunk. A játékoskeret és a kispad minősége mindenképp hazai győzelmet jósol, minden poszton dominánsabb a fővárosi gárda.

A mérkőzések az alábbi linken élőképpel megtekinthetőek!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus