Sikerül-e megnyernie első Szuperkupáját az Unicajának?

Meglepetésre az Unicaja együttese csap össze a Barcelonával a döntőben a szezon első spanyol trófeájáért, a Szuperkupáért!

Unicaja – FC Barcelona Lassa
2015. október 3. – 19:00

Az andalúz gárda alaposan felborította a papírformát: a „klasszikus” döntő helyett Joan Plaza hadával kell összemérnie tudását a Barcának! A két fél csupán egyszer találkozott a Szuperkupa keretein belül: 2004-ben az elődöntő folyamán, amelyet akkor a Barcelona nyert meg 62-70 arányban.

Nagy kérdés, hogy a ragyogó csapatjátékkal előrukkoló Unicajából mennyi energiát vett ki a tegnapi Real Madrid elleni találkozó – ám ennek ellenére is kőkemény, a végletekig összpontosított mérkőzésre kell számítania a katalán óriásnak. Remek matchupok várhatóak a posztokat tekintve: mindkét gárdánál meghatározó szerep hárul az irányítókra. A Real Madrid elleni mérkőzésen kitűnő összhang alakult ki Stefan Markovics és Nemanja Nedovics között, de ugyanez elmondható a Barca „látványpárosára” Carlos Arroyóra és Tomas Satoransky-ra is. A katalánok hátvédsora mindenképp impozánsabb nevekből áll (Brad Oleson, Pau Ribas, Alex Abrines); ezen a fronton feléjük dől a mérleg nyelve. (Plusz erősítést jelentene Juan Carlos Navarro, aki a mai edzésen részt vett, de így is kevés esély mutatkozik szereplésére.) Ugyanakkor kiegyenlített párharc várható periméterről: a hazaiaknál Mindaugas Kuzminskas és Dani Díez is biztos csuklóval tüzelnek, de a sérüléséből visszatért svéd nagy tehetség, Marcus Eriksson és az erőcsatár Justin Doellman is bármikor képes bepörkölni egy-egy triplát. Úgyszintén látványos adok-kapok feltételezhető a festékben; Shane Lawal elsődleges feladata lesz kiiktatni a játékból Will Thomast. Bár tegnap nem volt nagy szüksége a gránátvörös-kék egyletnek Ante Tomic remeklésére, ám Fran Vázquezék ellen valószínűleg kiemelkedő szerep vár a horvát centerre.

Nehéz egyértelmű esélyest megnevezni, mindkét gárda csapatjátékának köszönheti döntőbeli szereplését. Véleményem szerint Xavi Pascual legénysége az esélyesebb mélyebb rotációjának köszönhetően, de az Unicaja hazai környezetben, első Szuperkupa trófeájáért vívott harcában meglepheti ellenfelét, így joggal reménykedhetünk egy szoros, kiélezett, látványos rangadóban! 

A döntő az alábbi linkre kattintva élőképpel követhető!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus