TBL, negyeddöntők: Kialakult a legjobb négy mezőnye

A mindent eldöntő harmadik meccseken nem volt meglepetés, a Fener, az Efes és a Karsiyaka is nagyobb izgalmak nélkül jutott az elődöntőbe.

 

Negyeddöntő, 3. mérkőzések

Fenerbahce Ülker (1.) – Galatasaray Liv Hospital (8.) 67-59

Másfél negyeden át tudta tartani a Patric Young (18 pont, 13 lepattanó) energikus játékára építő Galatasaray a tempót a Fenerbahcéval, utána viszont elhúzott a címvédő és biztosan jutott az elődöntőbe. Az első félidőt 24-26 után egy 12-0-s rohammal zárta a Fener, az ekkor megszerzett tízpontos előny döntő faktor volt a meccs második felében is. Innentől kezdve már nyugodtan játszhatta a saját játékát a Fener, és az elveszített lepattanócsata (27-35) ellenére sem okozott gondot nekik a győzelem megszerzése. Jan Vesely (12 pont, 9 lepattanó, 4 blokk, 4 labdaszerzés), Nemanja Bjelica (15 pont, 7 lepattanó) és Melih Mahmutoglu (18/12 pont) ráadásul egészen pazar napot fogtak ki, ez a trió volt a Fener nagy erőssége ezúttal.

A két győzelemig tartó párharc végeredménye: 2-1 a Fenerbahce javára.

 

Anadolu Efes (2.) – Türk Telekom (7.) 93-75

Nem hibázott az Efes sem, és az esélyeknek megfelelően a kék-fehérek is biztosították helyüket az elődöntőben és készülhetnek a Trabzonspor ellen. A fiatal Cedi Osman (20/15 pont, 5/5 tripla) hibátlan dobóteljesítményével a főszerepben végig 15-20 pont körüli különbséggel vezetett az Efes, így ezúttal nem volt esélye a bravúrra a Türk Telekomnak. Ezen a meccsen kijött az állománybeli különbség a csapatok között, hiszen az Efes 8-9 fős rotációja kiválóan működött, ezt nem ellensúlyozhatta a második meccsen erőn felül játszó Türk Telekom. A vendégcsapat ettől függetlenül minden dicséretet megérdemel, az alapszakasz hetedik helye után jó szájízzel gondolhatnak vissza erre a szezonra.

A két győzelemig tartó párharc végeredménye: 2-1 az Efes javára.

 

Pinar Karsiyaka (4.) – Banvit BK (5.) 90-79

A Karsiyaka és a Banvit összecsapása sem tartogatott izgalmakat, sőt, talán ez a meccs volt a legsimább mindegyik közül. Pedig előzetesen erre aligha számítottunk volna, de már az első negyedben meghaladta a 20 pontot a különbség mértéke (35-24). Ez a folytatásban sem változott, sőt, 70-40-nél már kerek 30 volt a csapatok között, már csak a végeredményen tudott csak kozmetikázni a csalódást keltő Banvit. A Karsiyaka játékosai ezzel szemben parádéztak, elsősorban a kezdőötös volt átlagon felüli. Bobby Dixon (20/12 pont, 6 lepattanó, 4 gólpassz), Kenny Gabriel (24/9 pont, 6 lepattanó) és D.J. Strawberry (13/9 pont, 7 gólpassz, 6 lepattanó) is kiemelkedően teljesítettek, amivel nem tudták felvenni a versenyt a vendégek. A Pinar tehát az egész szezont és ezt a sorozatot figyelembe véve is teljesen megérdemelten jutott be ismét a legjobb négybe, ahol teher nélkül játszhatnak majd a Fener ellen.

A két győzelemig tartó párharc végeredménye: 2-1 a Karsiyaka javára.

 

Korábban véget ért:

Darüssafaka Dogus (3.) – Trabzonspor Medical Park (6.) 0-2

 

A rájátszás állása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus