ProA, 3. forduló - Nikolov megint jó volt, de hiába

Szombattól keddig bezárólag játszották a francia bajnokság idei kiírásának harmadik fordulóját. A címvédő Nanterre, a Cholet és az Orleans továbbra is 100%-osak, de ketten még mindig győzelem nélkül állnak. Hristo Nikolovék játszották a kör zárómeccsét, amelyen nagy csatában, de vereséget szenvedtek. Hogy mi is történt ebben a fordulóban, azt lássuk kicsit részletesebben!

Elan Bernais Pau-Lacq-Orthez (1-2) - Sluc Nancy Basket Pro (1-2)  89-91

A forduló utolsó meccsét játszotta egymással a két csapat tegnap este. A hazaiak borzalmasan kezdtek, 13 ponttal álltak rosszabbul a félidőben, mint ellenfelük és mindössze 33 pontot dobtak, így hiába nyerték az utolsó 10 percet 9 ponttal, fordítani már nem tudtak, csak szorossá tudták tenni a végjátékot az eddig még nyeretlen Nancy ellen. A Pau Orthez egyik legjobbja volt most is Hristo Nikolov (17 pont, 4/5 tripla), de hiába az ő, David Denave (10 pont, 6 gólpassz, 3 szerzett labda, 6 kiharcolt fault) és Ahmad Nivins (21 pont, 5 pattanó) jó teljesítménye, ez is kevés volt az extázisban játszó Austin Nichols (34 pont, 6/8 tripla) ellen, akinek Clevin Hannah (17 pont, 5 gólpassz, 6 kiharcolt fault) és Jean-Michel Mipoka (17 pont, 4/5 tripla) is komoly segítséget nyújtott.

 

Sharks Antibes (0-3) - Strasbourg IG (3-1)  50-69

Tükörsima mérkőzést játszott egymással a két együttes, nem volt kérdés, hogy melyik gárda a jobb ezen a napon (is). Az első félidőben már 13 ponttal vezetett a Strasbourg, a harmadik játékrészre pedig már 20 egységre nőtt a differencia, végig kezében tartotta az összecsapást a tavalyi ezüstérmes. A vendégek legjobbja Alexis Ajinca (21 pont, 7 pattanó) volt, őt sem saját csapattársai, sem az ellenfelek nem tudták még csak megközelíteni sem. A túloldalról sokat elmond, hogy összesen ketten értek el 10 pontig, és legalább 10 VAL-t is csak ketten jegyeztek, ők is épphogy vitték át ezt a lécet.

ES Chalon-Sur-Saone (1-2) - Le Mans Sarthe Basket (2-1)  89-77

Az eddig nyeretlen Chalon a veretlen Le Manst fogadta, de az eddigi bajnoki eredményekkel ellentétes irányban volt egyoldalú a találkozó. A Chalon az első három negyedet megnyerte, 14 pontos előnyt épített ki magának ez idő alatt, így simán hozták első győzelmüket az idei kiírásban. A hazaiak Steed Tchicamboud terített betlijét is elbírták AJ Slaughter (27 pont) és Herve Toure (16 pont, 5 pattanó, 6 kiharcolt fault) kifejezetten jó estéjének köszönhetően. A túloldalon DaShaun Wood (16 pont, 5 kiharcolt fault), Joao Paolo Batista (17 pont, 5 pattanó) és Vaughn Duggins (12 pont) vitték a prímet, de igazi vezére nem volt a vendégeknek.

Paris-Levallois (0-3) - JSF Nanterre (4-0)  85-94

Továbbra is 100%-os a bajnok, míg a Paris-Levallois még nyeretlen. Az első negyedben kicsit bealudtak védekezésben a vendégek, de öt pontos hátrányukat eltörölték a második felvonásban, harmadik negyedben kiépített 9 pontos előnyüket pedig végig meg tudták tartani, így nyertek. A Nanterre legjobbjai Deshaun Thomas (25 pont, 4/4 tripla) és Will Daniels (16 pont, 6 pattanó) voltak, míg a hazaiaknál Andrew Albicy (18 pont, 5 gólpassz, 5 pattanó, 5 kiharcolt faul), Giovan Oniangue (15 pont, 5 pattanó, 5 kiharcolt fault) és Jawad Williams (20 pont, 6 pattanó) is kitűnő teljesítményt nyújtottak, de ez is kevés volt most.

Limoges CSP Elite (2-1) - Chorale de Roanne Basket (1-2)  73-59

Ahogyan az előző három találkozó, úgy ez is kifejezetten simára sikeredett. Az első negyedet öt ponttal nyerte a hazai együttes, de fordított a Roanne, már ők álltak jobban 5 egységgel a félidőben. A fordulást követően azonban jött a Limoges-i gőzhenger, 41-22-re nyerte a második 20 percet a vendéglátó alakulat, így nyertek. A Limoges a Nobel Boungou Colo (16 pont, 5 pattanó), Alex Acker (15 pont), JR Reynolds (11 pont, 6 kiharcolt fault), JK Edwards (10 pont, 7 pattanó) négyesre alapozhatott, míg a vendégeknél csak két embert emelkedett ki, ők sem olyan nagyon - William Gradit és Ryan Reid 14-14 pontig jutottak, ők lettek a legeredményesebbek.

BCM Gravelines Dunkerque (1-2) - JDA Dijon Bourgogne (2-1)  57-65

A Gravelines zsinórban második vereségét is elszenvedte, nagyon nem kezdik tehát jól a bajnokságot. Ezen a mérkőzésen egy félidőig nem tudott elszakadni egyik fél sem a másiktól, a fordulást követően azonban - ha nem is sokkal, de - jobb volt a Dijon, egy kevés pontot hozó találkozón diadalmaskodtak. A győztesnél Andre Harrist (14 pont, 5 pattanó), Anthony Dobbinst (7 pont, 7 pattanó, 4 gólpassz, 4 kiharcolt fault) és Ferdinand Prenomot (15 pont, 8 pattanó) lehet kiemelni. A túloldalon is hárman nyújtott az átlagnál jobb teljesítményt: Marcus Lewis (22 pont, 10 pattanó), Mouloukou Souleyman Diabate (6 pont, 13 gólpassz) és Cyril Akpomedah (8 pont, 8 pattanó) produktuma azonban kevés volt a sikerhez.

Cholet Basket (3-0) - STB Le Havre (1-2)  80-68

A végeredménynél egyszerűbb menete volt ennek a találkozónak is, tekintve hogy két simán megnyert negyeddel már 19 ponttal állt jobban a Cholet a nagyszünetben, onnantól már csak arra figyeltek, hogy ne legyen nagyobb gondjuk, így a Le Havre az Orleans után egy másik 100%-os gárdától is vereséget szenvedett. A hazaiak legjobbjai Claude Marquis (18 pont, 6 pattanó) és Lamayn Wilson (10 pont, 5 pattanó, 4 gólpassz, 3 szerzett labda) voltak, míg a vendégeknél csak Fabien Paschalt (20 pont, 8 pattanó) lehet kiemelni.

ASVEL Lyon-Villeurbanne Basket (0-3) - Entente Orleans (3-0)  79-82 h.u.

Az előző fordulóban és most is hosszabbításban nyert az Orleans, ezzel nem kis meglepetésre 100%-osak még. Az első negyedet 8 ponttal nyerték, de a második felvonást 11 ponttal elbukták, így csak jó negyedik negyedüknek köszönhetik, hogy ráadásra sikerült menteniük a találkozót. A hosszabbításban látszódott, hogy mindkét csapat elfáradt, a védekezésre nem maradt erejük - 33 és 30 pontot kaptak 20 perc alatt a meccs rendes játékidejének második félidejében, a plusz öt percben viszont elértek 11, illetve 14 egységig. A vendégeknél Kyle McAlarney (20 pont) volt megint a legjobb Darnell Harrisszel (13 pont) karöltve), míg az ASVEL szekerét a forduló legjobb egyéni teljesítményét nyújtó Edwin Jackson (34 pont, 6 pattanó, 8 kiharcolt fault) húzta, de kevés segítséget kapott a többiektől.

 

Tabella:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus