TBL döntő, 4. mérkőzés: Arroyo villant, a címvédő egyenlített

A török bajnokság döntőjének negyedik összecsapásán újabb fontos sikert aratott a Galatasaray, ezzel 0-2-ről kiegyenlítették az egyik fél negyedik győzeleméig tartó párharcot a Fenerbahce ellen.

Döntő, 4. mérkőzés
Galatasaray Liv Hospital (4.) – Fenerbahce Ülker (2.) 88-82

Kulcsfontosságú meccset nyert meg két nappal korábban a Galatasaray a Fenerbahce ellen, ezúttal pedig egy újabb lépcsőfok következett számukra, hiszen egy esetleges vereség minimálisra csökkentette volna a címvédés esélyét. A hazai pálya előnye azonban a negyedik meccsen is kedvezett az otthon játszó csapatnak, így 2-2-ről folytatódhat tovább a két patináns sztáralakulat küzdelme.

Az előző találkozón a 40 perc nagyobb részében a Galata akarata érvényesült, és a párharc során először a végjátékkal sem volt problémájuk. A bordó-sárgák meccsről meccsre javuló tendenciája ezúttal tovább folytatódott, hiszen a Fenernek csak momentumai voltak, a hazaiak győzelme nem forgott veszélyben. Nagyszerűen kapta el a rajtot a Galata, 11-2-vel adták meg a meccs alaphangját, a folytatásban pedig igyekeztek rátenni még egy lapáttal. Két gyors kettes után a második negyed elején már rádupláztak ellenfelükre Ercegék (32-16), ez a játékrész azonban végül mégis nagy fölénnyel a Feneré lett. Összekapták védekezésüket a vendégek, ezzel egyidejűleg ritmusukat vesztették a hazaiak, így félidőre egyetlen duplányi különbség maradt már csak a felek között (40-38). Fordulás után hamar egyenlő is lett az állás, a Galata azonban sebességet tudott váltani, így egy 14-2-es futással ismét megnyugtató előnyt szereztek (61-49). A folytatásban sem volt ellenszere a Fenernek a címvédő olajozott támadójátékára, így hiába dobtak egy negyed alatt 33 pontot, hiszen 27-et kaptak, így sima véget ért a találkozó.

Az első három meccsnyi szenvedés után ezúttal megállíthatatlan volt Carlos Arroyo (24/12 pont, 5 gólpassz), nem csoda, hogy a Puerto Rico-i klasszis remeklésével a házigazdák örülhettek. Manuchar Markoishvili (16/9 pont, 4 lepattanó) és Sinan Güler (15 pont, 6 lepattanó, 4 gólpassz) szintén kiemelkedőt nyújtottak. A túloldalon Bo McCalebb (22 pont, 7 lepattanó, 3 gólpassz) és Linas Kleiza (22/12 pont, 5 lepattanó) mellé azonban senki nem tudott felnőni, így az Obradovics-tanítványok az idei első playoff vereségük után gyorsan elszenvedték a másodikat is és 2-2-vel kénytelenek visszamenni az Ülker Arenába .

A négy győzelemig tartó párharc állása: 2-2.

A rájátszás alakulása:


Fotó: tbf.org.tr

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus