Lesz-e barcelonai söprés vagy életben marad az Unicaja?

Képes lesz-e azonnal visszavenni pályaelőnyét a Real Madrid? Ki tud valamit találni az Unicaja a Barca félelmetes formájára? Mindkét elődöntő a Sportklubon!

Valencia Basket Club – Real Madrid – SPORTKLUB ÉLŐ
2015. június 9. – 21:00

„Szinte mindenki egy újabb Real Madrid-FC Barcelona döntőre vágyik, de mi nem.” – nyilatkozta Carles Duran, amelynek vasárnap nyomatékot is adott legénységével. Hihetetlen bravúrt hajtott végre a Valencia Kresimir Loncar és Pau Ribas nélkül, de egy pillanatra sem feledkezhet meg arról, hogy ellenfele személyében Európa legjobb gárdája található. Mindkét fővárosi találkozón remek formában pattogtatott a Sam Van Rossom-Guillem Vives irányítópáros – nemcsak Sergio Rodriguezt sikerült kivennie a játékból, hanem komoly szerepet vállalt a pontgyártásban is. Hiába a Real Madrid nívós névsora, a narancsmezesek – eddig – méltó ellenfeleik voltak periméteren is: a Jaycee Carroll-K.C. Rivers duótól mindenképp formajavulásra van szükség. A gárda két alappillérének, Sergio Llull-nak és Andrés Nocioninak köszönheti a Real Madrid, hogy nem került még nagyobb bajba, hiszen az első összecsapáson is nagyon harciasan küzdött a hihetetlen odaadással rendelkező Valencia. Rudy Fernández is felemás performansszal szolgált a két találkozón; a Királyi Gárda egyik legnagyobb vezéralakjától ennél több kell. Kresimir Loncar kiesése ellenére fantasztikusan helytállt festékben a Valencia köszönhetően a Bojan Dubljevics-Serhiy Lishchuk kettősnek - Felipe Reyes mellé a siker érdekében fel kell nőnie Marcus Slaughternek illetve Gustavo Ayónnak is. A párharc esélyesei továbbra is a „blancók”, bármikor képesek visszavenni elvesztett pályaelőnyüket. Azonban a Valencia is megmutatta már oroszlánkörmeit, ezúttal is joggal reménykedhetünk egy kiélezett, színvonalas és fordulatos rangadóban, amelyet a Sportklub élőben tűz műsorára.

Unicaja – FC Barcelona – SPORTKLUB ÉLŐ
2015. június 10. – 21:00

A két elődöntő közül inkább ebben a párosításban volt várható a nagyobb izgalom, ám az Unicaja egyszerűen képtelen féken tartani a csapatként bámulatos performansszal előrukkoló Barcelonát, amely jó eséllyel utazik a söprés reményével Malagába. A katalán óriás irányítópárosa, a Tomas Satoransky-Marcelinho Huertas kettős ihletett formában pattogtat, Jayson Granger kevésnek bizonyul ellene. A gránátvörös-kékek hátvédjei között is szépen megoszlottak a pontok; a 6,75-ös vonalon túlról pedig egészen pazar százalékkal tüzelnek – e fronton is szintet kellene emelniük az andalúzoknak, ha nem szeretnének elbúcsúzni döntőbeli reményeiktől. Hogy esélyük legyen megszorongatniuk a regnáló bajnokot a hazai parketten fellépő Joan Plaza tanítványoknak, úgy elengedhetetlen, hogy legnagyobb fegyverükben, a lepattanócsatában domináljanak – a támadó lepattanók visszaszerzésével növelhetik a második esélyből dobott pontok számát. Ezúttal is nagy adok-kapok várható a Fran Vázquez-Vlagyimir Golubovics és a Justin Doellman-Ante Tomic párosok között – agresszív, kemény védekezéssel azért zavart lehet kelteni a Barcelona hatékony offenzívájában. Nagy teher nehezedik az andalúz vállakra, hiszen nem hibázhatnak már többet, míg a katalánok hatalmas önbizalommal készülhetnek a szerdai rangadóra is. 

Mindkét mérkőzés az alábbi linken élőképpel követhető!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus