Mindent eldöntő negyeddöntős mérkőzés előtt Hangáék

Hogy bejussanak az elődöntőbe, ma 20:30-tól ismét hazai pályán lépnek parkettre Hangáék a Herbalife Gran Canaria ellen! 

Laboral Kutxa – Herbalife Gran Canaria
2016. május 31. – 20:30

Nem hibázhatnak hazai pályán Hanga Ádámék, ugyanis ma kerül sor a mindent eldöntő negyeddöntős mérkőzésre a kellemetlen stílusú kanárik ellen.

Hiába honfitársunk vasárnapi kiemelkedő teljesítménye (20 pont, 6 kiharcolt fault, 4 lepattanó), a Herbalife Gran Canaria végig vezetve húzta be a találkozót. Mindkét fél eredményesen tüzelt periméterről, így ezt a fegyvert nem tudták a maguk javára fordítani a kanárik, ám a sok kimaradt baszk ziccer és a – nem várt - lepattanóbeli fölény megalapozta sikerüket.

Elengedhetetlen a diadalhoz, hogy a Laboral Kutxa újfent domináljon a festékben; hiába a megbízható, jó formában pattogtató Jannisz Buruszisz, egymaga mégis kevés lehet az Alen Omic-Pablo Aguilar-Sitapha Savané trió ellen. Eulis Báezre is komoly figyelmet kell szentelniük a hazaiaknak, aki mindkét meccsen fontos momentumokban talált be. A periméter játék ismét döntő faktor lehet: a Brad Newley-Sasu Salin páros bármikor képes a hatékony tüzelésre, bár ugyanez elmondható a Darius Adams-Hanga Ádám-Davis Bertans trióra is. Honfitársunk sokrétű, komplett teljesítményére mind támadó, mind védőoldalon ezúttal is égető szüksége lesz a Vitoriának. A hátvédek összecsapásától szintén látványos ütközetet várhatunk: bár Darius Adams az elmúlt meccsen is jól szerepelt, és mellette Roll Michael is mutatott szép megmozdulásokat, nagyon hiányzott Mike James (-5 VAL) konstans performansza a sokat javuló Kevin Pangos-Albert Oliver ellen. 

Hazai pályán esélyesebb ugyan a második leghatékonyabb támadójátékkal rendelkező Laboral Kutxa, ám védekezésben nagyon fel kellene javulnia, hogy mihamarabb megtörje Aito Garcia Reneses legénységének ritmusát. 

HAJRÁ HANGA, HAJRÁ MAGYAR KOSÁRLABDA!

A mérkőzés az alábbi linken élőképpel követhető!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus