VTB Liga, 23. hét: A Loko törte meg a CSZKA menetelését

19 győzelemnél ért véget a címvédő múlt héten beállított rekordsorozata, Anthony Randolph és a Loko idegenben győzte le a CSZKA-t.

19 győzelemnél ért véget a címvédő múlt héten beállított rekordsorozata, Anthony Randolph és a Loko idegenben győzte le a CSZKA-t. Sorozatban másodszor kapott ki a Himki, Pasutyin mester megszerezte 100. győzelmét, a Nyizsnyij Novgorod pedig bombaformában hasít.

 

CSZKA Moszkva (orosz, 22-2) – Lokomotiv Kubany (orosz, 16-5) 88-94

Azután, hogy a múlt héten a zsinórban 19. győzelmével megdöntötte a ligarekordot a CSZKA, az oroszok szériája nem élt sokkal tovább, hiszen a Lokomotiv nagyszerű játékkal megtörte a címvédő sorozatát. Egészen magas színvonalú, látványos meccset játszottak a csapatok, melynek során végig fej-fej mellett haladtak a felek. Extraklasszis teljesítményekben sem volt hiány, a CSZKA-ban Nando De Colo (30/6 pont, 4 lepattanó, 16/12 mezőnyből) és Milos Teodoszics (26/15 pont, 8 gólpassz), a Lokóban pedig Anthony Randolph (28/15 pont, 6 lepattanó, 6/5 tripla) volt megállíthatatlan. Ebből a három nagyszerű játékosból végül Randolph tudott hős lenni, aki 80-80-nál egy hatalmas triplával törte meg az addig kiegyenlített meccset. Ezt követően a Loko ugyanis már egyszer sem került hátrányba, a vasutasok be tudták gyűjteni a legnagyobb skalpot a ligában, ráadásul idegenben.

Avtodor Szaratov (orosz, 11-8) – Himki Moszkva (orosz, 16-6) 87-84

Szintén egy hatalmas meccsen, kiváló játékkal le tudta győzni az Avtodor a Himki Moszkvát, így a fővárosiaknak ez volt egymás után a második vereségük. Jobban kezdett a hazai csapat, az első félidőben végig ők játszottak előnyben, majd fordulás után beerősített és már 11 ponttal, 65-54-re is vezetett a Himki. Az Avtodor azonban összekapta magát, óriási erőfeszítések árán, Jeremy Chappell (19/9 pont, 8 lepattanó, 4 gólpassz) főszereplésével ismét átvették a vezetést. A végjátékban aztán Alexej Shved (16/9 pont) és Tyrese Rice (13/3 pont, 7 gólpassz) is hosszabbításra menthették volna a meccset, de nem tudtak élni a lehetőséggel. Chappell mellett Jeffrey Brooks (20/3 pont, 5 lepattanó, 3 labdaszerzés) és Paul Stoll (19/15 pont, 6 lepattanó) is nagyszerűen játszottak az Avtodorban, a Himkinek viszont ezúttal nem volt igazi vezére, hiába dobtak tőlük öten is 10 pont felett.

UNICS Kazany (orosz, 19-2) – Vita Tbiliszi (grúz, 0-23) 81-57

Jevgenyij Pasutyin mester a 100. győzelmét ünnepelhette a VTB Ligában a Tbiliszi ellen, mikor csapata, a Kazany igazolta a papírformát a nyeretlen grúzok ellen. A vendégek egyébként félidőben még csak hárompontos hátrányban voltak, a különbség csak a 23-8-as negyedik negyed után lett ilyen nagy. A Eurocup-menetelés közben a tatárok érezhetően nem 100%-os erőbedobással játszottak ezen a meccsen, de Keith Langford (19/6 pont, 6 lepattanó) és Quino Colom (10/3 pont, 10 lepattanó, 5 gólpassz) így is szép számokat hoztak, ahogy a túloldalon Omar Thomas (21 pont, 11 lepattanó, 4 gólpassz) is.

Kalev/Cramo (észt, 6-15) – Nyizsnyij Novgorod (orosz, 12-9) 77-91

A Eurocupban bravúrosan szerepel a Nyizsnyij, a Maccabi elleni idegenbeli, továbbjutást érő győzelem után a nyolcaddöntőben a honi rivális Zenitet ütötték ki 26 ponttal, így jelentős előnyt szereztek a visszavágóra. A két nagy derbi között Tallinnba látogatott a Nyizsnyij, és ezt a meccset lendületből behúzták a nagy formába lendült oroszok. Könnyű dolguk azért nem volt az észtekkel szemben, akik jól küzdöttek, ám a végén a jó védekezés meghozta a vendégek számára a győzelmet. A záró játékrészben csak 12 pontot kapott, illetve 21-et dobott a NN, így a végjátékban nem kellett izgulniuk. Victor Rudd (18 pont, 12 lepattanó) ismét csapata egyik, ha nem a legjobbja volt, de mellette Rasid Mahalbasic (18 pont, 8 lepattanó, 7/6 mezőnyből) is hasonlóan hasznosan játszott. A Kalev Shawn King (28 pont, 9 lepattanó, 4 gólpassz) hatalmas extrájával tartotta sokáig meccsben magát.

CEZ Nymburk (cseh, 12-9) – Cmoki-Minszk (fehérorosz, 6-13) 75-61

A Nyizsnyij Novgorodhoz hasonlóan az ugyanolyan mérleggel álló Nymburk is a negyedik negyedbeli kiváló védekezésének köszönhetően hozta soros mérkőzését a Minszk ellen. A csehek mindössze 9 pontot engedélyeztek a beloruszoknak a záró felvonásban, így végül behúzták ezt az egyébként nem túl magas színvonalú, ám addig egészen szoros találkozót .A Nymburk sokat köszönhetett Michael Dixonnak (15/15 pont, 4 gólpassz) ezen a meccsen, aki a padról beállva extra lendületet adott csapatának a tripláival.

Bisons Loimaa (finn, 8-16) – Jenyiszej Krasznojarszk (orosz, 7-14) 99-110 h.u.

Egy igazán közönségszórakoztató meccset játszott egymással a Bisons és a Jenyiszej, amit a finn szurkolók a végén annyira nem élveztek, hiszen végül hosszabbításban a vendégek nyertek. Pedig a 40 perc során szinte végig a Bisonsnak állt a zászló, majd a meccsen először 73-74-nél vezetett a Jenyiszej. A házigazdák a végén hosszabbításra mentették aztán a meccset, és az utolsó támadás is az övék, ám nem sikerült megnyerniük a meccset. Ez aztán sokba került nekik végül, hiszen a túlórára teljesen elkészültek az erejükkel és a Jenyiszej behúzta a győzelmet. Az oroszok nyerőembere a hatalmasat játszó Delroy James (24/6 pont, 12 lepattanó, 7 gólpassz, 2 blokk) volt, a Bisonsban pedig hiába volt hasonlóan kiváló Paul Hill (29/15 pont, 8 lepattanó), Ronald Clark (28/18 pont, 6 lepattanó) és Tuukka Kotti (20 pont, 12 lepattanó, 4 gólpassz), ez a három extra teljesítmény sem ért győzelmet.

Asztana (kazah, 6-15) – VEF Riga (lett, 7-15) 71-89

A nagyszünetben még 44-37-re vezető Asztanának a második félidőben esélyt sem adott a Riga, a kazahok teljesen összeestek a meccs második felére. Joshua Bostic (26/15 pont, 6 lepattanó) és Josh Harrellson (19/9 pont, 5 lepattanó, 4 labdaszerzés) jelentősen feljavultak a második félidőre és lejátszották a hazaiak ászait. A harmadik negyedet 32-15-re nyerte meg a Riga, ekkor dőlt el a mérkőzés.

 

A bajnokság állása:

 

A következő hét programja:
Cmoki-Minszk – Asztana 
UNICS Kazany – CSZKA Moszkva 
Nyizsnyij Novgorod – Kalev/Cramo
CEZ Nymburk – Krasznoje Oktyabr 
Zenit Szentpétervár – Bisons Loimaa
Vita Tbiliszi – Jenyiszej Krasznojarszk
Lokomotiv Kubany – Himki Moszkva

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus