Német bajnokság, 1-2. forduló

A múlt hét közepén, csütörtökön megkezdődtek a német bajnokság, a Beko BBL küzdelmei, és a csapatok nem is nagyon hezitáltak, vasárnap lejátszottak még egy fordulót. James Florence-ék kitűnően, két győzelemmel kezdték a szezont, és Djordje Pantelicséknek sem kell szégyenkezniük, hiszen az Euroligás Brose Baskets Bambergtől ki lehet kapni, másik meccsüket pedig megnyerték. Lássuk picit részletesebben, mi történt az első két fordulóban!

1. forduló

New Yorker Phantoms Braunschweig - Ratiopharm Ulm 94-85

Egy eléggé pontgazdag meccsen sikerült nyernie a tavaly még a Szolnoki Olaj KK-ban pattogtató James Florence együttesének. Az amerikai egyes 20 ponttal csapata legeredményesebb játékosa lett a szintén amerikai Isiah Swann-nal egyetemben, de mind az öt kezdő 10 pont fölé jutott. A túloldalon Cameron Long (23 pont), Adam Hess (18 pont) és Per Günther (17 pont) kiválóan játszottak, de segítséget nem kaptak a többiektől.

MHP Riesen Ludwigsburg - Eisbären Bremenhaven 83-75

A győztesnél Michael Stockton névrokonához méltón játszott (20 pont, 8 gólpassz), míg Gregory Echenique hibátlan volt a mezőnyből (22 pont, 7 pattanó), kettejük teljesítményével nyert hazai pályán a Ludwigsburg. A vendégeknél Darius Adams (20 pont) és Derrick Allen (17 pont) voltak a legjobbak, de társak kevesebb segítséget nyújtottak számukra, így kettejük produkciója nem volt elég ahhoz, hogy elkerüljék a vereséget.

Brose Baskets Bamberg - Mitteldeutscher BC 86-70

A német bajnokság egyik legnagyobb esélyese hozta a kötelezőt, simán verte ellenfelét. A siker letéteményesei a bosnyák-amerikai Zack Wright (23 pont), illetve a szlovák válogatottból német állampolgársága miatt "eltanácsolt" Anton Gavel (14 pont) voltak. Az MBC-nél Michael Cuffee és Angelo Caloiaro vitték a prímet 16-16 ponttal, a csereként beálló Djordje Pantelics 7 egységig jutott.

s.Oliver Baskets - Phoenix Hagen 79-86

A hazaiaknál Ricky Harris (17 pont) és Lamont Mack (16 pont) jól játszottak, de ők sem voltak hatékonyak, a többiek pedig ezt a szintet sem érték el, míg a túloldalon öten is elérték a 10 egységet, közülük Keith Ramsey (10 pont, 10 pattanó) és Dino Gregory (12 pont, 11 pattanó) voltak a leghasznosabbak.

medi Bayreuth - Fraport Skyliners Frankfurt 74-67

Egy jó és egy közepes frankfurti teljesítmény kevés volt ahhoz, hogy győzelemmel nyissanak, Dawan Robinson (19 pont) és Johannes Voigtmann (10 pont, 8 pattanó) nem sok segítséget kaptak a többiektől. A túloldalon is csak hárman voltak toppon, Ronnie Burrell (17 pont, 6 pattanó), Brian Qvale (19 pont, 7 pattanó, 4 blokk) és Kevin Hamilton (10 pont, 10 pattanó, 7 gólpassz) azonban ezen a napon elegek voltak a győzelem behúzásához.

TBB Trier - RASTA Vechta 84-87

A hazaiaknál a két 20 pontos, Mathis Monninghoff és Jermaine Bucknor, illetve a 15 pont, 7 gólpassz, 6 pattanóig jutó TreVon Hughes trió teljesítménye is kevés volt ezen a napon, a Vechtánál ugyanis öten is két számjegyű ponttermést értek el, közülük a két 16 pontos, Dylan Talley és Dirk Madrich voltak a legjobbak.

Telekom Baskets Bonn - Bayern München 82-87

Győzelemmel mutatkozott be a nyáron nagyon megerősített Bayern München. Legjobbjuk a bosnyák válogatott Nihad Djedovic volt 17 ponttal, míg Yassim Ibdihi 16 egységgel járult hozzá a sikerhez. A túloldalon is négyen szárnyalták túl a 10 pontot, Jamel McLean (21 pont, 8 pattanó) és Benas Veikalas (19 pont) kiemelkedőek is voltak, de a kispadja sokkal többet termelt a münchenieknél, ez volt a döntő.

Artland Dragons - Walter Tigers Tübingen 78-60

Az idén nagyon komoly célokkal induló Artland Kenny Frease (17 pont) és Brandon Thomas (16 pont) vezetésével győzelemmel mutatkozott be hazai pályán. A túloldalról egyetlen értékelhető teljesítmény jött, az U20-as német válogatott Bogdan Radosavljevic 16 pontot termelt.

 

2. forduló

Mitteldeutscher BC - s.Oliver Baskets 86-82

Javítottak Pantelicsék a második fordulóban, ráadásul az ex-Falcós bekerült a kezdőcsapatba is, és 10 ponttal, 6 pattanóval, 4 gólpasszal és 4 blokkal járult hozzá a sikerhez. A húzóemberek Hrvoje Kovacevic (22 pont, 13 pattanó) és Angelo Caloiaro (10 pont, 6 pattanó, 4 gólpassz, 2 szerzett labda) voltak Pantelics mellett, míg a túloldalról Tweety Cartert (14 pont, 8 gólpassz) és Jimmy McKinney-t (16 pont) lehet kiemelni.

Fraport Skyliners Frankfurt - EWE Baskets Oldenburg 63-72

Az első fordulóban nem játszó, EuroCupos Oldenburg is elkezdte a szezont vasárnap, és egy viszonylag visszafogott teljesítménnyel is sikert arattak a 18 pontos Ricky Paulding vezetésével. A Frankfurt az első fordulós idegenbeli zakót követően hazai pályán sem tudott nyerni, pedig Quantez Robertson (14 pont), Andy Rautins (13 pont, 7 pattanó) és Danilo Barthel (13 pont) is jobban teljesítettek, mint a második legjobb oldenburgi.

Ratiopharm Ulm - Eisbären Bremenhaven 87-47

Az első fordulóban mindkét együttes kikapott, most az Ulm javította ezt a botlást, ráadásul úgy, hogy nem egy-egy embernek köszönhette a sikert - hatan szereztek legalább 9 pontot, de a legeredményesebbek, Per Günther és Matt Howard is csak 14-14-ig jutottak. A túloldalon a 15 pontig jutó Derrick Allen dicsérhető, a többiek igencsak visszafogott teljesítményt nyújtottak, de ezt jól mutatja a -40-es végeredmény is.

Artland Dragons - ALBA Berlin 67-66

A forduló meccsét játszotta egymással a két európai kupainduló, ahol a hazaiak egyetlen ponttal tartották otthon a győzelmet, ezzel 2-0-lal állnak. A győztesnél Anthony King (15 pont, 11 pattanó) volt kiemelkedő, míg a túloldalon Leon Radosevics és Vojdan Sztojanovszki voltak a legjobbak 14-14 ponttal.

New Yorker Phantoms Braunschweig - TBB Trier 67-58

Az ex-szolnoki Florence ezúttal is csapata legeredményesebb és leghasznosabb tagja volt (15 pont, 5 pattanó, 4 gólpassz, 4 szerzett labda), ő vezette győzelemre csapatát Isaiah Swann (13 pont) és Aaron Doornekamp (11 pont, 9 pattanó) mellett. A túloldalon egy, csak egy legény volt a gáton, de Jermaine Anderson (17 pont, 6 pattanó, 4 gólpassz) produkciója kevés volt ahhoz, hogy a Trier meglepetést okozzon.

Pheonix Hagen - medi Bayreuth 92-86

A hazaiak annak köszönhetően tudták bezsebelni a győzelmet, hogy három legjobbjuk, David Bell (23 pont), Larry Gordon (20 pont, 12 pattanó) és Keith Ramsey (8 pont, 10 pattanó) mellett a többiek is kivették részüket a munkából, ki pattanókkal, ki pontokkal, ki a játék más elemeiben. A túloldalon a kezdőötös mind az öt tagja elérte a 10 egységet, Ronnie Burrell a 20-at is (23 pont, 11 pattanó, 3 blokk), de a kispad vérszegény volt, alig tudtak bármi pozitívat is felvonultatni.

RASTA Vechta - MHP Riesen Ludwigsburg 64-74

Második győzelmét is megszerezte a Ludwigsburg, köszönhetően Michael Stockton újabb remek estéjének (17 pont, 8 pattanó, 3 gólpassz). Mellette a finn válogatott kiscsatára, Shawn Huff (12 pont), Tanner Smith (14 pont), illetve Keaton Grant (15 pont) volt dicsérhető. A túloldalon Jacob Doerksen (14 pont, 6 pattanó) és Richard Williams (13 pont, 10 pattanó, 5 gólpassz) mellé senki nem tudott felnőni, ketten kevesek voltak még hazai pályán is.

Walter Tigers Tübingen - Telekom Baskets Bonn 76-77

A hazaiaknál két egészen kiváló produkció, a 26 pontos Alex Harrisé és a 18 egységig jutó Jonathan Wallace-é is kevés volt ahhoz, hogy bravúrt hajtsanak végre a bonniakkal szemben - bár nagyon közel álltak hozzá. A túloldalon Ryan Brooks volt a vezér 23 pontjával, de érdekesség, hogy úgy veszített a Tigers, hogy 54-39-re nyerte a "VAL-csatát", sokkal több büntetőt dobhattak, és jól is dobták azokat, sokkal jobban dobták a triplákat és kevesebb eladott labdájuk is volt.

Bayern München - Brose Baskets Bamberg 84-74

Az egész német bajnokság legnagyobb rangadójára már a második fordulóban sok került - a két Euroliga-együttes találkozóján viszonylag simán nyertek a bajorok a Nihad Djedovic (14 pont), Chevon Troutman (14 pont), Jon Bryant (13 pont) triónak köszönhetően, de ezen az estén a kiegészítők is komoly teljesítménnyel járultak hozzá a diadalhoz. A Bambergnél Casey Jacobsent (17 pont), Zack Wrightot (12 pont, 5 gólpassz) és Anton Gavelt (11 pont, 6 gólpassz) lehet leginkább dicsérni.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus