TBL, döntő: Az Efest is kipipálva bajnok a Karsiyaka!

A Fener után az Efest is pályahátrányból ütötte ki a Karsiyaka, így hatalmas szenzációt okozva az izmiriek nyerték a török bajnokságot.

 

Döntő, 5. mérkőzés

Anadolu Efes (2.) – Pinar Karsiyaka (4.) 71-85

A döntő első négy meccse után visszatért a párharc Isztambulba, ahol a pályaelőnyből induló Efesnek ezúttal már a túlélés volt a tét a fantasztikusan kosárlabdázó Karsiyaka ellen. Az első negyed ennek szellemében is zajlott, a hazaiak 8-0-s kezdéssel jelezték, hogy nem mondtak még le a bajnoki címről. A második játékrésztől viszont már ez a meccs is egyértelműen a Karsiyakáról szólt, az izmiriek olyan formában folytatták a meccset, amivel megint nem tudott mit kezdeni az Ivkovics-legénység. Félidőig még csak pár ponttal vezetett a Pinar, fordulás után viszont gyorsan 10 fölé nőtt a különbség. Innentől esélye sem volt az Efesnek, a Karsiyaka játékosai egymást múlták felül és stabilan tartották kétszámjegyű előnyüket.

A vendégek kezdőjéből mindenki nagyszerűen teljesített, és ezúttal Juan Palacios (22 pont, 10 lepattanó, 3 labdaszerzés, 10/9 mezőnyből) lépett elő nyerőemberré. Ennek a párharcnak a során – többek között – az volt az igazán szenzációs a Karsiyakában, hogy alapembereik közül így már mindenki hozott legalább egy meccset a csapatának. D.J. Strawberry (19/6 pont, 5 gólpassz, 4 lepattanó), Kenny Gabriel (12/3 pont, 8 lepattanó), és Bobby Dixon (13 pont, 3 gólpassz, 3 lepattanó) ezúttal is hozták a tőlük elvárhatót, így a kispadról érkező mindössze 7 pont ellenére sem kellett izgulniuk az izmirieknek. Az Efesben ugyanis Dontaye Draper mellett ezúttal Nenad Krsztics sem játszott, így az eddig meglévő palánk alatti előnye is elszállt a kék-fehéreknek. Sztratosz Perperoglu (18/6 pont) és Thomas Heurtel (14/6 pont, 4 gólpassz) játszottak jól, ám nem kiemelkedően az Efes játékosai közül, ez pedig kevés volt az ismét tökéletesen működő Karsiyaka gépezete ellen.

Nyugodtan kijelenthető tehát, hogy a 28 év után újra bajnoki címet ünneplő Pinar leoktatta ellenfeleit az utószezonban. A 9-3-as mutatót, a hibátlan hazai mérleget, illetve a két sztárcsapat, a címvédő Fener és az Efes pályahátrányból való bravúros kiejtését egyébként sem kell magyarázni. A csapatot már három éve erősítő Bobby Dixon volt ennek a szenzációsan összeállt gárdának a vezére, így nem csoda, hogy a fináléban három 20 pont feletti meccset is hozó kis karmester kapta meg a döntő MVP-jének járó elismerést.


A négy győzelemig tartó párharc végeredménye: 4-1 a Karsiyaka javára.

 

A döntő MVP-je: Bobby Dixon (Karsiyaka)

 

A rájátszás végeredménye:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus