VTB Liga, 14. hét: A CSZKA és a Loko is kétszer nyert

A VTB Ligában nincs nagyüzem az év végén, az euroligás csapatoknak viszont sűrű a programjuk.

A VTB Ligában nincs nagyüzem az év végén, az euroligás csapatoknak viszont sűrű a programjuk. A CSZKA Moszkva és a Lokomotiv is kétszer játszottak, és az ő győzelmeik zárták az évet keleten.

 

CSZKA Moszkva (orosz, 12-1) – Bisons Loimaa (finn, 4-10) 99-67

Egy félidőn át bírta tartani a lépést a Bisons a CSZKA Moszkvával, köszönhetően elsősorban annak a hat triplának, amit a finnek a második negyedben elsüllyesztettek. Utána viszont már nem volt pardon, a CSZKA kiváló védekezéssel és az ebből vezetett gyors támadásokkal, azaz a tőlük megszokott módon ellépett gyengébb ellenfelétől. Az oroszok 27-9-re nyerték a harmadik negyedet, ekkor nyílt ki az olló a csapatok között. Milos Teodoszics (19/6 pont, 8/8 mezőnyből) hibátlan dobóteljesítménnyel vezette győzelemre a Moszkvát, illetve Nando De Colo (19/3 pont, 3 labdaszerzés) is hozta az átlagát és csapata másik legjobbja volt.

Jenyiszej Krasznojarszk (orosz, 5-7) – Lokomotiv Kubany (orosz, 6-5) 73-82

A VTB Ligában gyengélkedő, az Euroligában pedig többek között a Barcelonát megelőzve csoportgyőzelmet ünneplő Lokomotiv a Jenyiszej ellen is megszenvedett a győzelemért. Malcolm Delaney (25/9 pont, 4 lepattanó, 4 gólpassz, 3 labdaszerzés) azonban – mint a szezonban már oly sokszor – megmentette a vasutasokat, az utolsó percekben 9 pontot szerezve győzelemre vezette a Lokót. A Jenyiszej a remek napot kifogó Tim Ohlbrecht (24 pont, 8 lepattanó, 9/8 dupla) vezérletével alaposan megnehezítette esélyesebb riválisa dolgát, a második negyedben például 10 pont feletti előnyük is volt a hazaiaknak.

Nyizsnyij Novgorod (orosz, 6-6) – Asztana (kazah, 4-8) 84-80

A Jerry Johnson (21/6 pont, 8 gólpassz) vezette Asztana közel állt a bravúrhoz Nyizsnyij Novgorodban, ám a meccs előtt ötös vereségszériában lévő oroszok végül meg tudták szakítani rossz sorozatukat. Az Asztana 10-1-es vezetéssel kezdte a meccset, majd a harmadik negyedig vezettek is. Ekkor jött azonban a fordulat, mikor néhány percnyi jó játékkal a négypontos hátrányból nyolcpontos előnyt csinált a Nyizsnyij. A kazahok jól küzdöttek és próbáltak kapaszkodni, de az előlépő Szemen Antonov (12/6 pont, 5 gólpassz, 4 lepattanó) két triplával megadta a győzelemhez szükséges pluszt a vendéglátóknak. Az Asztanában Kyrylo Natyazhko (12/3 pont, 8 lepattanó) teljesítményére most sem lehetett panasz.

Kalev/Cramo (észt, 4-8) – Himki Moszkva (orosz, 10-3) 72-90

A szenzációs decembert futó Josh Boone-t (11 pont, 13 lepattanó) úgy ahogy meg tudta fékezni a Himki belső sora, így nem is maradt el az oroszok győzelme Tallinnban. A harmadik negyedre jött ki nagyon nagy elánnal a Himki, Alexej Shved (19/12 pont, 5 gólpassz, 4/4 tripla) nem tudott hibázni ekkor, így a 19-4-es kezdéssel végleg eldöntötte a meccset a moszkvai alakulat. A Himkiben Shved mellett nagyon jól játszott a nemrég igazolt Dmitri Szokolov (13 pont, 5 lepattanó) is, 15 játékperce alatt nagy érdemeket szerzett az oroszok győzelmében.

Lokomotiv Kubany (orosz, 7-5) – Cmoki-Minszk (fehérorosz, 5-8) 80-50

Úgy nyert nagyon simán, kereken 30 ponttal karácsony másnapján a Lokomotiv a Minszk ellen, hogy egyedül Dontaye Draper (16/12 pont, 5 gólpassz, 4 lepattanó) jutott 10 pont fölé az oroszoktól. A Loko győzelmének a kulcsa a remek védekezés volt, ezáltal a hazaiak 50 ponton tartották ellenfelüket, minden negyedet megnyertek és végül nagy különbséggel nyertek.

CSZKA Moszkva (orosz, 13-1) – Jenyiszej Krasznojarszk (orosz, 5-8) 94-64

A Loko mellett a CSZKA Moszkva is játszott karácsonykor, és a krasznodariakhoz hasonlóan az Itudisz-legénység is 30 ponttal diadalmaskodott. A két kezdője nélkül pályára lépő Jenyiszej az első negyedben még szépen tartotta magát (29-25), a gondok akkor jelentkeztek a vendégek számára, mikor bele kellett cserélniük a mérkőzésbe. A CSZKA sokkal mélyebb rotációjával nem vehette fel a versenyt a Jenyiszej kispadja, így az esélyeknek megfelelően a moszkvaiak végül simán nyertek. A Bisons elleni meccshez hasonlóan ezúttal is Milos Teodoszics (14/3 pont, 8 gólpassz, 4 lepattanó) volt a CSZKA legjobbja, a szerb klasszis a két mérkőzésen mindössze egy dobást hibázott. 

 

A bajnokság állása:

 

A következő hét programja:
Krasznoje Oktyabr – Bisons Loimaa 
CSZKA Moszkva – Asztana
UNICS Kazany – Jenyiszej Krasznojarszk
Lokomotiv Kubany – Zenit Szentpétervár 
Kalev/Cramo – VEF Riga
Nyizsnyij Novgorod – Cmoki-Minszk
Vita Tbiliszi – Avtodor Szaratov
Himki Moszkva – CEZ Nymburk

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus