Újra "El Clasico" bajnoki döntő a Sportklubon!

Ma kezdetét veszi a három győzelemig tartó spanyol döntő, amelyben ismét a Real Madrid és a Barcelona küzd meg a bajnoki trófeáért!

Real Madrid – FC Barcelona – SPORTKLUB ÉLŐ
2015. június 19. – 19:00

Sorozatban negyedszer néz farkasszemet egymással a döntőben a két ősi rivális, amelynek legfőbb kérdése, hogy a Real Madridnak sikerül-e összehoznia a tökéletes évadot vagyis megnyernie az Euroliga mellett minden hazai trófeát vagy a katalán óriás a tavalyi év után ismét pályahátrányból lesz-e bajnok?! A két fél csatározása megunhatatlan, ezúttal is izgalmas, látványos párharcban bízhatunk, amelyen a legtöbb pontot dobó csapat találkozik a legjobban védekező egylettel. Egy évvel ezelőtt – némi meglepetésre – a Barcelona azonnal képes volt elvenni a „blancók” pályaelőnyét, amely miatt duplán éghet Rudy Fernándezékben a visszavágás vágya, míg Juan Carlos Navarróék címvédésre készülnek, hiszen megeshet velük az a szégyen, hogy idén egy kupát sem nyernek. 

A két óriásklub alaposan megszenvedett az elődöntőben: a Valencia és az Unicaja is erőn felül teljesítettek, ám míg a Királyi Gárdának sikerült négy mérkőzés alatt kiharcolnia a fináléban való szereplést, addig a katalánok egy rendkívül szoros, mindent eldöntő rangadó után tudták csak biztosítani helyüket a döntőben – bár nem elhanyagolható tény, hogy ezzel rekordot döntöttek a liga történelmében, ugyanis sorozatban kilencedszer (!) tették meg mindezt!

A felek rendkívül jól ismerik egymást, ám mégis igazi csemegének számít az irányítók párharca: a játékszervezés mellett a pontgyártásban is főszerep várhat hazai oldalon Sergio Rodriguezre illetve a vendégeknél a Marcelinho Huertas-Tomas Satoransky párosra. A gránátvörös-kékek hátvédjére, Brad Olesonra rendkívül komoly feladat hárul: féken kellene tartania a fővárosiak egyik legnagyobb vezéralakját, Sergio Llull-t. A katalánok élő legendája, Juan Carlos Navarro az egész szezonban gyengén, formán kívül pattogtatott, de a csapatkapitány még mindig képes eldönteni egy-egy mérkőzés végkimenetelét – ahogy tette ezt az Unicaja ellen is. A periméterjáték ezúttal is döntő faktor lehet: a bedobók (Jaycee Carroll-Andrés Nocioni-Rudy Fernández kontra Mario Hezonja-Alex Abrines-DeShaun Thomas) mellett mindkét oldalon jól céloznak a magasemberek is, a defenzív elemekre kiemelt figyelmet kell szentelniük. A rangadó leglátványosabb szegmensét a rugólábú játékosok (Rudy Fernández, Mario Hezonja-Tomas Satoransky) egymásnak feszülése adhatja; minden bizonnyal láthatunk majd néhány zsákolást, alley-oop-ot a jóvoltukból. A festékben is hatalmas adok-kapok várható: amennyiben az élete formájában kosárlabdázó Felipe Reyes-Gustavo Ayón kettős az elődöntőben mutatott ponterős játékkal rukkol elő, akkor nagyon kemény kihívás elé néz a Justin Doellman-Maciej Lampe páros. A palánkok alatt bizonyára érezni fogja Pablo Laso legénysége Jannisz Buruszisz hiányát, akinek kemény védekezése sokat érhetne a fineszes megoldásokkal élő Ante Tomic ellen. 
A mezőnymutatók mellett a lepattanócsatára is nagy hangsúlyt kell fektetniük a kluboknak: az elődöntő ötödik mérkőzésén a Barcelona 19 (!) támadólepattanót kaparintott meg, amellyel rengeteg lehetőséget teremtett a második esélyből szerzett pontok gyarapítására.
 
Az egymás ellen kialakult idei mérleg és a hazai pálya is a Real Madrid győzelme mellett szól, ám a regnáló bajnokcsapat minden bizonnyal most is mindent megtesz majd azért, hogy meglepje legnagyobb ellenfelét és elorozza a pályaelőnyt. A legjobb, amit tehetünk, ha hátradőlünk és a Sportklub jóvoltából élőben élvezzük az újabb „El Clasicó-t”! 

Az alábbi linken élőképpel követhető az összecsapás!

A döntő menetrendje

















A döntőt beharangozó videó

A Real Madrid útja a fináléig
Az FC Barcelona útja a fináléig

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus