Újabb baszk rangadó vár Hangáékra

Ma este fél nyolctól Hanga Ádámék a szintén baszk Bilbaót kényszerítenék térdre, hogy tovább őrizzék előkelő pozíciójukat a bajnokságban!

Laboral Kutxa – Dominion Bilbao Basket
2016. március 6. – 19:30

Baszk rangadóval zárul a spanyol alapszakasz 22. fordulója, amelyen Hanga Ádámék a Bilbaót fogadják hazai parketten. A szezon nagy részében felemás arcát mutatta Sito Alonso legénysége, ám amennyiben képes jobbik énjével előrukkolni, úgy megnehezítheti riválisa dolgát. A Laboral Kutxa leginkább az offenzív elemekben érvényesítheti akaratát, ugyanis a liga harmadik leghatékonyabb támadójátékával rendelkezik. A hazaiak karmesteri pálcáját ezúttal is a ponttermelésben is főszerepet vállaló Darius Adams-Mike James kettős tartja kézben, amely komoly kihívás elé állíthatja az idény végén visszavonuló, NBA-t is megjárt Raul Lopez-Clevin Hannah párost. Periméterről mindkét gárda remekül céloz, igazi triplafesztivál alakulhat ki Fabien Causeurék és Dairis Bertansék között.

Honfitársunk ma elsősorban védekezésben lehet nagy hasznára csapatának, hiszen a Bilbao legnagyobb ászát, Alex Mumbrút kellene kikapcsolnia a mérkőzésből. Az előrejelzések szerint Jannisz Buruszisz ma sem állhat Velimir Peraszovics szolgálatába, így kiegyenlítettebb párharc várható a lepattanók megszerzéséért a palánkok alatt a Darko Planinic-Kim Tillie-Diop Mamadou triumvirátus és a Mirza Begic-Georgios Bogris duó között. A vitoriaiaknál továbbra sem ölthet magára mezt Tornike Shengelia, míg túloldalon Tobias Borg kénytelen kihagyni az összecsapást. Ha a Bilbao elő tudná húzni jó párszor bemutatott kemény védekezését, úgy okozhatna kellemetlen perceket az egyébként konstans performanszot nyújtó,  esélyesebb hazai egyletnek. 

HAJRÁ HANGA, HAJRÁ MAGYAR KOSÁRLABDA!

A mérkőzés az alábbi linken élőképpel követhető!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus