Spanyol Király Kupa: Ma eldől, kik jutnak a fináléba!

Az első elődöntőben a Barcelona és az Unicaja, míg a másodikban a Real Madrid és a Joventut vívhat meg a fináléba kerülésért! 

FC Barcelona – Unicaja Malaga
2015. február 21. – 19:00

Legutóbbi találkozójukból minden idők egyik legélvezetesebb hosszabbításos rangadója alakult ki, amelyet végül a katalánok húztak be. Ezúttal is hasonlóan kiélezett, parázs ütközetre lehet számítani, kimondott favorit nélkül. Hiába tűnik jóval mélyebbnek a gránátvörös-kék egylet rotációja, az Unicaja egész évben hihetetlenül magabiztosan, igazi egységként funkcionál – nem véletlenül vezeti a pontvadászatot. Pikáns match-up várható a két kezdő irányító között: a negyeddöntőben brillírozó Jayson Granger ezúttal Marcelinho Huertas-szal néz farkasszemet, ám a brazilnak mindenképp formajavulást kell bemutatnia ahhoz, hogy a játékszervezés gördülékenyebben alakuljon a katalánoknál.  Mindkét csapatnak nagy hangsúlyt kell fektetnie periméter védekezésére: míg a Barcánál bármikor életveszélyt jelenthet a Juan Carlos Navarro-Mario Hezonja-Alex Abrines- Brad Oleson négyes, addig túloldalon ugyanez elmondható Stefan Markovicsról,  Ryan Toolsonról és Mindaugas Kuzminskasról is. A Malagának a pontos átadásokra is kellő figyelmet kell szentelnie, ugyanis a rugólábó fiatal duó (Mario Hezonja-Tomas Satoransky) bármikor lefülelheti azokat a végén hatalmas zsákolásokkal büntetve. Véleményem szerint erőcsatár poszton a Barcelona felé billen a mérleg nyelve, Justin Doellman konstans performanszára ezúttal is égető szüksége lesz a tavalyi finalistának. A festékben hatalmas adok-kapokra van kilátás: Ante Tomic mellé muszáj, hogy felnőjjön Tibor Pleiss, hogy féken tudják majd tartani a Vlagyimir Golubovics-Fran Vázquez-Germán Gabriel triumvirátust. 
Nehéz lenne egyértelmű esélyest megnevezni, könnyen elképzelhető hogy nüansznyikon fog múlni a derbi kimenetele, így az is hogy ki kerül a végén a holnapi döntőbe! 

Real Madrid – FIATC Joventut
2015. február 21. – 21:30

A Királyi Gárda könnyebb ágra került, bár dőreség volna alábecsülni a katalánok harciasságát. A Real Madrid ezúttal nem teheti meg azt a szívességet ellenfelének, hogy nem érvényesíti akaratát a festékben, ugyanis a Joventut masszív belső sora jelenti csapata legnagyobb erősségét. Amennyiben nem szeretne kellemetlen meglepetésben részesülni a tavalyi Kupa bajnok muszáj, hogy a Felipe Reyes-Marcus Slaughter-Jannisz Buruszisz trió kemény védekezést mutasson a Sitapha Savané-Nacho Llovet-Albert Miralles hármas ellen – a mezőny e területén húzhatja ki igazán riválisa „méregfogát” a fővárosi gárda. A periméter játék ezúttal is döntő faktor lehet: mindkét együttes a top tripladobó csapatok közé tartozik, bár a „blancók” bedobó sorát jóval nívósabb nevek alkotják (Rudy Fernández, KC Rivers, Jonas Maciulis). A Királyi Gárda hátvédposzton is erőt demonstrálhat: Sergi Vidaléknak extra performanszra lesz szükségük, hogy kikapcsolják a játékból a Sergio Llull-Jaycee Carrol párost. Viszont irányító poszton igazi csemegének számít a robbanékonyságáról is elhíresült Demond Mallet ütközete a társait varázslatos gólpasszokkal megtaláló Sergio Rodriguezzel. Ezen az összecsapáson mindenképp Gustavo Ayónék a favoritok, ám nem vehetik félvállról a katalán expresszt, amely már számos élgárdának okozott kellemetlen meglepetést.

Az elődöntők az alábbi linken élőképpel követhetőek!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus