VTB Liga, döntő: Bedarálta a Kazanyt, előnyben a CSZKA

Kihasználva az ötmeccses sorozatból érkező Kazany fáradságát, Milos Teodoszics vezérletével behúzta a döntő első meccsét a CSZKA Moszkva.

Döntő, 1. mérkőzés

CSZKA Moszkva (orosz, 1.) – UNICS Kazany (orosz, 2.) 84-76

Négy év után ismét visszatért a VTB Liga döntőjébe a Kazany, ahol az akkori szereposztáshoz hasonlóan most is a CSZKA Moszkva várt a tatárokra. 2012-ben még Final Four döntött a végső győztesről, most viszont már háromszor kellene legyőznie a bombaerős CSZKA-t a Kazanynak a végső sikerhez, ebből pedig legalább egyszer idegenben. Erre többnyire az első meccseken nyílik a legnagyobb lehetőség a vendégcsapatok számára, a Zenit elleni ötmeccses drámai sorozatból érkező UNICS azonban most kevés volt a bravúrhoz, a végére elfáradtak és nem tudták megfordítani a mérkőzést, így a címvédő került 1-0-s előnybe.

Óvatosan kezdtek a csapatok, a mezőny legjobbja, a dupla-duplázó Milos Teodoszics (17/15 pont, 10 gólpassz) azonban gondoskodott róla, hogy előnybe kerüljenek a moszkvaiak, egymás után dobott két triplájával elhúztak a fővárosiak. A folytatásban mindent megpróbált a Kazany, a hazaiak közül viszont mindig jókor talált be valaki távolról, így őrizte vezetését a CSZKA, de a vendégek hátránya csak 5 pont volt a nagyszünetben (46-41). Fordulás után aztán feljebb kapcsolt néhány sebességfokozattal a Moszkva, Teodoszics mellé az alapszakasz MVP-jének megválasztott, díját a meccs előtt átvevő Nando De Colo (14/3 pont, 6 lepattanó, 5 gólpassz, 3 labdaszerzés), illetve Vitalij Fridzon (16/9 pont) és a Teodoszics gólpasszaiból lubickoló Kyle Hines (15 pont, 5 lepattanó, 8/7 mezőnyből) is alaposan felzárkóztak. Az utóbbi trió 19 pontot szerzett a második félidő első 5 percében, így a CSZKA villámgyorsan 18 pontos előnybe került (69-51), eldőlni látszott a mérkőzés.

A nagyot küzdő Kazany azonban zárkózni kezdett, Keith Langford (16/3 pont, 6 lepattanó, 4 gólpassz) a szokásos teljesítményét hozta, a hazaiak által remekül őrzött, mindössze 6 pontot szerző Quino Colom pontjait pedig Anton Ponkrashov (15/12 pont, 4 gólpassz) és Kosztasz Kajmakoglu (13/9 pont) igyekeztek pótolni. Fel is jött 77-70-re a Kazany, tovább azonban nem volt számukra, mivel a CSZKA ismét szigorított védekezésén és a meccs utolsó 5 percében mindössze 6 pontot engedélyezett az erejükkel elkészülő riválisuknak.

A CSZKA Moszkva legjobb dobói: Teodoszics 17/15, Fridzon 16/9, Hines 15, De Colo 14/3
A Kazany legjobb dobói: Langford 16/3, Ponkrashov 15/12, Kajmakoglu 13/9

A három győzelemig tartó párharc állása: 1-0 a CSZKA Moszkva javára.

 

A rájátszás állása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus