TBL, negyeddöntők: Tovább tart a Trabzonspor lendülete

A Fener és az Efes könnyed győzelemmel kezdték a rájátszást, a csúcsformában lévő Trabzonspor pedig elvette a Darüssafaka pályaelőnyét.

 

Negyeddöntő, 1. mérkőzések

Fenerbahce Ülker (1.) – Galatasaray Liv Hospital (8.) 93-67

A Fenerbahce és a Galatasaray összecsapása a két csapat jelenlegi állapotát figyelembe véve csak nevében rangadó, a két sztárcsapat között perpillanat ugyanis hatalmas a különbség, amit az első meccs végeredménye is tükröz. A Fener története első Euroliga Final Fourjában a negyedik helyen végzett a múlt hétvégén, de szégyenkezniük aligha kell emiatt, emelt fővel távozhattak Madridból. Ezen a meccsen aztán nem adtak esélyt a Galatának, hiszen már az első negyedet 29-16-ra megnyerték, a második félidőben pedig végig 20 és 30 pont között mozgott a különbség. Bogdan Bogdanovics (15/9 pont) volt a Fener legeredményesebbje, Andrew Goudelock (12/6 pont, 7 lepattanó, 4 gólpassz) pedig tőle szokatlanul nemcsak a pontszerzésben jeleskedett, hanem kimondottan sokoldalúan játszott. A Galata legjobbja Patric Young (15 pont, 2 blokk) volt.

A két győzelemig tartó párharc állása: 1-0 a Fenerbahce javára.

 

Anadolu Efes (2.) – Türk Telekom (7.) 88-71

Az első negyedben még végig vezetett a Türk Telekom az Efes otthonában, ám a folytatásban fokozatosan átvette a meccs irányítását a jóval esélyesebb hazai csapat és végül biztosan húzta be a győzelmet. Az első negyed végén -2, a másodikén +3, a harmadikén +10, a meccs végén pedig +17 pont volt a különbség az Efes javára. Dario Saric (17/6 pont, 9 lepattanó) és Matt Janning (17/9 pont, 4 gólpassz) kifejezetten eredményes játékkal rukkoltak elő a kék-fehérek közül, Thomas Heurtel (7 pont, 9 lepattanó, 8 gólpassz) pedig a szervezésben és a mezőnymunkában nyújtott kiemelkedőt. A Türk Telekomban Ben McCauley (14/3 pont, 8 lepattanó, 3 labdaszerzés) nyújtotta a legjobb teljesítményt.

A két győzelemig tartó párharc állása: 1-0 az Efes javára.

 

Darüssafaka Dogus (3.) – Trabzonspor Medical Park (6.) 76-79 h.u.

Lendületből behúzta az első meccset a Darüssafaka otthonában a Trabzonspor, miután Andrija Sztipanovics (20 pont, 7 lepattanó), Novica Velicskovics (16/9 pont, 10 lepattanó) és Dwight Hardy (19 pont, 6 gólpassz) is bombaformában játszottak. A Trabzonspor hat győzelemmel zárta az alapszakaszt, amivel szinte reménytelen helyzetből egészen a hatodik helyig küzdötték fel magukat, és most hosszabbításban a remek erőkből álló újoncot is megverték és megszerezték a pályaelőnyt. A vendégek szinte végig vezettek a rendes játékidőben, ám a legnagyobb ásza, azaz Jordan Farmar (17/6 pont) triplájával hosszabbításra mentette a meccset a Darüssafaka. Ettől azonban nem zuhant össze a Trabzonspor, a túlórában 74-71-nél 6 megválaszolatlan pontot szereztek, amivel megszerezték a bravúros győzelmet.

A két győzelemig tartó párharc állása: 1-0 a Trabzonspor javára.

 

Pinar Karsiyaka (4.) – Banvit BK (5.) 87-79

E.J. Rowland (28/15 pont, 5 lepattanó, 6/5 tripla) parádés dobóteljesítménye ellenére sem tudott nyerni a Banvit a Karsiyaka vendégeként, pedig megvolt az esélye az idegenbeli sikerre a tavalyi alapszakaszgyőztesnek. A Karsiyakának két nagy rohama is volt a meccsen, mindkettőnek nagy szerepe volt az izmiriek győzelmében. Az első még a második negyedben történt, mikor a jobban kezdő Banvit hétpontos előnyét (19-26) egy 22-3-as futással 12 pontos hátránnyá változtatta a Pinar. A vendégek ezután egyszer még visszavették a vezetést, 70-71-nél viszont egy 8-0-val ismét fordítottak a házigazdák, immár véglegesen. A teljes hazai kezdőcsapat 10 pont felett termelt, nem volt gyenge pont köztük, így nem meglepő a győzelmük sem. Juan Palacios (19 pont, 5 lepattanó, 9/8 mezőnyből) és Bobby Dixon (15/12 pont, 8 gólapassz, 4 lepattanó) kettőse nagyon jól működött ezúttal is, ők jelentették a Karsiyaka játékának alapját.

A két győzelemig tartó párharc állása: 1-0 a Karsiyaka javára.

 

A rájátszás állása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus