TBL, döntő: Már a Karsiyakánál van az előny

Az izmiriek a harmadik meccsen is folytatták remeklésüket, az idegenbeli bravúr után otthon is megverték az Efest, így átvették a vezetést.

 

Döntő, 3. mérkőzés

Pinar Karsiyaka (4.) – Anadolu Efes (2.) 71-65

A két isztambuli mérkőzés és az ellopott pályaelőny után kulcsfontosságú meccs várt a Karsiyakára, hiszen esélytelenebbként lényeges volt számukra, hogy megvédjék hazai pályájukat. Az Efes ugyanakkor egyből szeretett volna visszavágni, és ennek megfelelően nem is kezdtek rosszul, az első és a második negyed hajrája is az övék volt, így a félidőben vezettek is 4 ponttal (35-39), ami szinte a legnagyobb különbség volt addig az egész találkozón. A vendégeknél ezúttal is a magasemberek, így Dario Saric (13/3 pont, 11 lepattanó, 4 gólpassz) és Stephane Lasme (10 pont, 4 lepattanó, 3 gólpassz) vitték a prímet, nem meglepő módon ismét a palánk alatti fölényére próbált támaszkodni az Efes. Ez azonban a második félidőben már nem működött náluk, hiszen a Karsiyaka bombaformában lévő mezőnysora ezúttal is oktatta a – Dontaye Draper nélkül felálló – kék-fehérek rutinos hátvédjeit. Ezúttal azonban nem az MVP formában játszó karmester, Bobby Dixon (14/12 pont, 4 gólpassz, 3 labdaszerzés) vitte elsősorban a showt, hanem a másik irányító, D.J. Strawberry (26/9 pont, 3 lepattanó) tündökölt. Az amerikai kisemberek vezérletével nagyszerű második félidőt produkált a Karsiyaka, az Efes 44-45-nél tudott utoljára vezetni, innentől viszont egyértelműen a hazai csapaté volt a mérkőzés. A záró játékrész derekán egy tripla után 66-58-as előnybe került a Pinar, ami ezen a meccsen már tetemesnek számított és elég volt az újabb remek izmiri sikerhez. A negyedik meccsen így majd nagy nyomás nehezedik az Ivkovics-legénység vállára, akik egy esetleges újabb vereséggel pokolian nehéz helyzetbe kerülnének a feltüzelt ellenfelükkel szemben.

A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy az Efes centerének, Nenad Krszticsnek a térdkeresztszalagja elszakadt a harmadik negyedben, őt már ebben az idényben biztosan nem látjuk.

A négy győzelemig tartó párharc állása: 2-1 a Karsiyaka javára.

 

A rájátszás állása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus