TBL döntő, 2. mérkőzés: Drámai csatában ismét nyert a Fener

A török bajnokság döntőjének második meccse csak hatalmas küzdelem után, Bo McCalebb utolsó másodpercekben szerzett kosarával dőlt el, a Fenerbahce pedig már 2-0-ra vezet a Galatasaray ellen.

Döntő, 2. mérkőzés
Fenerbahce Ülker (2.) – Galatasaray Liv Hospital (4.) 74-73
Az első mérkőzést nagyon simán, izgalmak nélkül hozta saját pályáján a Fenerbahce a Galatasaray ellen, ezúttal viszont garantálható volt a sokkal szorosabb mérkőzés. Nem is kellett csalódniuk a kosárbarátoknak, hiszen végül csak az utolsó pillanatokban, 3,5 másodperccel a vége előtt az ismét szenzációs Bo McCalebb (15 pont, 5 gólpassz, 3 labdaszerzés) kosarával dőlt el a találkozó.
Sokkal összeszedettebben futott ki a parkettre ezúttal a címvédő, nem hagyták, hogy már az elején leszakítsa őket a nagy rivális, sőt, 18-10-es kezdésük után a meccsen jelentősnek mondható előnybe kerültek, ennél a 8 pontnál egyszer sem volt nagyobb a különbség a folytatásban. A Galata aztán sokáig meg is rekedt ezen a 18 ponton, így a Fener megfordította a meccset (21-18), ez a néhány pontos differencia pedig sokáig, lényegében a meccs végéig megmaradt a felek között. A második félidőben viszont szinte végig újfent a Galata vezetett 1-2 kosárnyi különbséggel, a Fener mindössze négyszer vette át a vezetést, mindannyiszor egyetlen pontocskával csupán. Ám az utolsó másodpercekben a már említett McCalebb-kosárral ezt a legjobbkor tették meg, így sikerült kiénekelniük a sajtot ellenfelük szájából, 2-0-ra vezetnek, így a teher most már a Galatasaray vállát nyomja a két hazai mérkőzésük előtt. McCalebb mellett Luka Zoric (15 pont, 5 lepattanó) és Emir Preldzic (13/3 pont, 4 lepattanó, 3 gólpassz) emelkedett ki a Fenerből, a Galata pedig elsősorban Manuchar Markoishvili (24/18 pont, 5 lepattanó), Zoran Erceg (14/6 pont, 8 lepattanó) és Carlos Arroyo (12 pont, 5 gólpassz) jó játékának köszönhetően szedte össze magát az első meccs után. Folytatás vasárnap este az Abdi Ipekci Arenában!

A négy győzelemig tartó párharc állása: 2-0 a Fenerbahce javára.

A rájátszás alakulása:


Fotó: tbf.org.tr

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus