VTB Liga, 11. hét: Zakóval hangolt a Körmendre a Minszk

Oda-vissza mintegy 10000 km-es szibériai úttal és sima vereséggel a háta mögött utazhat majd a körmendi kupameccsére a Minszk. Ami a rangadókat illeti, a CSZKA Moszkva kihasználta Alexej Shved hiányát és legyőzte a városi rivális Himkit, a Zenit pedig újabb hazai derbit bukott el a Loko ellen.

Avtodor Szaratov (orosz, 2-8) – UNICS Kazany (orosz, 9-1) 77-84

A Hangáék elleni csütörtöki, drámai Euroliga-veresége után ha nem is csúcskosárlabdával, de azért megszerezte a győzelmet a Kazany az Avtodor vendégeként. A tatárok annyit adtak ki magukból ezen a találkozón, ami a Baskonia utáni, és a jövő heti dupla Euroliga-forduló előtt szükséges volt számukra. Keith Langford (20 pont) most is hozta a tőle megszokott 20-ast, ahogy Quino Colom (13/3 pont, 7 gólpassz, 5 lepattanó) is a sokoldalú játékát, Art Parakhoszki (11 pont, 5 lepattanó) pedig a meccs utolsó 6 pontját szerezve biztosította be csapata szaratovi győzelmét. Az Avtodor legjobbja Vince Hunter (20 pont, 9 lepattanó, 2 blokk) volt.

Jenyiszej Krasznojarszk (orosz, 5-5) – Cmoki-Minszk (fehérorosz, 3-7) 88-70

A szerdai, körmendi kupafellépésére nem sikerült jól hangolnia a Minszknek, hiszen a beloruszok tükörsimán kikaptak szibériai fellépésükön. A még tőlük is mintegy 5000 kilométerre lévő Krasznojarszkba utazás nem múlt el nyomtalanul – ezt még a Körmend is kihasználhatja majd – esélyük sem volt ugyanis a győzelemre. Az első negyedet 21-10-re nyerte a Jenyiszej, majd a félidőben már 39-23 volt az állás, 20 perc alatt mindössze 23 pontra volt képes a Cmoki. Legjobb pontszerzőjük Aliaksandr Kudrautsau (20/3 pont, 6 gólpassz, 3 labdaszerzés) volt, az oroszoknál pedig Suleiman Braimoh (21/3 pont, 5 lepattanó, 4 gólpassz) volt a legeredményesebb.

Nyizsnyij Novgorod (orosz, 2-7) – Parma (orosz, 0-10) 115-94

Sok pontot igen, védekezést viszont szinte egyáltalán nem hozott a Nyizsnyij Novgorod és a Parma találkozója, amit gond nélkül húzott be a hazai gárda a még mindig nyeretlen újonc ellen. Egy 10-0-s futással 25-10-re húzott el rögtön a legelején a Nyizsnyij, innentől kezdve pedig mindkét fél kedvére dobálózhatott, a novgorodiak győzelmét semmi nem veszélyeztette. Kenny Boynton (21/12 pont), Ivan Strebkov (20/9 pont, 12 gólpassz, 5 lepattanó, 3 labdaszerzés), az első meccsét játszó Tomislav Zubcic (17/3 pont, 3 labdaszerzés), illetve DeAndre Kane (13/3 pont, 6 gólpassz, 6 labdaszerzés, 4 lepattanó) is nagyon jól játszott a hazaiaknál, a Parmából pedig Danilo Andjusics (26/9 pont, 6 gólpassz) emelkedett ki.

CSZKA Moszkva (orosz, 9-1) – Himki Moszkva (orosz, 7-2) 95-79

Az idei szezon első moszkvai derbijére majdnem karácsonyig kellett várni, a meccset egyaránt 1-1 verséggel váró két sztárcsapatból viszont kulcsjátékosok hiányoztak. A CSZKA-ban továbbra sem játszott a visszatéréshez már nagyon közel álló Nando De Colo, a Himkiből pedig Alexej Shved hiányzott betegség miatt. A két sztár távollétét kétségtelenül a Himki érezte meg inkább, akik legjobb pontszerzőjüket nem tudták pótolni, így tulajdonképpen sima vereséget szenvedtek. Pedig a vendégek 40-25 arányban felülmúlták lepattanózásban városi riválisukat, ráadásul elképesztő módon 20 támadópattanót is visszaszedtek, pocsék dobószázalékuk (65/27, 41%) azonban meggátolta őket abban, hogy igazán szoros meccset játsszanak. Az 59-46-os félidő után azért 61-57-re még fel tudott zárkózni a Himki, ám ekkor Aaron Jackson (20/9 pont, 6 gólpassz), Vitlij Fridzon (18/9 pont) és Milos Teodoszics (16/9 pont, 9 gólpassz) tripláival gyorsan szertefoszlatták a fordítási reményeket.

Zenit Szentpétervár (orosz, 6-3) – Lokomotiv Kubany (orosz, 8-2) 62-68

Egy védekezés-orientált találkozón a Lokomotiv nagyon fontos idegenbeli győzelmet ért el a Zenit otthonában, a szentpéterváriak tehát a Kazany után egy másik rangadót is elbuktak saját pályájukon. A Loko mindössze 13 ponton tartotta a Janis Timma- Ryan Toolson duót, ez volt a krasznodariak győzelmének kulcsa. A Zenitben csak Sztefan Markovics (15/9 pont, 9 lepattanó, 5 gólpassz, 3 labdaszerzés) és Kyle Landry (11 pont, 7 lepattanó) játszottak jól, ők ketten 10 pontot szereztek abban a 13-2-es etapban, amivel 62-60-ra fordítottak a hazaiak. Több pontot azonban nem engedélyezett a Loko védekezése a mérkőzésen a Zenitnek, így a vendégek győzelemmel távozhattak Szentpétervárról.

 

A bajnokság állása:

 

A következő hét programja:
Zenit Szentpétervár – Asztana 
Kalev/Cramo – Himki Moszkva
Parma – UNICS Kazany
CSZKA Moszkva – Jenyiszej Krasznojarszk

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus