VTB Liga, 10. hét: A Kazany nyerte a heti nagy rangadót

A tatárok a kis híján tripla-duplázó Quino Colom vezérletével idegenben nyerték meg a Zenit elleni nagyszerű derbit, így továbbra is tartják a lépést az élen a CSZKA Moszkvával. A címvédő mellet a Himki és a Loko is nagyon magabiztos volt, az Avtodor pedig megtörte rossz szériáját.

Asztana (kazah, 5-4) – Lokomotiv Kubany (orosz, 7-2) 51-71

14-4-es kezdésével és kiváló védekezésével remekül megalapozta a Lokomotiv a kazahsztáni fellépését, az Asztana nem tudta veszélyeztetni a Loko újabb győzelmét. A hazaiak egészen pocsékul, összességében 22%-kal (46/10) dobtak mezőnyből, nem csoda, hogy így nem tudták megszorítani a krasznodariakat. A Loko a Kevin Jones (16 pont, 5 lepattanó), Andrej Zubkov (16/3 pont, 6 lepattanó), Mardy Collins (11 pont, 8 lepattanó, 7 gólpassz) trió főszereplésével diadalmaskodott.

Himki Moszkva (orosz, 7-1) – Parma (orosz, 0-9) 92-66

A Lokóhoz hasonlóan a Himki sem vesztegette az időt a Parma ellen, a moszkvaiak is viharosan kezdtek és sima győzelmet arattak. A hazaiak egy 17-2-es első negyedbeli rohanással alapozták meg sikerüket, ami után 32-12-re vezettek az első negyed végén, a meccs hátralévő része pedig így formaság volt csupán. Jól mutatja a két csapat agresszivitása közti különbséget, hogy míg a Himki 29 büntetőt dobhatott, addig a permi alakulat mindössze 4-et tudott kiharcolni. A könnyed győzelmet arató házigazdáknál Alexej Shved (14/9 pont, 6 gólpassz, 4 lepattanó) és E.J. Rowland (14 pont, 4 gólpassz) lettek a legeredményesebbek 14-14 ponttal, szépen eloszlottak a terhek tehát náluk csapaton belül.

Avtodor Szaratov (orosz, 2-7) – Kalev/Cramo (észt, 2-7) 90-63

A Kalevet már sikerült megvernie az eddig gyengélkedő, hatos vereségszériából érkező Avtodornak. A második félidő elején még csak 2 pont volt a különbség a csapatok között (46-44), a vége mégis kiütéses orosz győzelem lett. A szaratoviak négy és fél percen keresztül pont nélkül tartották a Kalevet, támadásban pedig szinte minden sikerült nekik a meccs második felében. Az Avtodor legjobbjai Vince Hunter (17 pont, 6 lepattanó), Nick Minnerath (15 pont, 5 lepattanó), illetve Jeff Teague testvére, az NBA-ben szintén próbálkozó, nemrég igazolt Marquis Teague (12 pont, 4 gólpassz, 4 lepattanó) voltak, a Kalevben pedig Demonte Harper (18/12 pont, 5 gólpassz, 5 lepattanó) játszott legjobban.

CSZKA Moszkva (orosz, 8-1) – VEF Riga (lett, 4-5) 82-51

Nando De Colo és Milos Teodoszics hiánya sem érződött a CSZKA Moszkva játékán a Riga ellen, és a Himkihez és a Lokóhoz hasonlóan a címvédő is lerendezte a lettek elleni meccsét a nagyszünetre. A moszkvaiak 15-4-gyel kezdtek, majd a második negyed egy pontján 35-8 is volt már az előnyük. A Rigának is volt egy nagy hiányzója Janis Blums személyében, legjobbjuk pótlását nem is tudták megoldani a lettek, akik pontjainak csaknem felét Kristopher Richard (23/15 pont, 3 labdaszerzés) szerezte. A CSZKA-ban Vitalij Fridzon (12 pont, 4 lepattanó), Mikhail Kulagin (12 pont) és Viktor Hjapa (12/6 pont, 5 gólpassz, 4 lepattanó) jutottak el 12-12 pontig.

Zenit Szentpétervár (orosz, 6-2) – UNICS Kazany (orosz, 8-1) 84-95

A meccs előtt egyaránt 1-1 vereséggel álló két remek csapat, a Zenit és a Kazany meccsét nagy küzdelem után a vendégek nyerték meg végül. Szinte végig teljesen kiegyenlített volt a találkozó, a szentpéterváriak vesztét két rövidzárlat okozta. Előbb 51-50-es állásnál csinált egy 9-1-es futást a Kazany, majd a záró játékrészben 12 megválaszolatlan pontot szereztek a tatárok, így ezzel a néhány perces szakasszal eldőlt a találkozó. A Kazany legeredményesebbje ezúttal is Keith Langford (20/3 pont, 4 gólpassz, 4 lepattanó) volt, de a meccs hőse ezúttal nem ő, hanem a két lepattanó híján tripla-duplázó Quino Colom (14/3 pont, 12 gólpassz, 8 lepattanó, 2 labdaszerzés) volt. A Zenitben Janis Timma (27/18 pont, 4 lepattanó, 3 labdaszerzés, 3 gólpassz, 2 blokk) nyújtott kiemelkedőt.

 

A bajnokság állása:

 

A következő hét programja:
Avtodor Szaratov – UNICS Kazany 
Nyizsnyij Novgorod – Parma 
CSZKA Moszkva – Himki Moszkva 
Zenit Szentpétervár – Lokomotiv Kubany 
Jenyiszej Krasznojarszk – Cmoki-Minszk

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus