Ma Hangáék is megkezdik a rájátszást!

Ma este 19:30-tól Hanga Ádám együttese is belevág a rájátszásba, ahol a Herbalife Gran Canariát fogadja hazai parketten! 

Laboral Kutxa – Herbalife Gran Canaria
2016. május 27. – 19:30

Hanga Ádámék is megkezdik ma a rájátszást, ahol az alapszakasz ötödik helyezettjével, a Herbalife Gran Canariával néznek farkasszemet. Mindkét csapat szolgált már „meglepetéssel” az idényben, így kiegyenlített küzdelem várható: a Vitoria Euroliga Final Four-beli szereplése, míg a kanárik Király Kupa döntője bizonyult kiemelkedőnek. A Herbalife Gran Canariának elsősorban védekezésére kell komolyabb hangsúlyt fektetnie, ugyanis a második leghatékonyabb támadójátékkal rendelkező gárda otthonában lép parkettre. Az egyik legélvezetesebb csatát egyes poszton vívhatják a felek: a vendégek „motorja”, a játékszervezésben és pontgyártásban egyaránt kiemelkedő Kevin Pangos a pontvadászat legjobb tripladobójának választott Darius Adams-szel méri össze erejét. Szintén döntő faktor lehet a periméterjáték: a kanárik egyik legfőbb fegyvere a tripladobás, kulcsfontossággal bírhat milyen hatékonyan tüzelnek a mai mérkőzésen Xavi Rabasedáék. Kyle Kuric visszatérése szinte csodaszámba megy: a hátvédnél az idény elején agydaganatot diagnosztizáltak, ám a gyors közbeavatkozásnak köszönhetően már ismét erősítheti alakulatát. Honfitársunk – akinek Európa legerősebb bajnokságának második legjobb ötösébe való bekerülését nem lehet elégszer kiemelni – sokrétű játékára ma is elengedhetetlen szüksége lesz a baszkoknak: atletikus megmozdulásai mellett Brad Newley-t is féken kellene tartania. A festékben, a lepattanózásban is okozhat kellemetlen perceket a Pablo Aguilar-Sitapha Savané-Alen Omic triumvirátus, ám az alapszakasz MVP-jének megválasztott  Jannisz Buruszisz-Kim Tillie húzta hazaiak némi előnyt élveznek a játék ezen szegmensében is.

Korántsem lehet félvállról venni Aito Garcia Reneses legénységét, amely egyszer már ugyanilyen helyzetben kibabrált a Laboral Kutxával: a 2012/2013-as rájátszás első elvesztett mérkőzése után sorozatban kétszer nyert, kiütve ellenfelét.

Azonban az idei Laboral Kutxa látványos és sokoldalú támadójátékával mindenképp a legjobbak között szerepel, a mai összecsapásnak is esélyese – fontos kiemelni az első győzelmet, amely nagyban meghatározza a negyeddöntők végkimenetelét, hiszen a rájátszás csak két nyert találkozóig tart.

HAJRÁ HANGA, HAJRÁ MAGYAR KOSÁRLABDA!

A mérkőzés az alábbi linken élőképpel követhető!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus