Újabb "El Clasico" a Király Kupa döntőben!

Ma este véget ér Európa legnívósabb négynapos tornája, amelyen ismételten a Barcelona és a Real Madrid küzd majd meg a rangos trófeáért! 

 
 
 

FC Barcelona – Real Madrid
2015. február 22. – 19:00

A 79. Király Kupa döntőben ismételten az FC Barcelona és a Real Madrid feszül egymásnak – a 2014/2015-ös szezon során most találkozik harmadszor a két gigászi klub. A bajnokság 13. fordulójában a gránátvörös-kékek 76-68 arányban nyertek a Palau Blaugranában, míg két és fél hete az Euroliga Top 16 között komoly vereséget mértek a „blancók” Xavi Pascual tanítványaira (97-73). A katalán óriásban emiatt és a tavalyi fájó Király Kupa finálébeli vereségért is bőven éghet a visszavágás vágya. (Az elmúlt évben Sergio Llull utolsó másodperces középtávolijával hódította el a rangos kupát a Királyi Gárda.)

Minden egyes „El Clasico” külön pikantériával bír, hiába áll a pontvadászatban előkelőbb helyen a Real Madrid, dőreség volna leírni a bármikor extrával előrukkolni képes Barcát. Az európai kosárlabda Mekkája, megunhatatlan csatározása az övüké, amelyen óriási match-upok kapnak főszerepet. Rögtön irányító poszton néz farkasszemet egymással a két mágus: Marcelinho Huertasnak azonban teljes formajavulásra van szüksége ahhoz, hogy féken tartsa a fővárosiak spanyol ászát, Sergio Rodriguezt. A brazil egész hétvégén árnyéka volt önmagának, a játékszervezésben mindenképp előre kell lépnie, hogy feltudja venni a versenyt a fővárosiak tizenhármasával. Klasszikus hátvédposzton sem akármilyen összecsapások várnak ránk: a Juan Carlos Navarro-Brad Oleson párosra nagy feladat hárul, hogy kikapcsolja a mérkőzésből Sergio Llull-t és Jaycee Carrollt. Mindkét csapat extra performansszal tüzelt periméterről az egész torna során, ma este is kulcsfontossággal bírhat melyik fél tud hatékonyabb hárompontos statisztikát felmutatni. A katalánok bedobó triumvirátusa (Alex Abrines-Mario Hezonja-DeShaun Thomas) valószínűleg mindent megtesz majd azért, hogy ráerőltesse akaratát riválisára, ám ehhez Rudy Fernándeznek és KC Rivers-nek is lesz némi hozzáfűznivalója. A gránátvörös-kékeknek óriási figyelmet kell szentelniük festékbeli védekezésükre: bár a torna alatt haloványabb teljesítményt nyújtott a Jannisz Buruszisz-Marcus Slaughter kettős, ám erre könnyűszerrel rácáfolhat ma, így Ante Tomicra nemcsak az offenzívában vár komoly kihívás. A lepattanózásban muszáj, hogy felnőjjön valaki – akár Justin Doellman, akár Tibor Pleiss – a horvát center mellé, hogy ne legyen fölényben a Királyi Gárda. 
A látványra valószínűleg ezúttal sem lesz majd okunk panaszra: mindkét oldalon akadnak rugólábú fiatalok, akik bármikor képesek a gyűrűszaggató zsákolásokra (Tomas Satoransky-Mario Hezonja kontra Rudy Fernández). 

Nehéz lenne egyértelmű favoritot megnevezni, joggal bízhatunk egy hasonlóan izgalmas fináléban, mint az elmúlt évben.  A legjobb amit tehetünk, ha hátradőlünk és élvezzük a showt!

A mérkőzés az alábbi linken élőképpel követhető!

 
 
 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus