Herbalife Gran Canaria - Real Madrid döntő a Király Kupában

A kanárik bravúros fordítással jutottak döntőbe, míg Hanga Ádámék szoros meccsen maradtak alul a Real Madriddal szemben!

Dominion Bilbao Basket – Herbalife Gran Canaria: 71 – 81 (22-15, 24-19, 9-14, 16-33)

Hatalmas hátrányból fordítva, óriási hittel és küzdeni akarással jutott fináléba a Herbalife Gran Canaria, amelynek történelme során ez lesz első Király Kupa fináléja! 5-0-ás rohanással villámrajtot vett a Bilbao, ám Albert Oliverék hamar rendezték soraikat (8-9). A folytatásban sem lassított tempóján a Clevin Hannah-Dairis Bertans fémjelezte baszk gárda, amelyre azonban már nem volt válasza a Herbalife Gran Canariának (22-15). A második etap elején már tízpontos baszk előnyt is mutatott az eredményjelző tábla (28-18), amely elsősorban Geogrios Bogris látványos megmozdulásainak volt köszönhető. A kanárik offenzívája teljesen görcsössé vált, amelyet remek ütemben használt ki az Alex Mumbrú vezette Bilbao (36-20). Aito Garcia Reneses nem várhatott tovább az időkéréssel, azonban ez sem tudta átlendíteni tanítványait a hullámvölgyön – a félidőre kényelmes előnnyel térhetett Sito Alonso legénysége (46-34). A harmadik negyed eleje is a baszkok szája íze szerint alakult, úgy tűnt nem marad már visszaút a kanáriknak (55-36). Ám Albert Oliver nem így gondolta: az irányító szinte egymaga vette vállára csapatát a meccs ezen szegmensében. A rutinos hátvéd lendülete azonban átragadt a Sasu Salin-Pablo Aguilar kettősre is, amely régen látott közelségbe hozta csapatát, sokkolva a baszkokat (55-48). A bravúros visszakapaszkodás lélektani előnye innentől már a Herbalife Gran Canariát segítette, szinte minden megmozdulását siker koronázta (62-64). A végjátékban hiába igyekeztek Alex Mumbrúék szoros hajrára kényszeríteni ellenfeleiket, a Kevin Pangos-Eulis Báez duó megadta a kegyelemdöfést számukra. A kanárik teljesen megérdemelten, 19 pontos hátrányból felállva, egészen elképesztő utolsó negyeddel jutottak a rangos torna döntőjébe (71-81)! 

A Dominion Bilbao Basket legjobb dobói: Hannah 20/12, Mumbrú 17, Bertans 13/9
A Herbalife Gran Canaria legjobb dobói: Oliver 18/6, Salin 12/6, Báez 10/6

A mérkőzést összefoglaló videó


Laboral Kutxa – Real Madrid: 80 – 86 (17-25, 27-15, 17-20, 19-26)

A várakozásoknak megfelelően színvonalas, látványos és szoros csatát hozott a Laboral Kutxa és a Real Madrid egymásnak feszülése, ám harmadszorra már nem sikerült megtréfálniuk Hangáéknak a „blancókat”. Köszönhetően elsősorban Sergio Llull utolsó 75 másodperces parádéjának, amelyre már nem maradt válaszuk a baszkoknak – így a címvédő jutott döntőbe. Öröm az ürömben, hogy honfitársunk ezúttal is produktív játékkal segítette övéit, amelyről az alábbi linken már olvashattatok. 

A Laboral Kutxa legjobb dobói: Buruszisz 16/6, Adams 15/12, Causeur 14/6, HANGA 12/3
A Real Madrid legjobb dobói: Llull 15/3, Ayón 14, Rodriguez 13/3

A mérkőzést összefoglaló videó

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus