Német bajnokság, 3. forduló - Florence-ék kapituláltak

A német bajnokság harmadik fordulóját rendezték meg szerdán és csütörtökön. A Magyarországon korábban megforduló légiósok csapatai ezúttal nem jártak szerencsével - az eddig 2-0-ával álló James Florence-ék kiütéses, Djordje Pantelics együttese pedig szoros vereséget szenvedett. Lássuk pontosan, mi is történt a harmadik körben, hogyan állnak a csapatok jelenleg!

TBB Trier (1-2) - Mitteldeutscher BC (1-2)   75-69

Djordje Pantelicsék komoly esélyt szalasztottak el egy idegenbeli diadalra, ugyanis a harmadik negyed végén még 5 ponttal vezettek, az utolsó felvonást azonban több mint 10 ponttal bukták el, így kikaptak. A szerb center 6 ponttal, 7 pattanóval, 3 gólpasszal és 2 szerzett labdával hasznos teljesítmény nyújtott, Michael Cuffee (17 pont) és Angelo Caloiaro (14 pont, 9 pattanó) mögött ő volt a legjobb. A túloldalon a 25 pontig jutó TreVon Hughes vitte a prímet, neki köszönheti a győzelmet a Trier.

EWE Baskets Oldenburg (2-0) - Artland Dragons (2-1)   86-64

A két EuroCup-os csapat összecsapását egy fordulatos első félidőt követően nagyon simán nyerte a hazai gárda, a bajnokságot jól kezdő Artland teljes csődöt mondott a második félidőben. A vesztesnél a 16 pontos David Holston mellett senki nem tudott igazán jól teljesíteni ezen a rangadón, míg a túloldalon Chris Kramer (21 pont, 6 pattanó), Nemanja Alekszandrov (15 pont) és Julius Jenkins (15 pont) is kifejezetten jól játszottak, hármuk vezetésével ütötték ki a quakenbrücki együttest.

MHP Riesen Ludwigsburg (2-1) - Bayern München (3-0)   71-95

Két hibátlan együttes találkozott egymással, de a vendég euroligás bajorok végig kezükben tartották a találkozót, már a második negyedben döntő fölényt alakítottak ki maguknak, minden negyedet megnyertek, így könnyedén zsebelték be az újabb győzelmet - amivel egyébként ők az egyetlen 3-0-lal álló csapat, rajtuk kívül pedig csak az Oldenburg és a Phoenix Hagen 100%-os már. A vendégeknél hatan jutottak el legalább 10 pontig, közülük Malcolm Delaney (18 pont, 7 gólpassz, 5 pattanó) volt a legjobb. A túloldalon a CJ Harris (17 pont), Keaton Grant (16 pont, 6 pattanó), Michael Stockton (12 pont) hármas nem játszott rosszul, de nagyon kevesek voltak nagy nevű ellenféllel szemben.

medi Bayreuth (2-1) - New Yorker Phantoms Braunschweig (2-1)   73-49

Az első három negyedben még viszonylag tartotta magát Florence csapata, a vendég Braunschweig, de már ekkor is elveszítették az összes felvonást, és 13 pontos hátránnyal indultak neki az utolsó játékrésznek, amelyben kiütéses vereséget szenvedtek. A vendégeknél öten értek el legalább 8 pontot, de a legeredményesebbek, Isaiah Swann (10 pont, 8 pattanó) és Aaron Doornekamp (10 pont, 8 pattanó) is alig érték el a két számjegyű termést. James Florence nagyon gyenge volt, 8 kísérletéből egyik sem talált célba, 0 pontja mellett 3 eladott labdája is volt, így -9-es index-szel zárt. A túloldalon volt két egészen kimagasló teljesítménye, Ronnie Burrellé (21 pont, 9 pattanó) és Kevin Hamiltoné (9 pont, 11 gólpassz, 7 pattanó, 3 szerzett labda).

Telekom Baskets Bonn (2-1) - RASTA Vechta (1-2)   96-83

Nem volt annyira egyértelmű meccs ez, mint amennyire a végeredmény mutatja, az utolsó negyedben duplázta meg előnyét a Bonn, így lett 13 pontos győzelem a vége szempontjukból. A hazaiaknál öten is 10 VAL fölött termeltek, közülük is messze kiemelkedett viszont Ryan Brooks (20 pont, 6 gólpassz, 5 szerzett labda) és Benas Veikalas (24 pont). A túloldalon is volt két ember, akik jóval jobbak voltak társaiknál, Dirk Madrich (20 pont, 6 pattanó) és Marcus Neal (18 pont, 10 pattanó) viszont kevesebb segítségek kaptak a többiektől.

Eisbären Bremenhaven (0-3) - Fraport Skyliners Frankfurt (1-2)   72-88

Nagy volt a hullámzás a két eddig nyeretlen együttes meccsén. Az első negyedet 9 ponttal nyerték a vendéglátók, ám utána 17, illetve 10 ponttal bukták el a játékrészeket, így a Frankfurt 20 perc alatt nem csak fordított, de be is biztosította a biztos győzelmét. A vendégeknél a forduló legjobb játékosa, Andy Rautins (32 pont, 5 gólpassz, 8/14 triplából) mellett Jacob Brutschi (16 pont) is jól játszott, de többen is segítették még a diadal behúzását. A hazaiaknál Darius Adams (20 pont, 8 pattanó, 7 gólpassz) kitűnő meccsen van túl, és bár neki is akadtak társai, 3-4 emberen kívül pontot senki nem tudott dobni tőlük.

Brose Baskets Bamberg (2-1) - Walter Tigers Tübingen (0-3)   85-62

Az euroligás Bamberg 14 ponttal megnyert második negyedének köszönhetően könnyedén húzta be a W-t. Legjobbjaik Jamar Smith (22 pont, 5 gólpassz) és Zack Wright (15 pont) voltak. A túloldalon Jonathan Wallace (17 pont) és Johannes Lischka (13 pont, 14 pattanó) vitték a prímet, de esélyük nem volt arra, hogy meglepetést okozzanak, vagy egyáltalán szoros meccset játszanak.

s.Oliver Baskets (0-3) - Ratiopharm Ulm (2-1)   80-81

A forduló messze legjobb meccsét játszotta egymással a két együttes. Végig szoros találkozón hiába kapaszkodott vissza a negyedik negyedben a hazai együttes, megnyerni nem tudták a találkozót. A vendégeknél Tweety Carter (17 pont, 8 pattanó, 5 gólpassz), Ricky Harris (15 pont) és Christopher McNaughton (14 pont) voltak a legjobbak, míg a hazaiakat Adam Hess (14 pont, 9 pattanó) és Cameron Long (13 pont) próbálta meg győzelemre vezetni, sikertelenül.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus