Karnyújtásnyira a trónfosztástól a Real Madrid!

Sergio Llull és Rudy Fernández ellenállhatatlan játékára nem volt válasza a Barcának, amely nagyon eltávolodótt a címvédéstől! (+ STATISZTIKA, VIDEÓK)

Real Madrid – FC Barcelona: 100 – 80 (31-10, 18-22, 26-24, 25-24)

A Királyi Gárda nyugodt szívvel, magabiztosan utazhat a döntő harmadik derbijére Barcelonába: célját teljesítette azzal, hogy mindkét hazai mérkőzését megnyerte, amellyel óriási terhet rakott ősi riválisa vállára. A Barcelona többet már nem hibázhat, ha nem szeretne lemondani a bajnoki cím megvédéséről.

A finálé második összecsapásának első negyede már eldöntötte a rangadó érdemi részét; a Real Madrid egyszerűen percek alatt állva hagyta ellenfelét (23-7). Történelmi negyeddel keserítették riválisuk életét Pablo Laso tanítványai: 7/7 -es (!) triplamutatót szorgoskodtak össze, amelyből Sergio Llull 5/5-öt (!) vállalt. A gránátvörös-kékek tehetetlenül, megbénulva nézték, ahogy a „blancók” extázisban pattogtatva képtelenek hibázni, sőt védekezésben is minden a szájuk íze szerint alakult – 10 perc eltelte után már 21 pontos hátrányban tudhatta magát a katalán óriás (31-10). A folytatásban sem lassított a fővárosi expressz: a spanyol hátvéd mellett a Rudy Fernández-Gustavo Ayón páros is felnőtt a pontgyártáshoz, míg vendég oldalon egyedül Justin Doellmant lehetett dicsérni, aki szinte egymaga vitte vállán csapatát (38-23). A második etap végefelé tette meg a vendéglátó együttes azt a szívességet, hogy hibázott periméterről, de emellett olyan egységesen, koncentráltan kosárlabdázott, hogy a Juan Carlos Navarro nélkül fellépő Barcának esélye sem volt közelebb férkőznie a félidőre (49-32). A fordulást követően sem változott a játék képe: bármennyire is erőlködött a regnáló bajnokcsapat, nem tudott fogást találni Jaycee Carroll-ékon. Ugyan az amerikai erőcsatár, Justin Doellman sorozatban 9 pontot elsüllyesztett, mellette senki nem tudott megbízható performansszal előrukkolni (62-41). Figyelemre méltó adat, hogy bár Ante Tomic ezúttal ponterősebben játszott, első mezőnykosarát csak a harmadik szakasz felénél jegyezte – addig ugyanis csak büntetőkből talált be a horvát center. A negyed zárásakor Alex Abrines  félpályáról eleresztett sikeres hárompontosa csak arra volt elegendő, hogy húsz ponton belülre kerüljenek Marcelinho Huertasék (75-56). A rendes játékidő záró etapja már csak formalitás volt, húzóemberei (Sergio Llull, Rudy Fernández) nélkül is magabiztosan tartotta kialakított fórját a Real Madrid, amely látványos akciókkal szórakoztatta a nagyérdeműt. Tomas Satoransky-éknak a végeredmény kozmetikázása sem jött össze, óriási pofonba szaladtak bele (100-80). 

A Királyi Gárda csodálatos összjátékának, kimagasló hárompontos mutatójának (11/18 – 61%) és lepattanócsatabeli dominanciájának köszönhette a hatalmas diadalt. Sergio Rodriguezék csupán egy karnyújtásnyira vannak attól, hogy elorozzák a bajnoki trófeát és elérjék a hőn áhított tökéletes évadot! 

A három győztes mérkőzésig tartó párharc állása: 2-0 a Real Madrid javára.

A Real Madrid legjobb dobói: Llull 24/18, Fernández 17/9, Ayón 12
Az FC Barcelona legjobb dobói: Doellman 24/9, Tomic 11, Satoransky 10/6

A mérkőzést összefoglaló videó
Sergio Llull varázslata
Kemény ütközet a lepattanóért - ezúttal Andrés Nocioni bánta
Alex Abrines szépségtapasza

Alley-oop Sergio Llull és Marcus Slaughter közremükődésével

Szenzációs teljesítmény Sergio Llull-tól

Justin Doellman csapata legjobbjaként

Nikola Mirotic és Serge Ibaka sem izgultak túlzottan

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus