Nincs meglepetés: ismét a Real Madridé a Király Kupa!

Becsülettel küzdött a Herbalife Gran Canaria, amely bravúrt elérni nem, csupán megnehezíteni tudta a Real Madrid dolgát! 

Herbalife Gran Canaria – Real Madrid: 81 – 85 (18-24, 20-16, 21-22, 22-23)

Emelt fővel, mindent megtéve, lelkesen harcolt a kanári-szigeteki együttes a döntőben is, ám ezúttal nem sikerült a bravúr, így a Real Madrid sorozatban harmadszor – ezzel új rekordot felállítva – lett Király Kupa győztes! 

A Királyi Gárda rutinosan vette észre első percekbeli idegességét riválisának, amelyet remekül fordított a maga javára: a festékben egész mérkőzésen domináló Gustavo Ayón-Felipe Reyes duó vezetésével hamar időkérésre kényszerítette Aito Garcia Renesest (4-13 – 4. perc). A folytatásban is a „blancók” érvényesítették akaratukat (6-16 – 7. perc), de a negyed végére felébredt Xavi Rabasedáék büszkesége, így látótávolságon belül maradtak (18-24). A második etap eleje egyértelműen a kanári-szigeteki együttes szája íze szerint alakult: az egész hétvégén fantasztikusan pattogtató Albert Oliver-Pablo Aguilar kettős kiváló megoldásokkal vetette észre magát (24-26). Még mielőtt bajba kerülhetett volna a Real, a Sergio Rodriguez-K.C. Rivers páros vitt új lendületet gárdája játékába – újra megnyugtató előnyt épített ki a címvédő (26-36). A Herbalife Gran Canaria azonban ismét meg tudott újulni: ezúttal DJ Seeley és Eulis Báez gondoskodtak arról, hogy továbbra is nyílt maradjon a finálé (38-40).

A harmadik szakasz elején úgy tűnt Sergio Llullék bent maradtak az öltözőben: 5-0-ás etapot repesztettek a kanárik, amely azonnali időkérésre sarkallta Pablo Lasót (43-40 – 22. perc). Az intelmek nyitott fülekre találtak és Jaycee Carroll irányításával ugyan visszavette a vezetést a Real Madrid, de így sem tudta leszakítani magáról ellenfelét – izgalmas záró negyedre volt kilátás (59-62). Erőn felül teljesítve pattogtatott a Gran Canaria, ám az utolsó percekben kezdett kiütközni a két fél közötti különbség (70-82 – 38. perc). Győzelmükbe vetett hitüket ekkor sem veszítették el Kevin Pangosék, s bár letámadásból labdát szereztek és triplát is dobtak, végül meg kellett elégedniük egy szoros vereséggel (81-85). 

A döntő legértékesebb játékosának a mexikói erőcsatárt, Gustavo Ayont választották, aki 15 ponttal, 6 lepattanóval, 2 gólpasszal, 2 blokkal valamint 3 kiharcolt faulttal, 21-es indexmutatóval zárta a találkozót. 

A Herbalife Gran Canaria legjobb dobói: Oliver 16/6, Rabaseda 14/12, Seeley 9/3
A Real Madrid legjobb dobói: Ayón 15, Carroll 13/6, Reyes 10

A mérkőzést összefoglaló videó

A finálé MVP-je, Gustavo Ayon

A megérdemelt madridi ünneplés...

...amely az öltözőben is folytatódott

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus