VTB Liga, 9. hét: A Loko elvette a CSZKA veretlenségét

Nincs már veretlen csapat a VTB Ligában sem, hiszen a Loko 14 pontos hátrányból fordított az ezúttal vezér nélküli, gyenge napot kifogó CSZKA ellen.

Himki Moszkva (orosz, 6-1) – Avtodor Szaratov (orosz, 1-7) 102-70

Mind a Himki, mind pedig az Avtodor ötös sorozatban érkezett az egymás elleni mérkőzésükre, ám míg a moszkvaiak győzelmeket, addig a szaratoviak vereségeket gyűjtögetnek. Ezen a meccsen sem történt fordulat, már az első negyedben eldőlt a találkozó. 6-7 után ugyanis az Avtodor a következő kilenc mezőnykísérletét elrontotta, illetve eladott három labdát is, ezt kihasználva pedig 16 megválaszolatlan pontot szerzett a Himki. A többi negyedet is megnyerték aztán a hazaiak, akiknél Alexej Shved (25/9 pont) szépen megszórta magát, Viacheslav Zaitcev (13 pont, 10 lepattanó, 6 gólpassz, 2 blokk) pedig roppant sokoldalú teljesítményt nyújtott. Az Avtodor legjobbja „szokás szerint” ezúttal is Nick Minnerath (22/6 pont, 5 lepattanó) volt.

Asztana (kazah, 5-3) – Cmoki-Minszk (fehérorosz, 3-6) 84-67

A jó formában lévő Asztana a Körmend kupaellenfelét, a Minszket is megverte, ezzel a legutóbbi öt meccsén a negyedik győzelmét aratta a kazah klub. Magabiztos siker volt ez a vendéglátók számára, akik jól kezdték a meccset, majd a második negyedben 11 pontig jutó Rob Lowery (25/6 pont) vezetésével gond nélkül őrizték előnyüket. Remekül büntetőzött az Asztana (29/26, 90%), ezek az „ingyen pontok” sokat jelentettek számukra. Lowery mellet Ian Miller (21/12 pont) is rendkívül eredményes volt a kazahoknál, a Minszkben pedig Justin Gray (16/12 pont, 4 gólpassz) és Djordje Gagics (13 pont, 12 lepattanó, 4 gólpassz, 3 labdaszerzés) voltak a legjobbak.

Lokomotiv Kubany (orosz, 6-2) – CSZKA Moszkva (orosz, 7-1) 83-74

Nincs már veretlen csapat a ligában, hiszen nyolcadik meccsén a továbbra is Nando De Colót nélkülöző címvédő CSZKA Moszkva is kikapott a Lokomotiv vendégeként. Pedig nem így indult a meccs, az első negyedet ugyanis 21-10-es vezetéssel zárták a fővárosiak, a második játékrészben pedig 14 pont is volt már az előnyük. Ekkor azonban el tudta állítani a vérzést a Loko, Kevin Jones (21 pont, 15 lepattanó), Mardy Collins (15 pont, 7 lepattanó, 5 gólpassz, 3 labdaszerzés), Andrej Zubkov (14/3 pont, 6 gólpassz, 5 lepattanó) és Ryan Broekhoff (12/12 pont, 5 gólpassz, 5 lepattanó) közül pedig rendre előlépett valaki. A CSZKA-ban ezzel szemben ezúttal nem volt igazi vezér, Milos Teodoszicsot is sikerült 7 ponton tartania a Lokónak, így fokozatosan ledolgozta hátrányát, majd kontrollja alá vonta a meccs irányítását a krasznodari gárda, akiknek a hajrában így már nem is kellett izgulniuk. Ezzel az eredménnyel még az eddiginél is szorosabb lett az élmezőny, hiszen négy csapat is egyetlen vereséggel áll, illetve szorosan ott van mögöttük a Loko is.

Parma (orosz, 0-8) – VEF Riga (lett, 4-4) 74-81

Két és fél negyeden át teljesen kiegyenlített meccset játszott, sőt többször is vezetett a Parma a Riga ellen, ám a sereghajtó oroszoknak nyolcadjára sem jött össze az első győzelmük megszerzése. Érdekes adat, hogy a 0-8-as mérleget úgy hozta össze a permi alakulat, hogy ebből ötször vezettek a félidőben. Ez elsősorban Danilo Andjusicsnak (22/6 pont, 5 lepattanó) köszönhetően most sem volt másként, ám ismét elkészült erejével a Parma, így a harmadik negyedben Janis Blums (19/12 pont, 7 gólpassz) és Martins Meiers (16 pont) kosaraival megtörte a hazaiak ellenállását a Riga.

Jenyiszej Krasznojarszk (orosz, 4-5) – Kalev/Cramo (észt, 2-6) 99-90

A rájátszásba igyekvő Jenyiszej fontos győzelmet aratott a Kalev ellen, és tették mindezt egy nagyon látványos meccsen a krasznojarszkiak. Hazai oldalon Suleiman Braimoh (30/3 pont, 6 lepattanó, 2 blokk) és Vladislav Trushkin (18 pont, 10 lepattanó), a vendégeknél pedig Mark Tollefsen (28/18 pont, 7 lepattanó, 7/6 tripla) és Demonte Harper (26/12 pont, 11 gólpassz) tündökölt, mégsem közülük került ki az igazi nyerőember. A meccset eldöntő 14-2-es futásból ugyanis Tony Taylor (12/6 pont, 5 gólpassz, 4 lepattanó) 8 ponttal vette ki a részét a negyedik negyedben.

 

A bajnokság állása:

 

A következő hét programja:
Asztana – Lokomotiv Kubany 
Himki Moszkva – Parma 
Avtodor Szaratov – Kalev/Cramo 
CSZKA Moszkva – VEF Riga
Zenit Szentpétervár – UNICS Kazany

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus