TBL elődöntő, 3. mérkőzések: Söpört a Fener, ismét előnyben a Galata

A török bajnokság első elődöntőjében a Fenerbache ismét jobban bírta a végjátékot a Karsiyakánál, így 3-0-lal jutott be elsőként a fináléba. A másik ágon a Galatasaray Isztambulban is nyerni tudott a ligaelső Banvit ellen, ha ezt pénteken ismét megteszik, akkor ők lesznek a Fener ellenfelei a döntőben.

Elődöntő, 3. mérkőzések
Galatasaray Liv Hospital (4.) – Banvit BK (1.) 76-71
A Galatasaray robbantani tudott az első meccsen, amivel megszerezte a pályaelőnyt a Banvittól, a harmadik összecsapásukon, immár saját pályájukon óriási csatában pedig meg is tudták tartani azt. A második találkozóhoz hasonlóan ezúttal is szikrázóan kemény, késhegyre menő derbit vívott a két remek csapat, amiből a címvédő jött ki jobban végül. Felváltva vezettek a csapatok, a 40 perc alatt összesen 15-ször adták át egymásnak az előnyt. A középső két negyedben stabilizálta vezetését a Banvit, ekkor egyértelműen az első kiemelt akarata érvényesült. Ami a legfontosabb azonban, hogy a végén a Galata tudott felülkerekedni, az utolsó nyolc percben már nem is adta ki a vezetést a kezéből a házigazda, 66-66 után 7 megválaszolatlanul szerzett ponttal törték meg szívós ellenfelüket. Kulcsfontosságú győzelem volt ez a Galatának, hiszen pénteken szintén Isztambulban akár le is zárhatják a párharcot. A két irányító, Carlos Arroyo (19/6 pont, 6 gólpassz) és E.J. Rowland (14/6 pont, 6 gólpassz, 5 lepattanó) különcsatája ismét élményszámba ment, ezúttal a Puerto Ricó-i játékmester került ki belőle győztesen.

A három győzelemig tartó párharc állása: 2-1 a Galatasaray javára.

Pinar Karsiyaka Izmir (6.) – Fenerbahce Ülker (2.) 67-74
A Fenerbahce és a Karsiyaka párharcának harmadik, immár Izmirben rendezett mérkőzése is ugyanazt a forgatókönyvet követte, mint az előző kettő. A Pinar álomszerűen kezdett, remekül küzdött, ám egy félidőnél többet nem bírt, így végül biztosan diadalmaskodott a Fener. A 3-0-s söprés nem erről tanúskodik ugyan, ám egyáltalán nem volt egyoldalú ez a sorozat, a Karsiyaka erejéből azonban nem futotta ennél többre. 16-2-es villámrajtot vett a Pinar, egy 13-0-s rohammal azonban egyenlíteni tudott a negyed végére a Fener (21-21), félidőig pedig felváltva vezettek a csapatok (33-36). Fordulás után állandósította néhány pontos vezetését a vendég gárda, a negyedik negyedben pedig el is lépett 10 pont feletti különbséggel (54-65). Innen már nem tudott visszajönni a Karsiyaka, egy utolsó nagy rohammal ugyan mindent megpróbáltak Dixonék, de 67-71-nél közelebb nem jutottak, így behúzta a meccset és egyben a párharcot a Fener. Bojan Bogdanovic (19/9 pont, 3 gólpassz) és Emir Preldzic (12/9 pont, 7 gólpassz, 4 lepattanó, 3 labdaszerzés) voltak az isztambuliak legjobbjai, a hazaiaktól pedig csak Esteban Batista (18 pont, 12 lepattanó, 3 gólpassz) emelhető ki. A Fener tehát várja ellenfelét és rápihenhet a négy győztes meccsig tartó döntőre.

A három győzelemig tartó párharc végeredménye: 3-0 a Fenerbahce javára.

A rájátszás alakulása:


Fotó: tbf.org.tr

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus