VTB Liga, 24. hét: A Lokót és a Kazanyt is megtréfálták

A CSZKA Moszkva biztosan verte a Zenitet a forduló rangadóján, két playoffba igyekvő csapat pedig bravúrt ér el a Loko és a Kazany ellen!

(Az eredményekre kattintva érhetők el a mérkőzések statisztikái)

Astana (kazah, 10-14) – UNICS Kazany (orosz, 15-9) 87-67

Keith Langford (24/9 pont) visszatért és nagyon jól is játszott a Kazanyban, ám ez sem volt elég a tatárföldieknek még a nagy verés elkerüléséhez sem. Meglepően sima győzelmet aratott ugyanis az Astana az UNICS ellen, az ehhez hasonló bravúrok is kellenek a kazahoknak a rájátszásba jutáshoz. Pedig félidőben még a Kazany vezetett (34-41), sőt, a negyedik negyed is vendégvezetéssel indult (56-57). Ennek fényében főleg meglepő volt, hogy az Astana lehengerlő játékkal tudott dominálni a záró játékrészben, amit összességében 31-10-re nyertek meg. A hazaiak kezdőjéből mindenki nagyszerűen játszott, de Nik Caner-Medley (17/6 pont, 5 lepattanó) volt az, aki az első három negyedben tartotta csapatát, azon túl, hogy a meccs végi nagy hajrából is kivette a részét.
    

Lokomotiv Kubany (orosz, 16-7) – VEF Riga (lett, 10-12) 84-89

Nem akart lemaradni az Astanától a szintén a nyolcba igyekvő Riga sem a bravúrokat illetően, a lettek Krasznodarban aratott diadala ráadásul még a kazahok sikerénél is nagyobb durranás. A pazar szezont futó Janis Timma (19/15 pont, 7 gólpassz, 5 lepattanó), illetve Robert Lowery (18/6 pont, 6 lepattanó) vezették a csapatszinten is kiváló teljesítményt nyújtó Rigát, akik végül felül tudtak kerekedni a mindössze második 2015-ös vereségét elszenvedő Lokón. Egy-egy kulcsember hiányzott mindkét oldalon, de úgy tűnik a házigazdát Krunoslav Simon (19/6 pont, 8 gólpassz, 5 labdaszerzés) nagy estéje ellenére is jobban megviselte Anthony Randolph hiánya, mint a túloldalt Gerald Robinsoné. A szoros meccs hajrájában a nagy dobópárbajból a Riga került ki győztesen, ők több clutch dobást tudtak értékesíteni, mint az ötödik helyre visszacsúszó Kubany.

 

Himki Moszkva (orosz, 20-3) – Krasznye Krilja (orosz, 6-17) 95-54

A szezon végére teljesen széteső Kriljának esélye sem volt még csak megnehezíteni sem a Himki Moszkva dolgát, a fővárosiaknak könnyed ujjgyakorlat volt ez a mérkőzés. Az első negyedet 28-8-ra nyerte a Himki, ezzel pedig tulajdonképpen el is dőlt a meccs. Mindenkinek bőven jutott játékidő ezen az edzőmérkőzés szerű találkozón, Tyler Honeycuttnak (15/3 pont, 14 lepattanó) pedig 24 perc is elég volt egy izmos dupla-duplához. Nagyon jó meccse volt a Denverbe távozó Joffrey Lauvergne pótlására szintén az NBA-ből érkező Victor Clavernek (14/6 pont, 5 lepattanó, 4 gólpassz) is, a remek spanyol kiscsatár beépítéséhez ideális meccs volt ez a Himki számára.
    

Bisons Loimaa (finn, 8-17) – Nyizsnyij Novgorod (orosz, 17-6) 75-80

Nem várt könnyű feladat a Nyizsnyij Novgorodra a mindig nagyon lelkes Bisons otthonában, ám végül ha nehezen is, de kiharcolták a győzelmet az oroszok. A találkozó végig nagyon szoros volt, mikor úgy tűnt, hogy a Nyizsnyij el tudja dönteni a meccset (39-50), a finnek egy 24-15-ös harmadik negyeddel ismét előnybe kerültek. A vendégek azonban nagyon jól védekeztek a fennmaradó játékidőben, így végül hozni tudták a finnországi túrájukat. Trey Thompkins (22/3 pont, 6 lepattanó) egészen fantasztikus volt ezúttal is, de Art Parahuszki (14 pont, 14 lepattanó) és Rihards Kuksiks (16/12 pont, 5 lepattanó) is sokat tettek a győzelemért. A Bisons legeredményesebbje Anthony Hillard (22/9 pont) volt.

 

CEZ Nymburk (cseh, 7-17) – Kalev/Cramo (észt, 10-14) 73-92

Tükörsimán intézte el a Kalev idegenben a Nymburkot, a csehek nem tudtak egyenrangú partnerek lenni. Már az első negyedet is 23-14-re nyerte a Kalev, ám csak ezután indult be igazán az észt henger. A látogatók 37 pontot termeltek a második negyedben, így félidőben már 60-34-re vezettek, idejekorán eldőlt tehát minden lényegi kérdés. Scott Machado (15/6 pont, 12 gólpassz. 6 lepattanó, 5 labdaszerzés) egészen szenzációsan játszott, a remek passzaival számtalan helyzetet teremtett csapattársainak, így például a 6 triplát berámoló Gregor Arbetnek (24/18 pont) is.

 

CSZKA Moszkva (orosz, 22-3) – Zenit Szentpétervár (orosz, 15-6) 102-86

Milos Teodoszics nélkül is biztosan verte a CSZKA Moszkva a Zenitet a forduló rangadóján, ezzel megtörve a szentpéterváriak tízmeccses győzelmi szériáját. Az elmúlt időszakban nagyon szépen teljesítő Zenitnek ezúttal esélye sem volt, igaz náluk is volt hiányzó bőven, hiszen a két kulcsember, Walter Hodge és Dimitrij Kulagin sem állt a kék-fehérek rendelkezésére. Ennek megfelelően hiába próbáltak meg mindent a vendégek, a CSZKA szépen lassan elhúzott és felépítette előnyét, félidőben már 47-35 arányban vezettek. A mezőny legjobbja, Szasa Kaun (18 pont, 5 lepattanó, 10 kiharcolt fault) volt kifejezetten elemében ekkor, az ő palánk alatti kosaraival lépett meg csapata. A folytatásban aztán biztosan őrizte előnyét a katonai gárda, jól járt a labda (27 gólpassz csapatszinten), így a meccs vége sima lett, a Zenit Cameron Jones (26/9 pont, 5 gólpassz) remeklése ellenére sem tudott felzárkózni.
    

Cmoki-Minszk (fehérorosz, 4-18) – Krasznoje Oktabir (orosz, 9-14) 89-84

A nyolcba igyekvő Oktabir könnyen lehet, hogy végzetes vereséget szenvedett el a ligautolsó, mindössze negyedik sikerét elkönyvelő Minszk otthonában. Az oroszok úgy kaptak ki, hogy közülük Willie Dean (35/6 pont, 4 gólpassz) megállíthatatlan volt, valamint Lamont Hamilton (17/3 pont, 13 lepattanó, 3 blokk) és Randy Culpepper (19 pont) is nagyon jók voltak. Rajtuk kívül a csapat többi tagja viszont mindössze 13 pontot szerzett, így nemcsak egy, de három fecske sem csinált ezúttal nyarat. A harmadik negyedben már 25 ponttal is ment a Minszk (63-38), innen tudott felzárkózni az utolsó percben 3-ra az Oktabir, ám a hazaiak nem szórakozták el a győzelmet. A hosszú idő után ismét nyerni tudó beloruszok legjobbjai Rashaun Freeman (22 pont, 9 lepattanó, 2 blokk), Ivan Maras (14/6 pont, 14 lepattanó, 3 labdaszerzés) és Aliakszandar Kudratsau (18/9 pont, 4 gólpassz) voltak.


A bajnokság állása:

A következő hét programja:
Lokomotiv Kubany – Astana (márc. 21.)
Cmoki-Minszk – Bisons Loimaa (márc. 22.)
Avtodor Szaratov – CEZ Nymburk (márc. 22.)
VEF Riga – Himki Moszkva (márc. 22.)
Nyizsnyij Novgorod – Krasznye Krilja (márc. 22.)
Zenit Szentpétervár – UNICS Kazany (márc. 22.)
Kalev/Cramo – Krasznoje Oktabir (márc. 23.)
Jenyiszej Krasznojarszk – CSZKA Moszkva (márc. 23.)
Avtodor Szaratov – Bisons Loimaa (márc. 25.)

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus