TBL döntő, 6. mérkőzés: Egyenlített a Galata, hetedik meccs dönt a bajnoki címről

A török bajnokság döntőjének hatodik meccsén is érvényesült a hazai pálya előnye, a Galatasaray remek hajrájával kiegyenlítette a Fenerbahce elleni párharcot. Az állás 3-3, így a két ősi rivális sztárcsapat mindent eldöntő meccset vív majd a bajnoki trófeáért.

Döntő, 6. mérkőzés
Galatasaray Liv Hospital (4.) – Fenerbahce Ülker (2.) 85-77
A pénteki, Ülker Arenában elszenvedett veresége után a Galatasarayon volt a teher a hatodik meccsen, az életben maradáshoz nyerniük kellett a bordó-sárgáknak a Fenerbahce ellen. Ezt viszonylag magabiztosan, a végjátékban nyújtott sokkal jobb teljesítményüknek köszönhetően meg is tették, így folytatták a döntő eddigi sormintáját, hiszen minden eddigi találkozón a hazai csapatok diadalmaskodtak. A mindent eldöntő, hetedik ütközetre csütörtökön 20 órától kerül sor, akkor már ismét a Fener pályáján, és ha az eddigi tendencia folytatódik, akkor...
De ne szaladjunk ennyire előre, ez a meccs is jócskán tartogatott érdekességeket, a két sztárcsapat ismét remek meccset játszott egymással. Az első kosarat a vendégek szerezték, ám erre egy 12-0-s rohanással válaszolt a Galata, megadva ezzel az alaphangot fanatikus szurkolóik számára. A Fener az első negyedben nem is tudott felállni ebből a sokkból, viszont a vérzést elállították, így a különbség legalább nem nőtt tovább az első tízperc során (24-13). A kisszünetben aztán rendezték a sorokat a vendégek, le tudták lassítani a címvédőt, ez a játékrész egyértelműen az övék volt, így a félidőig 2 pontra zárkóztak fel (40-38). Fordulás után aztán kiegyenlítetté vált a játék, helyenként ismét vendégelőnyt mutatott az eredményjelző, de 3-4 pontnál többel egyik csapat sem tudott ellépni. 58-60-as állással futottak neki a záró negyednek a felek, az ekkor még joggal várható izgalmak azonban elmaradtak. Ebben mindkét csapat alaposan benne volt, a Galata abszolút pozitív értelemben, a párharcban maradásért küzdő hazaiak magasabb szintre emelték játékukat a hajrában. 18-3-mal nyitották a negyedet, ez a 13 pontos távolság (76-63) pedig már túl sok volt a Fenernek, akik 79-75-ig felzárkóztak ugyan, de észnél volt és lezárta a meccset a Galata.
Carlos Arroyo (19/9 pont, 9 gólpassz) második igazán jó meccsére is sor került a párharc során, az elsőhöz hasonlóan ez is győzelmet ért csapatának. De nemcsak Arroyo, hanem Pops Mensah-Bonsu (16 pont, 8 lepattanó) és Zoran Erceg (19/6 pont, 5 lepattanó) is nagyon kellett ehhez a sikerhez. A Fenerből Emir Preldzic (19 pont, 5 lepattanó) nyújtotta a legjobb teljesítményt.

A négy győzelemig tartó párharc állása: 3-3.

A rájátszás alakulása:


Fotó: tbf.org.tr

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus