TBL, döntő: Ismét hosszabbítás, ismét Karsiyaka-győzelem

Újabb bravúrral 15 pontos hátrányt dolgozott le az Efes ellen az utolsó negyedben, így karnyújtásnyira került a bajnoki címtől a Pinar.

 

Döntő, 4. mérkőzés

Pinar Karsiyaka (4.) – Anadolu Efes (2.) 91-88 h.u.

Az idei rájátszásban immár sokadik parádés meccsét játszotta a Karsiyaka, ami után megőrizték hazai veretlenségüket az izmiriek és 3-1-es vezetést szereztek az Efes ellen. A meccs két teljesen ellentétes félidőt hozott, a remek iramú mérkőzésen gyors egymásutánban zajlottak az események. A találkozó első fele teljesen kiegyenlített volt, négy pontnál nagyobb különbséggel egyik csapat sem vezetett, a nagyszünetben 35-37-es állást mutatott az eredményjelző. Fordulás után azonban egyértelműen az Efes percei következtek, mikor a nagyon jól játszó Matt Janning (20/9 pont, 5 lepattanó, 3 gólpassz) és Sztratosz Perperoglu (21/6 pont, 3 lepattanó) mellé mintegy X-faktorként Birkan Batuk (17/12 pont) is alaposan feljavult. A harmadik negyedben hét triplát is bepörköltek a vendégek, 32-19-re nyerték a játékrészt, így a záró felvonásnak magabiztos, 69-54-es előnyről futhattak neki.

A meccs azonban még korántsem volt lefutva, hiszen a Karsiyaka játékosai ismét nagy tartásról tettek tanúbizonyságot és elkezdték ledolgozni hátrányukat. Ezt nem egyetlen nagy rohammal tették, hanem kemény mezőnymunka árán jöttek pontról pontra közelebb ellenfelükhöz. Az ismét vezérszerepben tündöklő Bobby Dixon (24/6 pont) mellett Jon Diebler (20/9 pont, 6 lepattanó) és Kenny Gabriel (16/3 pont, 7 lepattanó, 3 gólpassz) is nagy erősségei voltak a Pinarnak, illetve D.J. Strawberry (13/3 pont, 9 lepattanó, 3 labdaszerzés) alaposan feljavult a hajrára. Kilenc másodperccel a vége előtt Gabriel triplájával 82-81-re vezetett is már a Karsiyaka, majd Stephane Lasme (11 pont, 7 lepattanó, 2 blokk) csak az egyik büntetőjét dobta be, így jöhetett az izmirieknek immár a negyedik hosszabbítása a playoffban. A túlóra aztán sokkal inkább izgalmasra, mintsem színvonalasra sikeredett, hiszen elsősorban Dixon jóvoltából a végeredmény már bő másfél perccel a vége előtt kialakult. Az Efesnek volt még bőven lehetősége megmenteni ezt a meccset, ezzel azonban nem tudtak élni, így 1-3-as hátrányba kerültek. A hazai pályán továbbra is veretlen Karsiyakának tehát innentől három lehetősége is van a szenzációszámba menő bravúr eléréséhez, az Efes pedig bánhatja az elrontott végjátékokat és innentől minden meccsen az életéért küzdhet.

A négy győzelemig tartó párharc állása: 3-1 a Karsiyaka javára.

 

A rájátszás állása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus